کمبود روی و بیماری کبد چرب غیر الکلی
Publish place: Health Research and Development Journal، Vol: 2، Issue: 2
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 21
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JHRD-2-2_007
Index date: 13 November 2024
کمبود روی و بیماری کبد چرب غیر الکلی abstract
بیماری کبد چرب غیر الکلی Non-Alcoholic Fatty Liver Disease ,NAFLD) ( یک مشکل رو به رشد در حوزه سلامت عمومی است که حدود ۳۰٪ از جمعیت جهانی را تحت تاثیر قرار می دهد و از استئاتوز ساده تا استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH) و سیروز متغیر است. پژوهش های اخیر نشان داده اند که کمبود روی می تواند با تشدید NAFLD همراه باشد، زیرا روی در متابولیسم گلوکز و لیپید، سیگنال دهی انسولین و دفاع آنتی اکسیدانی نقش اساسی دارد.
شواهد علمی حاکی از آن است که کمبود روی موجب افزایش استرس شبکه آندوپلاسمی، التهاب، مقاومت به انسولین و استرس اکسیداتیو می شود که همه از عوامل اصلی در پیشرفت NAFLD هستند. تحقیقات بالینی نشان داده است که مکمل روی می تواند بهبودهای قابل توجهی در شاخص های متابولیک و آنزیم های کبدی در بیماران مبتلا به NAFLD به همراه داشته باشد. همچنین کاهش شاخص توده بدنی (BMI) و دور کمر از دیگر مزایای مصرف مکمل روی است.
با این حال، همچنان نیاز به تحقیقات بیشتر برای تعیین دوزهای بهینه و بررسی اثرات طولانی مدت مکمل درمانی وجود دارد. در مجموع، رسیدگی به کمبود روی می تواند به عنوان یک استراتژی مهم در مدیریت NAFLD، در کنار اصلاحات سبک زندگی، مدنظر قرار گیرد.
کمبود روی و بیماری کبد چرب غیر الکلی Keywords:
Non-alcoholic fatty liver , zinc deficiency , metabolic syndrome , کبد چرب غیر الکلی , کمبود روی , سندرم متابولیک
کمبود روی و بیماری کبد چرب غیر الکلی authors
بهاره شاطری امیری
Assistant Professor of Internal Medicine, Department of Internal Medicine, School of Medicine, Hazrat-E Rasool General Hospital, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
هاله چهره گشا
Hazrat Rasool Hospital, School of Medicine, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Islamic Republic of Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :