بررسی تاثیر مقادیر مختلف رس و پتاسیم قابل استفاده خاک و مصرف کود پتاسیم بر عملکرد گندم

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 826

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_034

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

پتاسیم نه تنها از نظر مقدار موجود دریافت های گیاه بلکه از نظر فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی یکی از مهمترین کاتیون های تغذیه گیاه است ).2) خاکی با 600 پوند در ایکرپتاسیم قابل تبادل و نسبت کلسیم به پتاسیم برابر 13:1 ، پتاسیم کافی را برای گیاه فراهم می نماید . در صورتی که خاکی با نسبت فوق و داشتن 60 پوند در ایکر پتاسیم قابل تبادل قادر به فراهم نمودن پتاسیم کافی برای گیاه نیست ).5) پتاسیم قابل استفاده خاک برای گیاه بوسیله اثرات متقابل منابع پتاسیم کنترل می شود . درک ناصحیح این دینامیک منجر به مدیریت ناصحیح حاصلخیزی خواهد شد . باید توجه داشت که کل ظرفیت پتانسیل بافری (PBC) خاک با ظرفیت بافری مربوط به پتاسیم غیرقابل تبادل همبستگی معنی داری دارد ).6) در آزمایش انجام شده به منظور تاثیر پتاسیم برعملکرد غلات دربواپست به این نتیجه رسیده اند که کود پتاسیم سبب افزایش عملکرد گندم به میزان 600 کیلوگرم در هکتار بوده است ).3) بازرگان و همکاران (1) در آزمایشی تاثیر ظرفیت تبادل کاتیونی متفاوت و بافت مختلف خاک را برعملکرد ذرت مورد بررسی قرار دادند . آنان نتیجه گرفتند که با توجه به مقادیر پتاسیم قابل جذب اولیه خاک ها، وزن خشک اندام هوایی و جذب کل پتاسیم در اندام هوایی ذرت تحت تاثیر تیمارهای مختلف کود پتاسیمی قرار نگرفت . اما این تیمارها در سطح 5 درصد برغلظت پتاسیم در اندام هوایی گیاه تاثیر معنی داری است . دراین آزمایش مشاهده شد که رفتار خاک های با ظرفیت تبادل کاتیونی کم و متوسط با یکدیگر مشابه ولی با رفتار خاک با ظرفیت تبادلی زیاد، تفاوت داشت . کملر (4) 1983 گزارش کرد که کمبود پتاسیم در مرحله 2-3 برگی تعداد خوشه و در مراحل بعدی سبب کاهش وزن هزاردانه شده است . محققان در آزمایشی مشاهده نمودند که سطح کفایت پتاسیم برای گیاه با مقادیر مختلف CEC متفاوت است (7).

Authors

زهرا خوگر

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیی فارس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بازرگان، ک، م. ج. ملکوتی و ک. افتخاری. 1383. رفتار ...
  • سالاردینی، ع. ا و م. مجتهدی. 1367. اصول تغذیه گیاه ...
  • علی احیایی، م. 1376. شرح روش های تجزیه شیمیایی خاک ...
  • Csatho, P. 1993.Factors influencing K-fetilizer effects .Ph.D.Thesis, Budapost. ...
  • Kemmler, G. 1983.Modern aspects of wheat manuring(2"rev. ed.).IPI-BUL.No. 1.Berne Switzerland. ...
  • Mclean, E. O. 1976. Exchangeable k level for maximum crop ...
  • Wang, Jim J, Y, Dustin, L.H and Paul, I. B. ...
  • نمایش کامل مراجع