سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

خیشخان مادر بادگیر

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,298

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CBOEC02_143

Index date: 8 October 2013

خیشخان مادر بادگیر abstract

اهمیت اقلیم در معماری به جهت تأثیر بسیار بر مقولاتی چون آسایش حرارتی در فضا، مصرف انرژی، محیط زیست و منابع طبیعی و آلودگی های ناشی از ناهماهنگی اقلیم و معماری چون آلودگی هوا در اثر اجبار در بهره جویی بیش از حد از سوخت های فسیلی برای مطلوب ساختن فضای زندگی، انجام مطالعات و پژوهش های جامعی را در این زمینه ایجاب می کند. به ویژه در کشور ما که بیشتر مناطقش، جز اقلیم های شدید چون گرم و خشک و سرد و خشک حاره ای دسته بندی می گردد، انجام تحقیقات گسترده ای در زمینه ی اقلیم و استفاده از نتایج آنها در معماری و ساختمان سازی لازم است. در ایران کهن بدون وجود تجهیزات و تکنولوژی های امروز در امر سرمایش و گرمایش ساختمان، فضاهایی با بهترین شرایط حرارتی ساخته شده و استفاده میگردیدند. بیراه نیست اگر ادعا کنیم بهترن و اعلی ترین روش های غیر فعال اقلیمی در اقلیم گرم در معماری ایران دیده می شود. راه حل های غیرفعال اقلیمی در ایران قدیم، از مقیاس طراحی شهری با عنصری چون ساباط تا مقیاس جزئیات معماری با اندامی مانند تابش بند، در اقلیم گرم به وفور حضور دارد. در مقیاس معماری، بین دو مقیاس پیشین، بادگیر و خیشخان، در کنار سایر روش ها چون تقسیم فضاهای خانه به زمستان نشین و تابستان نشین، طراحی در خاک و بهره گیری از زیرزمین، وارد ساختن حیاط و حوض و استخر در میانسرای خانه، از بارزترین راه حل های غیرفعال اقلیمی در اقلیم گرم می باشد. خیشخان کلبه یا دارآفرینی بوده است که پیرامون آن را با حصیر، سفال یا بوته های خار آدور می پوشاندند و بر آن آب می پاشیدند تا بر اثر وزش، باد های خنک را به درون بکشاند. تکامل خیخشان و همسویی آن با اقلیم و بافت شهری در شهرهایی چون یزد، بادگیر عنصر شناخته شده ی معماری بومی ایران را پدید آورده است. مقاله حاضر، مروری است بر پایه ی جستار کتابخانه ای و محلی در خصوص خیخان و تأثیرات آن بر معماری ایرانی

خیشخان مادر بادگیر Keywords:

اقلیم- اقلیم گرم و خشک- بادگیر- خیشخان- معماری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پیرنیا، محمدکریم، "آشنایی با معماری اسلامی"، چاپ پنجم، انتشارات دانشگاه ...
شریعتی، علی، "کویر"، نشر سپیده باوران، .1389 ...
کسمایی، مرتضی، "اقلیم و معماری"، چاپ هفتم، نشر خاک، تهران، ...
قبادیان، وحید، "بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران"، انتشارات دانشگاه تهران، ...
قیابکلو، زهرا، خنک‌سازی غیر مکانیکی تبخیری، فصل‌نامه هنرهای زیبا، شماره ...
مصاحبه‌ی حضوری با استادکاران سازمان میراث فرهنگی و گردشکری شهرهای ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "خیشخان مادر بادگیر" توسط محمدعلی طاهری پور اصفهانی؛ مهناز دهقانی سائیج نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اقلیم- اقلیم گرم و خشک- بادگیر- خیشخان- معماری هستند. این مقاله در تاریخ 16 مهر 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5298 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اهمیت اقلیم در معماری به جهت تأثیر بسیار بر مقولاتی چون آسایش حرارتی در فضا، مصرف انرژی، محیط زیست و منابع طبیعی و آلودگی های ناشی از ناهماهنگی اقلیم و معماری چون آلودگی هوا در اثر اجبار در بهره جویی بیش از حد از سوخت های فسیلی برای مطلوب ساختن فضای زندگی، انجام مطالعات و پژوهش های جامعی را در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله خیشخان مادر بادگیر با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.