سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

احیاء و ن وسازی بافتهای فرسوده شهری از نظریه تا عمل (بررسی نظریه ها و شیوه های اجرایی مواجهه با بافتهای فرسوده شهری به عنوان شاخصه ای از توسعه پایدار)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,786

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CBOEC02_024

Index date: 8 October 2013

احیاء و ن وسازی بافتهای فرسوده شهری از نظریه تا عمل (بررسی نظریه ها و شیوه های اجرایی مواجهه با بافتهای فرسوده شهری به عنوان شاخصه ای از توسعه پایدار) abstract

در گذشته شکل گیری بافتهای شهری با توجه به نیازهای زمانی- مکانی و شاخصه های فرهنگی- هویتی دوره خود بوده، و طبعاً این شکل گیری در زمان خود بسیار مطلوب و موجبات آسایش ساکنین را فراهم آورده بود، ولی با گذشت زمان و به وجود آمدن تکنولوژیهای نوین، و پیشرفت انسان به سوی زندگی ماشینی، این بافتها که زمانی خود از مطلوبترین زیستگاه های شهری بوده اند مبدل به بافتهای فرسوده گردیده اند، بافتهای فرسوده به قسمتی از شهر اطلاق می گردد که ارزشهای زندگی شهروندی آن کاهش یافته و ساکنین آن از شرایط زندگی در محل خود رضایت نداشته و نیازهای اساسی آنان (نیازهای خدماتی و فرهنگی) برآورده نمی گردد. این فرسودگیهای طبیعی عناصر و اجزای شهری در صورت عدم بهسازی به موقع، در اوقات بحران اثرات مخرب شدیدی بر انسان و محیط در پی خواهد داشت و ز آنجا که تحقق عدالت اجتماعی، ایجاد و شکل گیری محیط زیست امن و مطلوب از اهداف کلان چشم انداز کشور است، می طلبد با نگاهی ویژه به بهسازی و نوسازی این بافتها توجه نمائیم. اما پیشینه توجه به بافتهای قدیمی شهرها در سطح جهانی طی دهه های اخیر اشکال مختلفی به خود گرفته است، ظهور و بروز نظریات توسعه کالبدی و احیاء بافتهای فرسوده غالباً از سوی اندیشمندان به نامی مطرح گردیده است، شایسته است این نظریات ارزشمند در روند اجرایی این کار (بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده) منعکس گردد. پژوهش حاضر در نظر دارد که با بررسی آراء و نظریات مختلف محققین بنام در این عرصه، روند اجرایی این نظریات را در عمل نیز مورد بررسی قرار دهد. این مقاله که حاصل مشاهدات عینی و تحقیقات ک تابخانه ای است به صورت تحلیلی- توصیفی به تشریح موضوع پرداخته و قصد دارد با ارائه نتایج کاربردی راه حلی عملی در راستای نیل به اهداف پایداری و اصلاح بافتهای فرسوده ارائه نماید.

احیاء و ن وسازی بافتهای فرسوده شهری از نظریه تا عمل (بررسی نظریه ها و شیوه های اجرایی مواجهه با بافتهای فرسوده شهری به عنوان شاخصه ای از توسعه پایدار) Keywords:

احیاء- بافت فرسوده- نوسازی- بهسازی

احیاء و ن وسازی بافتهای فرسوده شهری از نظریه تا عمل (بررسی نظریه ها و شیوه های اجرایی مواجهه با بافتهای فرسوده شهری به عنوان شاخصه ای از توسعه پایدار) authors

یزدان سلطانی

کارشناس ارشد معماری و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
جانمردی، فواد، بهسازی شهری و توسعه پایدار، مجموعه مقالات همایش ...
بارتون، الیزابت، کیتی ویلیامز و مایک جنر، شهر متراکم و ...
حبیب، فرح، فضاهای شهری بستر تعامل اجتماعی-تعامل اجتماعی رویکردی به ...
محمودی، مهناز، فن‌آوری نانوگامی به سوی معماری پایدار، نشریه ساختمان ...
انجمن شهرسازی امریکا _ استانداردهای برنامه ریزی و طراحی شهری، ...
رحیمی، حسن، مسکن، زمین و توسعه پایدار شهری، نشریه شهرداریها، ...
فلامکی، محمدمنصور، باززنده‌سازی بناها و شهرهای تاریخی، چاپ سوم، انتشارات ...
نوری، محمد، طرح ساماندهی بافت قدیم زنجان _ پایان‌نامه کارشناسی ...
باقریان، م، بازشناسی قابلیت‌های نوسازی در بافتهای فرسوده _ فصلنامه ...
فلامکی، محمدمنصور، شکل‌گیری معماری در تجارب ایران و غرب، نشرفضا، ...
ایزدی، محمد سعید، رونددگرگونی سازمان فضایی بافتهای شهری ایران، مجله ...
بکایی، سیدجواد، بررسی نقش مشارکت مردمی در روند بهسازی و ...
حائری، محمدرضا، مجموعه مقالات سمینار تداوم حیات در بافتهای قدیمی ...
جوادی، اردشیر، بررسی تجارب دنیا و ایران در زمینه مداخله ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "احیاء و ن وسازی بافتهای فرسوده شهری از نظریه تا عمل (بررسی نظریه ها و شیوه های اجرایی مواجهه با بافتهای فرسوده شهری به عنوان شاخصه ای از توسعه پایدار)" توسط یزدان سلطانی، کارشناس ارشد معماری و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله احیاء- بافت فرسوده- نوسازی- بهسازی هستند. این مقاله در تاریخ 16 مهر 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3786 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در گذشته شکل گیری بافتهای شهری با توجه به نیازهای زمانی- مکانی و شاخصه های فرهنگی- هویتی دوره خود بوده، و طبعاً این شکل گیری در زمان خود بسیار مطلوب و موجبات آسایش ساکنین را فراهم آورده بود، ولی با گذشت زمان و به وجود آمدن تکنولوژیهای نوین، و پیشرفت انسان به سوی زندگی ماشینی، این بافتها که زمانی خود ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی بافت فرسوده طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله احیاء و ن وسازی بافتهای فرسوده شهری از نظریه تا عمل (بررسی نظریه ها و شیوه های اجرایی مواجهه با بافتهای فرسوده شهری به عنوان شاخصه ای از توسعه پایدار) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.