سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

امواج الکترومغناطیسی در فرکانس رادیویی با دوز بسیار کم،به عنوان عامل مقاوم کننده ی دانه گیاه گندم در شرایط اقلیمی مناطق خشک

Publish Year: 1403
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 87

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NRMPB06_016

Index date: 2 November 2024

امواج الکترومغناطیسی در فرکانس رادیویی با دوز بسیار کم،به عنوان عامل مقاوم کننده ی دانه گیاه گندم در شرایط اقلیمی مناطق خشک abstract

همه کشورهای جهان، بخصوص کشورهای جهان سوم، نیازمند افزایش تولیدگندم، سازگاری با تنش های زیست محیطی و کاهش اثرات آن ها به منظور بهبود بهره وری در جهت تولید پایدار گندم هستند. بنابراین محققین این پژوهش جهت شناسایی و ارزیابی عوامل موثر بر تغییرات تولید و رشد گیاه گندم از تکنیک پرتودهی استفاده کرده و بدین منظوردستگاه شبیه ساز امواج تلفن همراه (GSM) در محدوده فرکانس ۹۰۰MHz و توان ۱W به عنوان منبع تابشی مورد بررسی قرار دادند . پس از پرتودهی به دانه های خیس خورده گندم طی دوره زمانی معین و نگهداری آنها در انکوباتور به مدت ۸ روز قرار گرفتند. پس از گذشت این مدت زمان اولیه ،از هر گروه ۱۰ دانه رست یک شکل انتخاب شده و به لوله های آزمایش استریل حاوی محیط کشت به مدت ۱۴ روز در ژرمیناتور منتقل گردید. پس ازان دو شاخص مهم تقسیم میتوزی مریستم ریشه و طول ریشه نسبت به گروه کنترل مورد اندازه گیری و ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاکی از بروز تغییرات مثبت قابل ملاحظه ای چه در شاخص میتوزی و چه در طول ریشه ی دانه رست های تحت تابش نسبت به گروه کنترل بود؛با توجه به نتایج سودمند بدست آمده و بهبود در تکنولوژی پرتودهی، بنظر می رسد می توان برای مقابله در برابر تاثیرشرایط اقلیمی خشک، از این تکنیک بهره مند شد و در جهت تولید محصولات زراعی در صنعت کشاورزی گامی مثبت برداشت.

امواج الکترومغناطیسی در فرکانس رادیویی با دوز بسیار کم،به عنوان عامل مقاوم کننده ی دانه گیاه گندم در شرایط اقلیمی مناطق خشک Keywords:

امواج الکترومغناطیسی در فرکانس رادیویی با دوز بسیار کم،به عنوان عامل مقاوم کننده ی دانه گیاه گندم در شرایط اقلیمی مناطق خشک authors

بنفشه نصرتی

استادیار گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

مقاله فارسی "امواج الکترومغناطیسی در فرکانس رادیویی با دوز بسیار کم،به عنوان عامل مقاوم کننده ی دانه گیاه گندم در شرایط اقلیمی مناطق خشک" توسط بنفشه نصرتی، استادیار گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات مهندسی کشاورزی، زراعت و اصلاح نباتات پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گندم (Triticum aestivum) ، امواج رادیویی،دستگاه شبیه ساز (Simulator)، شاخص میتوزی،طول ریشه،تنش خشکی هستند. این مقاله در تاریخ 12 آبان 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 87 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که همه کشورهای جهان، بخصوص کشورهای جهان سوم، نیازمند افزایش تولیدگندم، سازگاری با تنش های زیست محیطی و کاهش اثرات آن ها به منظور بهبود بهره وری در جهت تولید پایدار گندم هستند. بنابراین محققین این پژوهش جهت شناسایی و ارزیابی عوامل موثر بر تغییرات تولید و رشد گیاه گندم از تکنیک پرتودهی استفاده کرده و بدین منظوردستگاه شبیه ساز امواج تلفن همراه (GSM) ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تنش خشکی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله امواج الکترومغناطیسی در فرکانس رادیویی با دوز بسیار کم،به عنوان عامل مقاوم کننده ی دانه گیاه گندم در شرایط اقلیمی مناطق خشک با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.