سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی جنسیت زدگی زبانی در زبان فارسی براساس یک تحلیل میان فرهنگ نامه ای

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,124

This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RCIWR05_002

Index date: 7 February 2014

بررسی جنسیت زدگی زبانی در زبان فارسی براساس یک تحلیل میان فرهنگ نامه ای abstract

تحلیل انتقادی کلام (CDA) به مطالعه انتقادی زبان و عواملی چون بافت تاریخی، روابط قدرت در جامعه، ساختارها و فرآیندهای اجتماعی و فرهنگی که هان بینی زبانی زبان های مختلف در سطح جهان را شکل داده و می دهند، می پردازد. به اعتقاد طرفداران نظریه تحلیل انتقادی کلام، از طریق کاربرد مستمر زبان در جامعه، این بافت ها، روابط، ساختارها، فرآیندها و جهان بینی تربیت و ماندگار می شوند و بنابراین بین این عوامل و زبان رابطه دو سویه و متقابل وجود دارد. در این مقاله تلاش شده از زاویه دید مطالعات تحلیل انتقادی کلام و به کمک یک تحلیل میان فرهنگ نامه ای و با بررسی مدخل های «ب» تا «خ» در یک نگاه تاریخی و در زمانی به مسئله «جنسیت زدگی زبانی» زبان فارسی پرداخته شود. پس از ارائه شواهد جنسیت زدگی در حوزه اشعار و امثال و نیز در حوزه قاموس که خود شامل دلالت های صریح و دلالت های ضمنی «جنسیت زدگی» در مدخل های فوق الذکر می باشد، نتایج حاصله به دست داده شده است که متضمن نگاه جنسیتی و تقلیل گرایانه به مقوله «زن و زنانگی» در زبان فارسی است که منتج به بازنمایی غیرواقعی و مخدوش مقوله «زن و زنانگی» در ساختار ذهن فارسی زبانان گشته است. در انتها امید می رود با بررسی های آسیب شناسانه ای نظیر بررسی حاضر و ارائه استراتزی ها و سیاست گذاری های زبانی شالوده شکنانه و فراجنسیتی موجبات نابودی «دیگریت جنسی» در زبان و فرهنگ فارسی رقم زده شود.

بررسی جنسیت زدگی زبانی در زبان فارسی براساس یک تحلیل میان فرهنگ نامه ای Keywords:

تحلیل انتقادی کلام , زبان جنسیت زده , فرودست انگاری زنان , جنسیت زدگی صریح ساخت واژی , جنسیت زدگی ضمنی ساخت واژی , تحلیل در زمانی , تحلیل میان فرهنگ نامه ای

بررسی جنسیت زدگی زبانی در زبان فارسی براساس یک تحلیل میان فرهنگ نامه ای authors

افسانه افتخارزاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آبوت، پاملا و کلر والاس (991 1). جامعه‌شناسی‌آزئان. ترجمه منیژه ...
_ _ _ ی _ جمه محمدرضا زمردی. .1384 پاک ...
ترادیل، پیتر (983 1). زبان شناسی اجتماعی. ترجمه محمد طباطبایی. ...
رفوگران، زیبا (1377). نگاهی به تعریف «زن» و«مرد» در لغت ...
مک آفی، نوئل (04 _ 2).ژولیا کریستوا. ترجمه مهرداد پارسا. ...
_ Fairclough, N. (1989). Language and Power. ondon: Longman. ...
_ Foucaul, M. (1981). _ order of Discourse. Untying the ...
- Fairclough, N. (1995). Critical Discourse Analysis. London: Longman. ...
- Fowler, R (1991). Language in the news: Discourse and ...
_ Pennycook, A _ _ _ mmensurable discourse?. _ Ligistis, ...
- Mills, S. (1995). _ Stylistics. London: _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی جنسیت زدگی زبانی در زبان فارسی براساس یک تحلیل میان فرهنگ نامه ای" توسط افسانه افتخارزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش منطقه ای زن ایرانی و پژوهش پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تحلیل انتقادی کلام، زبان جنسیت زده، فرودست انگاری زنان، جنسیت زدگی صریح ساخت واژی، جنسیت زدگی ضمنی ساخت واژی، تحلیل در زمانی، تحلیل میان فرهنگ نامه ای هستند. این مقاله در تاریخ 18 بهمن 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2124 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تحلیل انتقادی کلام (CDA) به مطالعه انتقادی زبان و عواملی چون بافت تاریخی، روابط قدرت در جامعه، ساختارها و فرآیندهای اجتماعی و فرهنگی که هان بینی زبانی زبان های مختلف در سطح جهان را شکل داده و می دهند، می پردازد. به اعتقاد طرفداران نظریه تحلیل انتقادی کلام، از طریق کاربرد مستمر زبان در جامعه، این بافت ها، روابط، ساختارها، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی جنسیت زدگی زبانی در زبان فارسی براساس یک تحلیل میان فرهنگ نامه ای با 22 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.