سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تطبیقی انتقال ضمان معاوضی در فقه امامیه، حقوق ایران و کنوانسیون بیع بین المللی کالا

Publish Year: 1403
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 136

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IICMOCONF12_121

Index date: 8 December 2024

بررسی تطبیقی انتقال ضمان معاوضی در فقه امامیه، حقوق ایران و کنوانسیون بیع بین المللی کالا abstract

این مقاله به بررسی تطبیقی انتقال ضمان معاوضی در فقه امامیه، حقوق ایران و کنوانسیون بیع بین المللی کالا می پردازد. براساس این موضوع تسلیم مبیع و تادیه ثمن به مجرد وقوع بیع محقق نمی شود؛ بلکه تعهدی است که طرفین باید به آن عمل کنند. بنابراین، تحویل کالا و پرداخت ثمن، صرفا تحت تاثیر بیع نیست. بلکه تعهدی است که طرفین باید به آن عمل کنند. این تعهد که در زمان انعقاد قرارداد به وجود می آید و با اجرای آن خاتمه می یابد، تعهد یک طرفه نیست; بلکه دلیل وجود آن تکلیف طرف مقابل است و اگر یکی از آنها کوتاهی کند، دیگری نیز از بین می رود. با توجه به مفاد ماده ۳۸۷ قانون مدنی در صورت تلف شدن مبیع قبل از تسلیم، بیع منفسخ می شود و ثمن باید به مشتری مسترد؛ از دیدگاه اندیشمندان حقوقی ضمانی را که بنا بر مفاد این ماده برعهده بایع قرار گرفته، ضمان معاوضی می باشد؛ با این حال، از آنجایی که موضوع حکم ماده ۳۸۷، ضمان بایع در صورت تلف مبیع است، به آن ضمان تلف نیز گفته می شود. انتقال ضمان معاوضی یکی از مباحث اساسی در یک قرارداد بیع بین المللی است. زیرا این موضوع می تواند روند معاملات و تعهدات طرفین را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. قواعد ضمان معاوضی به این سوال پاسخ می دهند که چه زمانی و تحت چه شرایطی ضمان مزبور از فروشنده به خریدار منتقل می شود.

بررسی تطبیقی انتقال ضمان معاوضی در فقه امامیه، حقوق ایران و کنوانسیون بیع بین المللی کالا authors

کاوه رضایی

دانشجوی دکتری حقوق ، گرایش حقوق بین الملل عمومی ، گروه حقوق ، دانشگاه پیام نور، تهران،ایران. وکیل پایه یک دادگستری ، مدرس دانشگاه پیام نور

بهروز مامی

دکتری حقوق خصوصی ، گروه حقوق ، دانشگاه خوارزمی ، تهران ایران ، قاضی دادگستری

علی نیکجو

دانشجوی دکتری حقوق بین الملل ، گروه حقوق ، دانشگاه پیام نور ، تهران، ایران ، وکیل پایه یک دادگستری

مقاله فارسی "بررسی تطبیقی انتقال ضمان معاوضی در فقه امامیه، حقوق ایران و کنوانسیون بیع بین المللی کالا" توسط کاوه رضایی، دانشجوی دکتری حقوق ، گرایش حقوق بین الملل عمومی ، گروه حقوق ، دانشگاه پیام نور، تهران،ایران. وکیل پایه یک دادگستری ، مدرس دانشگاه پیام نور؛ بهروز مامی، دکتری حقوق خصوصی ، گروه حقوق ، دانشگاه خوارزمی ، تهران ایران ، قاضی دادگستری؛ علی نیکجو، دانشجوی دکتری حقوق بین الملل ، گروه حقوق ، دانشگاه پیام نور ، تهران، ایران ، وکیل پایه یک دادگستری نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی دوازدهمین کنفرانس بین المللی و ملی مطالعات مدیریت، حسابداری و حقوق پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 18 آذر 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 136 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که این مقاله به بررسی تطبیقی انتقال ضمان معاوضی در فقه امامیه، حقوق ایران و کنوانسیون بیع بین المللی کالا می پردازد. براساس این موضوع تسلیم مبیع و تادیه ثمن به مجرد وقوع بیع محقق نمی شود؛ بلکه تعهدی است که طرفین باید به آن عمل کنند. بنابراین، تحویل کالا و پرداخت ثمن، صرفا تحت تاثیر بیع نیست. بلکه تعهدی است ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تطبیقی انتقال ضمان معاوضی در فقه امامیه، حقوق ایران و کنوانسیون بیع بین المللی کالا با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.