سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بستر شکل گیری معماری اقلیمی در خانه های سنتی مناطق مرکزی ایران

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,941

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CBOEC02_070

Index date: 8 October 2013

بستر شکل گیری معماری اقلیمی در خانه های سنتی مناطق مرکزی ایران abstract

یکی از ویژگی های بارز معماری سنتی ارتباط میان انسان با محیط اطراف خود می باشد که به شیوه مطلوبی درخانه های سنتی مناطق مرکزی ایران شکل یافته است. حیاط مرکزی نه تنها به عنوان عامل وحدت بخش ومفصل ارتباطی میان عناصر گوناگون فضای کالبدی خانه می باشد، بلکه مصادیق طبیعت چون آب، گیاه، باد، نور،سایه و ... به واسطه وجود چنین عنصری با زندگی اهالی خانه ارتباط یافته اند. نیاز انسان به طبیعت و وجودارتباط دوسویه بین این دو در جهت نیل به معماری مطلوب و باکیفیت از گذشته تاکنون ، اهمیت پرداختن بهموضوع را خاطر نشان می سازد. اینکه حیاط مرکزی چگونه و به چه صورت چنین بستری را جهت ورود طبیعتبه کالبد خانه ایجاد نموده است سوال مقاله حاضر می باشد. هدف از پرداختن به چنین بحثی استفاده ازراهکارهای معماری اقلیمی خانه های سنتی (به عنوان نمونه های موفق معماری سازگار با اقلیم و محیط اطراف)در طراحی و ساخت خانه های امروزه می باشد. جهت نیل به این هدف ابتدا به مطالعه پیشینه موضوع و پژوهشهای انجام شده در این رابطه و مرور نتایج تحقیقات گذشته در موضوع مقاله و بررسی مبانی نظری مباحثمعماری اقلیمی همچنین ذکر تعاریف مربوطه از طریق مطالعات کتابخانه ای پرداخته می شود سپس با انتخابیک نمونه از خانه های سنتی مناطق مرکزی ایران (اقلیم گرم و خشک) ، نحوه شکل گیری مصادیق طبیعت درحیاط مرکزی این خانه مورد بررسی و تحلیل قرار خواهد گرفت و در نهایت نتیجه گیری لازم انجام خواهد شد.

بستر شکل گیری معماری اقلیمی در خانه های سنتی مناطق مرکزی ایران Keywords:

اقلیم گرم و خشک- حیاط مرکزی- خانه های سنتی- طبیعت- معماری اقلیمی

بستر شکل گیری معماری اقلیمی در خانه های سنتی مناطق مرکزی ایران authors

صادق گنجایی

دانشگاه آزاد اسلامی طالقان، گروه معماری- کرج، میدان آزادگان

مریم صلاحلی

دانشگاه آزاد اسلامی طالقان، گروه معماری- کرج، میدان آزادگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
واتسون. د و لب. ک (1384) طراحی اقلیمی(اصول نظری و ...
محمودی. م-م و نیکقدم. ن (1387) مجله هنرهای زیبا، دانشگاه ...
وفامهر، م (1386) جزوه کنکاشی پیرامون سازه های معماری سنتی، ...
قبادیان، و (1384) بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران. تهران. دانشگاه ...
شوئنوئر، ن (1380) مسکن، حومه و شهر، ترجمه شهرام پوردیهیمی، ...
پیرنیا، م، (1384) آشنایی با معماری اسلامی ایران، انتشارات سروش ...
حاجی قاسمی. ک(1375) گنج نامه (فرهنگ آثار معماری اسلامی ایران، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بستر شکل گیری معماری اقلیمی در خانه های سنتی مناطق مرکزی ایران" توسط صادق گنجایی، دانشگاه آزاد اسلامی طالقان، گروه معماری- کرج، میدان آزادگان؛ مریم صلاحلی، دانشگاه آزاد اسلامی طالقان، گروه معماری- کرج، میدان آزادگان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اقلیم گرم و خشک- حیاط مرکزی- خانه های سنتی- طبیعت- معماری اقلیمی هستند. این مقاله در تاریخ 16 مهر 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1941 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از ویژگی های بارز معماری سنتی ارتباط میان انسان با محیط اطراف خود می باشد که به شیوه مطلوبی درخانه های سنتی مناطق مرکزی ایران شکل یافته است. حیاط مرکزی نه تنها به عنوان عامل وحدت بخش ومفصل ارتباطی میان عناصر گوناگون فضای کالبدی خانه می باشد، بلکه مصادیق طبیعت چون آب، گیاه، باد، نور،سایه و ... به واسطه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بستر شکل گیری معماری اقلیمی در خانه های سنتی مناطق مرکزی ایران با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.