سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثرات محیط زیستی برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه (مطالعه موردی در رودخانه شیرود)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 974

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESPME03_086

Index date: 16 March 2014

بررسی اثرات محیط زیستی برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه (مطالعه موردی در رودخانه شیرود) abstract

رودخانه ها شریان های حیاتی هر کشور محسوب می شوند. امروزه به دلیل افزایش فعالیت های عمرانی برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه ها نیز رو به افزایش است. برداشت رسوبات آبرفتی از بستر رودخانه ها موجب تغییرات مورفودینامیکی می شود. این تغییرات محدود به محل استخراج و برداشت نیست بلکه کیلومترها بالاتر و پایین تر از آن ظاهر می شود؛ از جمله می توان به کاهش یا ناپایداری لایه ی زیرین بستر ، داخل شدن ذرات ریز در محیط آبی و نیز اختلالات در ترکیب و تعادل جمعیت زیستمندان آبزی نام برد. رودخانه شیرود از نظر تنوع انواع ماهیان یکی از با ارزش ترین رودخانه های غرب استان مازندران محسوب گشته و در حال حاضر از مهمترین جایگاه های مهاجرت ماهی سفید در ایام تخم ریزی است. اما متاسفانه با ورود کارخانه ها و محل های برداشت شن و ماسه به مرور باعث تغییرات در اکوسیستم این رودخانه مهم شده است. از این رو در این مطالعه به بررسی اثرات محیط زیستی برداشت شن و ماسه در روخانه شیرود پرداخته می شود. اگرچه بهترین شکل احیاء، حفظ زیستگاه است، اما با توجه به اهمیت رودخانه شیرود. به همین دلیل ضروری است که به هنگام برداشت شن و ماسه نه تنها ارزش های اقتصادی بلکه ارزش های بیولوژیکی این منابع نیز در نظر گرفته شوند و تمام جنبه های مسئله به هنگام انتخاب نقاط مورد نظر برای بهره برداری و عملیات برداشت مورد توجه قرار گیرند و نیز نظارت و کنترل کارخانه ها با دقت نظر بیشتر صورت پذیرد.

بررسی اثرات محیط زیستی برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه (مطالعه موردی در رودخانه شیرود) Keywords:

بررسی اثرات محیط زیستی برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه (مطالعه موردی در رودخانه شیرود) authors

شهره علی دوست

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته محیط زیست, گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی, دانشگاه تربیت مدرس،

کریم ثابت رفتار

استادیار و عضو هیئت علمی گروه محیط زیست, دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
روشن طبری، مژگان، 1385، بررسی اثرات بهره برداری شن و ...
مجنونیان، هنریک، 1378، حفاظت رودخانه ها، ویژگی های بیوفیزیکی، ارزشهای ...
I3] مسیبی، سمانه، 1388، استخراج شن و ماسه از بستر ...
کیاکجوری، نجمه، 1384، تعیین هم آوری تخم ماهی سفید در ...
دامادی، علی، 1383، عملیات تکثیر ماهیان سفید خزر در رودخانه ...
[ء] نوروز رجبی، علیرضا، 1389، بررسی کیفی خانواده ها و ...
نجف پور، شعبان، 1386، بررسی [Monitoring]مستمر رودخانه شیرود غرب استان ...
G. Mathias kondolf., 1997. Hungry Water: Effects of Dams and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثرات محیط زیستی برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه (مطالعه موردی در رودخانه شیرود)" توسط شهره علی دوست، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته محیط زیست, گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی, دانشگاه تربیت مدرس،؛ کریم ثابت رفتار، استادیار و عضو هیئت علمی گروه محیط زیست, دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله برداشت شن، اثرات محیط زیستی، بستر رودخانه، شیرود هستند. این مقاله در تاریخ 25 اسفند 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 974 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رودخانه ها شریان های حیاتی هر کشور محسوب می شوند. امروزه به دلیل افزایش فعالیت های عمرانی برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه ها نیز رو به افزایش است. برداشت رسوبات آبرفتی از بستر رودخانه ها موجب تغییرات مورفودینامیکی می شود. این تغییرات محدود به محل استخراج و برداشت نیست بلکه کیلومترها بالاتر و پایین تر از آن ظاهر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثرات محیط زیستی برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه (مطالعه موردی در رودخانه شیرود) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.