مقایسه تطبیقی شدت فرسایش بادی اراضی شاهد با احیاء بیولوژیک در مرحله آماده سازی
Publish place: 3rd National Conference on Wind Erosion and Dust Storms
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 707
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISADMC03_106
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
Abstract:
فرسایش خاک یک پدیده اجتنابناپذیر است که به صورت طبیعی و یا در اثر فعالیتهای انسانی به صورت تشدید شونده منجر به تخریب خاک میشود. یکی از روشهای احیاء و کنترل مناطق مستعد فرسایش بادی کاشت نهال و توسعه پوشش گیاهی در مناطق مستعد ایجاد پوشش است. بدین لحاظ به دلیل فعالیتهای مختلف و لزوم تردد در عرصه به منظور چالهبرداری، کاشت و به ویژه اجرای عملیات آبیاری، دست خوردگی و بهم ریختگی را به همراه دارد که نسبت به منطقه شاهد کمیتی متفاوت از نظر شدت فرسایش ایجاد خواهد نمود. به منظور کمی نمودن مقدار فرسایش با احداث ایستگاه اندازهگیری در نرماشیر بم-ریگان در دو منطقه شاهد و عرصه در نظر گرفته شده برای احیاء و توسعه پوشش گیاهی در یک بازه زمانی شش ماهه رخدادهای فرسایش بادی اندازهگیری و با هم مقایسه شد. در ایستگاه از تله های رسوبگیر Big Spring No Eight (BSNE) به صورت کلاستر پنج طبقهای و تلههای خزشی مطابق روش استاندارد با الگوی دایرهای استفاده شد. نتایج نشان میدهد، چهار رخداد عمده در ماههای دی و بهمن 1391 ثبت شده است. طی چهار رخداد ثبت شده در مجموع حداکثر ظرفیت انتقال ذرات بادرفت 51 و 118 کیلوگرم در متر به ترتیب برای اراضی شاهد و اراضی در دست احیاء اندازهگیری شده است. لذا، بدین ترتیب عملیات آماده سازی شامل چالهکنی، کاشت نهال و آبیاری آن شدت انتقال و جابجایی ذرات بادرفت در عرصه را تا بیش از دو برابر افزایش داده است. به این ترتیب لزوم دقت در مرحله آماده سازی عرصه و کاهش تردد با ادوات سنگین و جلوگیری از بهم ریختگی خاک سطحی خاک و حفظ پوشش سنگفرش بیابان حتی اگر به صورت محدود باشد، از اهمیت زیادی برخوردار است.
Keywords:
Authors
حمیدرضا عظیم زاده
دانشیار، گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، یزد
علی محمد طهماسبی بیرگانی
رئیس گروه مطالعات و دبیر کمیته فنی دفتر امور بیابان، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور
عباس کارگر
رئیس دفتر امور بیابان، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری
محمدرضا اختصاصی
استاد، گروه آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، یزد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :