سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی قابلیت داده های طیفی(ماهواره ای) و رقومی در شناسایی خاکها

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 844

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCSSA01_005

Index date: 11 February 2014

ارزیابی قابلیت داده های طیفی(ماهواره ای) و رقومی در شناسایی خاکها abstract

افزایش اطلاعات و تعدد روشهای اخذ اطلاعات از منابع زمینی مشاهده می کنیم که منابع ما محدود و فناپذیر است، لذا دسترسی به ابزاری که بتواند مصارف آن را به تصویر بکشد ضروری است، این ابزار مفید می تواند داده های ماهواره ای باشد که با پردازش آن می توان تغییرات منابع طبیعی را در طول زمان به تصویر کشید، یکی از منابع طبیعی بسیار با ارزش خاک می باشد که بیشترین تعدی و احجاف نسبت به آن انجام شده است. تولید اطلاعات در بخشهای مختلف طیف الکترومغناطیسی و امکان بکارگیری سخت افزارها و نرم افزارها به نحو گسترده ای در دنیا مورد استقبال محققین و نقشه برداران منابع طبیعی و خاک قرار گرفته است، نتایج تحقیقات پژوهشگران در نقاط مختلف دنیا نشان می دهد بین انعکاسات طیفی خاکها وبسیاری از خصوصیات خاک از جمله بافت، درصد ماده آلی، رنگ و رطوبت خاک رابطه خوبی برقرار است.به منظورارزیابی قابلیت داده هایماهوارهای درتفکیکاراضیاز داده هایرقومی سنجنده ASTER نقشهتوپوگرافیبهمقیاس 1:50000 ، ومطالعاتمیدانیاستفادهشد. سنجنده ASTER دارای 14 باند در محدوه های طیفی، مرئی و مادون قرمز نزدیک ، مادون قر مز موج کوتاه و مادون قر مز حرارتی است که به ترتیب دارای قدرت تفکیک مکانی 15 ، 30 و 90 متر می باشند. نتایج نشان می دهد برای افزایش دقت طبقه بندی و تفکیک کلاسهایی که دارای تداخل طیفیمی باشند ، با اضافه نمودن داده های کمکی مانند DEM ضمن افزایش قابلیت تفکیک پذیری آن کلاسها ، دقت طبقه بندی نیز افزایش می یابد. همچنین مقایسه نتایج طبقه بندی ترکیبات باندی مختلف نشان داد که بکار گیری همه باند های سنجنده ASTER برای شناسایی خاکهای این منطقه بالاترین کارامدی را دارد.

ارزیابی قابلیت داده های طیفی(ماهواره ای) و رقومی در شناسایی خاکها Keywords:

ارزیابی قابلیت داده های طیفی(ماهواره ای) و رقومی در شناسایی خاکها authors

حمید رضا متین فر

استادیار گروه مهندسی علوم خاک،دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

محمود سورغالی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
علوی پناه، س. ک.، 1379، ارزیابی و کارایی باندهای طیفی ...
Apan, A., R. Kelly, Jensen, T., 2002. Spectral discrimination and ...
Aosier Buhe _ K. Tsuchiya , M. Kaneko , N. ...
Baumgardner et al., 1985. Reflectance properties of soils. Adv. In. ...
Ben-Dor, 2001. Quantitative remote sensing of soil properties, Agronomy, Vol. ...
Booth, D. J. and R. b. Oldfield, 1989. A comparison ...
F ernandez-Buc esa, , C. Siebea, S. Cramb, J.L. Palacio ...
Gotffried, K., 2003 _ Geo information: Remote sensing, Phot ogrammetry ...
Saito Genya, N., Ishitsuka, Y. and Matano K M. 2001. ...
Jensen, J. R., 1996. Introductory Digital image processing, a remote ...
Korolyuk, T. V., 1994. Compiling soil maps on the basis ...
Metternicht, G. I. and Zinck, J. 2003. Remote sensing of ...
3]Montgomery, O.L. _ 1976. An investigation of the relationship between ...
Shcherbenk, _ V., Asmus, V. V., and Andronikov, _ L. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی قابلیت داده های طیفی(ماهواره ای) و رقومی در شناسایی خاکها" توسط حمید رضا متین فر، استادیار گروه مهندسی علوم خاک،دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان؛ محمود سورغالی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی خاک، کشاورزی پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شناسایی اراضی ،خاک لخت، منطقه خشک DEM،ASTER هستند. این مقاله در تاریخ 22 بهمن 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 844 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که افزایش اطلاعات و تعدد روشهای اخذ اطلاعات از منابع زمینی مشاهده می کنیم که منابع ما محدود و فناپذیر است، لذا دسترسی به ابزاری که بتواند مصارف آن را به تصویر بکشد ضروری است، این ابزار مفید می تواند داده های ماهواره ای باشد که با پردازش آن می توان تغییرات منابع طبیعی را در طول زمان به تصویر کشید، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی قابلیت داده های طیفی(ماهواره ای) و رقومی در شناسایی خاکها با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.