سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیلی از وضعیت سرمازدگی باغهای میوه استان آذربایجان غربی

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,728

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SCFDC01_056

Index date: 19 January 2007

تحلیلی از وضعیت سرمازدگی باغهای میوه استان آذربایجان غربی abstract

سرما مهمترین عامل تعیین کننده در توزیع گونه ها روی زمین است. همچنین یکی از عوامل تهدیدکننده عملکرد محصولات باغی است. به علت غیر بومی بودن ارقام مختلف درختان میوه آسیب پذیری آنها مخصوصا به سرمای دیررس بهاره بیشتر است. تلاش برای مقابله با سرما به 2000 سال قبل از میلاد بر می گردد به طوری که رومیان به این امر واقف بوده و در صدد مقابله با سرما بر آمده اند . ا زآن زمان به بعد با وجود گسترش متدهای مختلف مخافظت از سرما یخزدگی حتی در مناطق نیم گرمسیری همچنان یکی ازعوامل تهدید به شمار می رود. تلاش های تحقیقاتی عمدتا مصروف توسعه روشهای حفاظت، تاخیر انداختن گلدهی، ایجاد مقاومت به سرما و مکانیسم یخزدگی بوده است. با وجود ای تلاش ها حسارت سرمازدگی تخفیف جزیی یافته است و صدمه یخبندان همچنان تهدید اصلی است. صدمات یخزدگی پاییزه و زمستانه در مناطق سردسیر و یخ زدگی بهاره جوانه و گلها و سر شاخه ها د رمناطق معتدله از اهمیت زیادی برخوردار است. تاثیر دمای پایین بر گیاهان از چندین زاویه توسط محققا مختلفی مرور شده است. به هر حال کاهش دما زیر نقطه بحرانی منجر هب خزدگی برون سلولی و آسیب به اندامهای حیاتی گل و حتی کیفیت میوه می شود. عوامل موثر در مقاومت به سرمای دیررس بهاره تاخیر در گلدهی است که یک خصوصیت ژنتیکی است ولی به شدت تحت تاثیر نوسانات دمایی بعد از رفع رکود، رطوبت و تغذیه و قدرت رشد درخت قرار دارد. وقوع سرمازدگی بهاره متوسط هر ده سال یک بار صورت می گیرد و این فرصت مناسبی را برای بازدید و یادداشت برداری درمورد شدت خسارت در خصوص مکان و ارقام مختلف درختان میوه و در نهایت بهره برداری عملی از آنها فراهم می سازد.

تحلیلی از وضعیت سرمازدگی باغهای میوه استان آذربایجان غربی authors

رضا رضایی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

اسداله علیزاده

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

قاسم حسنی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ - Anderson, J .L..Seeley, S .D. 1993.Bloom delay in ...
Wes tvwood, MN. 1993.temperate zone pomology: Physiology and cultre ...
Rodrigo, J. 2000.spring frosts in deciduous tree.scientia horticulture.]55-73 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیلی از وضعیت سرمازدگی باغهای میوه استان آذربایجان غربی" توسط رضا رضایی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی؛ اسداله علیزاده، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی؛ قاسم حسنی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی همایش علمی کاربردی راههای مقابله با سرمازدگی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 29 دی 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1728 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سرما مهمترین عامل تعیین کننده در توزیع گونه ها روی زمین است. همچنین یکی از عوامل تهدیدکننده عملکرد محصولات باغی است. به علت غیر بومی بودن ارقام مختلف درختان میوه آسیب پذیری آنها مخصوصا به سرمای دیررس بهاره بیشتر است. تلاش برای مقابله با سرما به 2000 سال قبل از میلاد بر می گردد به طوری که ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سرمازدگی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیلی از وضعیت سرمازدگی باغهای میوه استان آذربایجان غربی با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.