Examining the effect of employee self-efficacy on organizational citizenship behavior with the mediating role of organizational commitment and job satisfaction in Imam Khomeini Airport City Company (RA)
This Preprint With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
Index date: 8 October 2024
Examining the effect of employee self-efficacy on organizational citizenship behavior with the mediating role of organizational commitment and job satisfaction in Imam Khomeini Airport City Company (RA) abstract
Examining the effect of employee self-efficacy on organizational citizenship behavior with the mediating role of organizational commitment and job satisfaction in Imam Khomeini Airport City Company (RA) Keywords:
Examining the effect of employee self-efficacy on organizational citizenship behavior with the mediating role of organizational commitment and job satisfaction in Imam Khomeini Airport City Company (RA) authors
کارمند شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)
کارمند شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)
مدرس موظفی موسسه آموزش عالی نیما. محمودآباد
مقدمه/پیشینه تحقیق
مسلمی بورخیلی ، 1402، در مقاله خود تحت عنوان"نقش خودکارآمدی و انگیزه کاری در پیش بینی رضایتمندی شغلی معلمان ابتدایی (مطالعه موردی: آموزش و پرورش ناحیه دو شهر ساری)"، نتایج نشان داد که بین خودکارآمدی و انگیزه کاری با رضایتمندی شغلی معلمان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین متغیرهای پیش بین در مجموع می توانند 41 درصد از واریانس رضایتمندی شغلی معلمان را پیش بینی نمایند.
یونیتا آیوندوسوری [1]و همکاران ، 2017 ، در مقاله خود تحت عنوان "بهبود عملکرد کارکنان از طریق انگیزش کار و خودکارآمدی با واسطه رضایت شغلی"، نتایج تحقیق نشان می دهد که انگیزش کار بر رضایت شغلی تاثیر دارد، خودکارآمدی بر رضایت شغلی تاثیر دارد، رضایت شغلی بر عملکرد کارکنان تاثیر دارد، خودکارآمدی بر عملکرد کارکنان تاثیر دارد، انگیزش کار بر عملکرد کارکنان با واسطه رضایت شغلی تاثیر دارد و خودکارآمدی بر عملکرد کارکنان با واسطه رضایت شغلی تاثیر دارد.
نامدار و همکاران، 1401، در مقاله خود تحت عنوان تاثیر رفتار شهروندی سازمانی بر عملکرد شغلی کارکنان آموزش وپرورش استان فارس، یافته های تحقیق نشان داد که رفتار شهروندی سازمانی با ضریب همبستگی 618/0رابطه ی مثبت معنی داری با عملکرد شغلی کارکنان دارد؛ نتایج مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار LISREL نیز حاکی بر تایید فرضیه ی تحقیق مبنی بر تاثیر مثبت معنی دار رفتار شهروندی سازمانی بر عملکرد شغلی کارکنان با ضریب مسیر 41/0 بود. در نتیجه به منظور توسعه عملکرد شغلی کارکنان می توان به رفتار شهروندی سازمانی توجه نمود.
پراسیتو و همکاران، 2017، در مقاله خود تحت عنوان رضایت شغلی، پایبندی سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی در بانک دولتی ، مطالعه نشان داد که رضایت شغلی بر رفتار شهروندی سازمانی (OCB) در بخش بانکداری دولتی در باندونگ، اندونزی، تاثیر قابل توجهی دارد. این تاثیر هم مستقیم و هم غیرمستقیم است و پایبندی سازمانی در رابطه بین رضایت شغلی و OCB واسطه گر است. یافته ها نشان می دهند که سازمان ها می توانند با تقویت رضایت شغلی و پایبندی سازمانی کارکنان خود، OCB آن ها را بهبود بخشند.
کلابی ، 1401 ، مدل تعهد سازمانی با تبیین جایگاه نوآوری سازمانی، فرهنگ سازمانی، مسئولیت اجتماعی شرکتی و خلق ارزش مشترک، نتایج نشان داد خلق ارزش مشترک و نوآوری سازمانی با تعهد سازمانی رابطه مستقیم دارد. مسئولیت اجتماعی شرکت نیز هم به صورت مستقیم و غیرمستقیم تعهد سازمانی را تقویت می کند. همچنین فرهنگ سازمانی رابطه نوآوری سازمانی و تعهد سازمانی را به صورت مثبت تعدیل می کند.
یائو و دیگران(2019) در مقاله ای تحت عنوان «تاثیر رفتار شهروندی سازمانی، نگرش و وفاداری سازمانی بر تعهد سازمانی کارمندان » به این نتیجه رسیده اند که از میان سه بعد تعهد سازمانی تعهد عاطفی بیشترین رابطه را با رفتار شهروندی سازمانی دارد ،دوم وفاداری نگرش کارکنان وفاداری رفتاری را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. سوم اعتماد و رضایت کارکنان در بخش هتل پیش زمینه های حیاتی سه بعد تعهد سازمانی است. این یافته ها پیامدهای مهمی برای مدیریت گردش کارکنان هتل و بهبود رفتارهای کارکنان دارد و در نتیجه آن وفاداری و رفتار شهروندی را افزایش می دهد.
معارفی و همکاران(1401)، تاثیر فرهنگ یادگیری سازمانی بر رضایت شغلی و کیفیت رابطه با مراجعین با نقش میانجی چابکی سازمانی از دیدگاه کارکنان بیمارستان های دولتی شهر اهواز، یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات، نشان داد که مقدار تاثیر فرهنگ یادگیری سازمانی بر رضایت شغلی، کیفیت رابطه با مراجعین و چابکی سازمانی به ترتیب 512/0، 506/0 و 681/0 می باشد و نیز مقدار تاثیر چابکی سازمانی بر رضایت شغلی و کیفیت رابطه با مراجعین به ترتیب 439/0 و 484/0 می باشد. تاثیر متغیر میانجی نیز تایید شده است.با توجه به نتایج به دست آمده از پژوهش، برای افزایش رضایت شغلی کارکنان و بهبود کیفیت رابطه با مراجعین ضروری است اقدامات لازم برای ارتقاء فرهنگ یادگیری سازمانی و نیز چابکی سازمانی و رفع موانع آن ها انجام گیرد.
لی و همکاران ، 2020، در مقاله خود تحت عنوان تسهیل کنندگان و موانع مربوط به نقش مدیریت در رضایت شغلی کارمندان در مراکز مراقبت بلندمدت: یک مرور سیستماتیک ، در این زمینه چهار مانع برتر شامل سبک مدیریت تحت شمول، فشارهای شغلی بالا، عدم مراقبت از خود و عدم آموزش با بیماران پیچیده پزشکی بودند. این مرور سیستماتیک اهمیت حفظ کارمندان را در محیط کار مراقبت بلندمدت از طریق تاکید بر رهبری و تسهیل کننده های شناسایی شده برای خدمت به همکاران و بهبود مراقبت از ساکنین نشان داد.
[1] Yunita Ayundasari
روش ها
پژوهش حاضر از نظر هدف در زمره پژوهش های کاربردی است. از لحاظ ماهیت در زمره پژوهش های توصیفی و غیر آزمایشی (میدانی و پیمایشی) قرار داشته و از نظر روش نیز دسته پژوهش های همبستگی جای می گیرد. جامعه آماری تحقیق کلیه پرسنل رسمی شرکت شهر فرودگاهی می باشند که تعداد آن ها 197 نفر می باشند که در این زمینه تعداد 130 نمونه بر اساس مدل کوکران انتخاب می شود و روش نمونه گیری پژوهشگر از نوع تصادفی ساده است.در این پژوهش از پرسشنامه های استاندارد خودکارآمدی شغلی، رفتار شهروندی سازمانی اورگان و کانوسکی، رضایت شغلی بر اساس مدل اسمیت و همکاران (1969) و تعهد سازمانی آلن و می یر(1990) استفاده شد.
در ابتدا پرسشنامه مقدماتی تهیه شده و سپس با مشورت و استفاده از نظرات شماری از اساتید مدیریت دولتی روایی محتوایی تحقیق بدست آمد. در پژوهش حاضر ضریب پایایی به دست آمده 0.74می باشد که نشان دهنده پایایی قابل قبول است .به منظور ارائه الگو از مدل معادلات ساختاری نرم افزار Smart pls استفاده شد.
مراجع و منابع این Preprint: