سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی محیط بیوکلیمایی منطقه قهاوند استان همدان و نقش آن در بیابان زایی منطقه

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,226

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCGLP01_027

Index date: 13 April 2014

بررسی محیط بیوکلیمایی منطقه قهاوند استان همدان و نقش آن در بیابان زایی منطقه abstract

دشت قهاوند یک عارضه طبیعی است که با شیب کم بین دامنه های پرشیب کوهستان الوند، ارتفاعات شازند و وصال و ناهمو اریهای شرقی و قسمتهای مسطح مرکز حوضه رسوبی و بین کوهستانی و به احتمال زیاد در یک منطقه فرو افتاده در شرق همدان قرار دارد. دشت مذکور با در نظر گرفتن اینکه جز چاله های بسته ایران محسوب می شود عارضه نسبتاً همواری با شیب همگراست که از پای دامنه های کوهستانی حاش یه ای به منطقه پست و در نهایت به یک نقطه پست مرکزی یعنی مسیله قم محدود می شود. با توجه به وضعیت زمین شناسی - اقلیمی، هیدرولوژی و ویژگیهای خاک، دشت سر موجود متکی به دامنه کوهستانی و به صورت کشیده در منطقه تکوین یافته است. این دشت سر تحت شرایط هیدرو ژئومورفولوژی و مورفودینامیکی همراه با ویژگیهای بیوکلیماتیک بخصوص تحت شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک بوجود آمده است. به نظر می رسد که دشت مذکور ناشی از فرآیند متوالی تخریب و فرسایش تحت شرایط آب و هوایی گذشته و حال تکوین یافته است این فرآیندها موجب زایش منطقه خشک با اشکال و تظاهرات آنچه که در مناطق مرکزی ایران بچشم می خورد به مانند پلایاها در منطقه قهاوند استان همدان شده است. به نظر می رسد که در زایش منطقه خشکی چون قهاوند استان همدان محدودیت های کمی و زمانی ریزشهای جوی ناشی از وضعیت آب و هوایی منطقه و مجاورت آن به منطقه مرکزی ایران به ویژه قم ، تبخیر شدید و کم آبی و بیلان منفی آب و بطور کلی عوامل طبیعی اعم از اقلیم شرایط هیدرولوژیکی ژئومورفولوژیکی ، پدولوژیک و گیاهی و فاکتورهای انسانی همچون کشاورزی ، چرای مفرط و عوامل دیگر از عوامل مؤثر باشند. عوامل مذکور موجب بوجود آمدن محیط بیوکلیمایی خاصی متفاوت از سایر مناطق دیگر استان با ویژگیهای مناطق بیابانی شبیه به مناطق کویری و بیابان های مرکزی ایران همچون کویر ، بیابان و پلایا گردیده است.

بررسی محیط بیوکلیمایی منطقه قهاوند استان همدان و نقش آن در بیابان زایی منطقه authors

علیرضا ایلدرمی

استادیار دانشگاه ملایر

محمد رحمانی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- فصلنامه تحقیقات جغرافیایی شماره 4 - آستان قدس رضوی ...
نیوار شماره 37 مهر ماه 1377, ...
امار و اطلاعات سازمان هوا شناسی استان همدان 1380 - ...
گزارش جامع حوضه آبخیز قره چای مدیریت آبخیزداری استان همدان ...
گزارش تهران پژوهش، شرکت تهران پژوهش .1370, ...
Climate Drought and Desertification W Mo - No 869 - ...
Dirty M.A 1985 vegetation in semi - Arid region _ ...
Hare F.K 1983 climate and Desertific ation WCP - 44 ...
WMO 1975 Drought and Agricaltare WMO technical - 138 _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی محیط بیوکلیمایی منطقه قهاوند استان همدان و نقش آن در بیابان زایی منطقه" توسط علیرضا ایلدرمی، استادیار دانشگاه ملایر؛ محمد رحمانی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد همدان نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی جغرافیا و آمایش سرزمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 24 فروردین 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1226 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که دشت قهاوند یک عارضه طبیعی است که با شیب کم بین دامنه های پرشیب کوهستان الوند، ارتفاعات شازند و وصال و ناهمو اریهای شرقی و قسمتهای مسطح مرکز حوضه رسوبی و بین کوهستانی و به احتمال زیاد در یک منطقه فرو افتاده در شرق همدان قرار دارد. دشت مذکور با در نظر گرفتن اینکه جز چاله های بسته ایران محسوب ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی محیط بیوکلیمایی منطقه قهاوند استان همدان و نقش آن در بیابان زایی منطقه با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.