سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی محصولات فرعی جنگل های زاگرس

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,442

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MPSA01_173

Index date: 11 April 2014

بررسی محصولات فرعی جنگل های زاگرس abstract

با توجه به اهمیت و ارزش اقتصادی محصولات فرعی در صورت تدوین روش های درست بهره برداری از این منابع با مشارکت مردم تولید و استمرار این فرآورده ها تضمین خواهد شد. همچنین به علت اینکه منبع درآمد مستمری برای مردم خواهد بود تعلق خاطری به وجود خواهد آمد که در نهایت منجر به حفاظت مستمر منبع تولید (جنگل) 0واهد شد انجام این اصل بدون شناخت ویژگی های کمی و کیفی فرآورده های غیرچوبی جنگل و شناسایی روش صحیح بهره برداری از این محصولات امکان پذیر نخواهد بود. جنگل های زاگرس رویشگاه یکی از گونه های درختی با ارزش به نام پست9ه وحشی (بنه) می باشد که از گذشته های دو مورد بهره برداری ساکنین این مناطق قرار می گرفته است. بنه گیاهی است دو پایه که علاوه بر محصول چوبی یکی از گونه های تولید کننده محصولات فرعی (سقز) می باشد و همچنین از شاخ و برگ آن جهت تعلیف دام در غرب کشور (زاگرس) استفاده می شود. هدف از این تحقیق شناخت اهمیت محصولات فرعی گونه های درختی مخلتف در سطح جنگل ها و نیز شناساندن اهمیت درختان در کاربری هایی مانند تعلیف دام، حفاظت و جلوگیریاز فرسایش ، تلطیف آب و هوا و غیره می باشد. بررسی ها نشان می دهد که در میان محصولات درخت بنه سقز بالاترین سهم را دارا می باشد و همواره بهره برداری فراوانی از آن می شود. همین امر موجب شده که زادآوری این گونه به خطر بیفتد نتایج این بررسی پیشنهاد می کند که به جای متوقف کردن بهره برداری از این محصول فرعی از دیگر محصولات ان که حتی از ارزش اقتصادی بالاتری نسبت به سقز برخوردار می باشند استفاده شود. روغن تریانتین و میوه بنه از محصولاتی هستند که علاوه بر ارزش دارویی دارای ارزش اقتصادی فراوانی نیز می باشند که سالانه می تواند منبع درآمد مهمی برای ساکنان این مناطق باشد.

بررسی محصولات فرعی جنگل های زاگرس Keywords:

بررسی محصولات فرعی جنگل های زاگرس authors

معصومه منصوری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

جواد سوسنی

استادیار گروه جنگلداری دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

ضیاء الدین باده یان

استادیار گروه جنگلداری دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-ابراهیمی، م (1380)؛ «بررسی وضعیت اقتصادی- اجتماعی بهره‌برداران سقز در ...
-اسلامی منوچهری، ب (1374)؛ «سابقه وتحول بهره برداری از سقز ...
-بردبار، س، ک. (1385)؛ «بررسی اثرات بهره برداری سقز بر ...
-سهرابی، س.ر (1374)؛ «نقش بهره برداری برتجدید حیات درختان بنه ...
-جهانبازی گوجانی، ح.، ایران منش، ی.، طالبی، م (1385)؛ «توان ...
-حمزه پور، م.، بردبار، ک، جوکار، ل.، عباسی، ع (1385)؛ ...
مخالدی، ک (1380)؛ «بررسی سودآوری سقز خام در منطقه هورامان ...
-کرمشاهی، ع.، طهماسبی، م.، نجفی‌فر، ع (1384)؛ « بررسی مناسب‌ترین ...
-صائب، م.، نظیفی، س.، بیضایی، آ، جلالی، ج (1386)؛ «بررسی ...
-مداح عارفی، ح، نصیرزاده، ع.، میرزایی ندوشن، ح (1380)؛ «بررسی ...
-مهدوی، ا، . شامخی، ت.، سبحانی، 5 (1385)؛ «سهم محصولات ...
-Quang, D.V., Anh, T.N., (2006) Commercial collection of ntfps and ...
-Croitoru, L, (2007), Valuing the non-timber forest products in the ...
-Fwape, J.A. and Onyekwelu, J.C., 1997. The economic values of ...
-Henry. J., dangalasi, N., bitariho, R., Delali, B, K., (2007), ...
-Osman, M., Mishra, P.K., Dixit, S _ , Ramac handeran ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی محصولات فرعی جنگل های زاگرس" توسط معصومه منصوری، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان؛ جواد سوسنی، استادیار گروه جنگلداری دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان؛ ضیاء الدین باده یان، استادیار گروه جنگلداری دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جنگل های زاگرس، استان لرستان، بنه، تربانتین، سقز هستند. این مقاله در تاریخ 22 فروردین 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3442 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به اهمیت و ارزش اقتصادی محصولات فرعی در صورت تدوین روش های درست بهره برداری از این منابع با مشارکت مردم تولید و استمرار این فرآورده ها تضمین خواهد شد. همچنین به علت اینکه منبع درآمد مستمری برای مردم خواهد بود تعلق خاطری به وجود خواهد آمد که در نهایت منجر به حفاظت مستمر منبع تولید (جنگل) 0واهد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی محصولات فرعی جنگل های زاگرس با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.