سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مفهوم آمایش سرزمین و سیر تحولی آن در ایران

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 12,377

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCGLP01_050

Index date: 13 April 2014

مفهوم آمایش سرزمین و سیر تحولی آن در ایران abstract

آمایش سرزمین نوعی برنامه ریزی است که درآن تعامل بین انسان، محیط وفعالیت به عنوان عامل اساسی وتعیین کننده در تأمین اهداف توسعه، مورد کنکاش قرار می گیرد. این نوع برنامه ریزی با هدف استفاده ازمحیط جغرافیایی ومنابع طبیعی مختلف سرزمین صورت می گیرد و استعداد وظر فیت های هرمنطقه را سنجش و آن را درسطح ملی پیاده می کند. علم جغرافیا بعنوان یک علم کاربردی که رابطه بین انسان و محیط را مورد ارزیابی قرار می دهد، نقش بسزایی درساماندهی برنامه های آمایشی سرزمین دارد. زیرا ازیک سو محیط جغرافیایی به عنوان یکی از پایه های اصلی برنامه ریزی درمطالعات آمایش سرزمین مطرح است و بدون شناخت صحیح از یک فضای جغرافیایی نمی توان به مؤلفه های مورد نظر دست یافت، ازسوی دیگر انسان به عنوان بازیگر اصلی محیط نقش ساماندهی فعالیت ها را درفضای جغرافیایی به عهده دارد. بنابراین نقش کاربردی علم جغرافیا در آمایش سرزمین به عنوان یک اصل اساسی مورد بررسی قرار می گیرد. برنامه های آمایش سرزمینی درایران درقبل وبعد ازانقلاب اسلامی زمینه مناسبی را برای برنامه ریزی های کلان درکشور بوجود آورده است و علم جغرافیا همواره نقشی اساسی وپایه ای درشکل گیری این برنامه ها داشته است. دراین مقاله ضمن بیان تعاریفی ازآمایش سرزمینی به تحلیل برنامه های آمای سرزمین در گذشته ومشکلات موجود برسرراه این طرحها اشاره داشته و سیر تحولی آن را مورد بررسی قرار می دهد.

مفهوم آمایش سرزمین و سیر تحولی آن در ایران Keywords:

مفهوم آمایش سرزمین و سیر تحولی آن در ایران authors

فریبرز احمدی دهکاء

دانشجوی دکترای تخصصی جغرافیای سیاسی

فهیمه مولایی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی

عباس علیپور

کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- آسایش، حسین- حق زاد، آمنه (1385)« اهداف و سیاستهای ...
- ایوبی اردکانی و دیگران (1376) « تهیه طرح پیشنهادی ...
- ایوبی اردکانی- افسر اسدی، محمد- یثربی، حسین- بابایی، محمود ...
- بارور، سی.جی (1376) « توسعه پایدار، مفهوم، ارزش و ...
- جلالی، پرویز (1373) « تحلیل منطقه ای و سطح ...
- دو کاسترو، ژوزوئه (1354) «ژئوپلیتیک گرسنگی» ترجمه منیر جرنی، ...
- زین العابدین، یوسف (1385) « توسعه، محیط زیست و ...
- زیاری، کرامت الله (1378) « اصول و روشهای برنامه ...
- عندلیب، علیرضا (1380) «نظریه پایه و اصول آمایش سرزمین ...
- غازی، ایران (1378)« مفهوم آمایش سرزمین و رابطه آن ...
- گزارش مطالعات طرح پایه آمایش سرزمین جمهوری اسلامی ایران ...
- مطالعات آمایش سرزمین (1383)دفتر آمایش و توسعه پایدار سازمان ...
- معصومی اشکوری، سید حسن (1375) اصول و مبانی برنامه ...
- وحیدی، پریدخت (1378) آمایش سرزمین، راهنمایی برای برنامه ریزی، ...
- Widgren.Jل (1990) Inter national Migration and Regional stability. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مفهوم آمایش سرزمین و سیر تحولی آن در ایران" توسط فریبرز احمدی دهکاء، دانشجوی دکترای تخصصی جغرافیای سیاسی؛ فهیمه مولایی، دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی؛ عباس علیپور، کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی جغرافیا و آمایش سرزمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آمایش سرزمین، محیط جغرافیایی، برنامه ریزی های کلان، انسان، ایران هستند. این مقاله در تاریخ 24 فروردین 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 12377 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آمایش سرزمین نوعی برنامه ریزی است که درآن تعامل بین انسان، محیط وفعالیت به عنوان عامل اساسی وتعیین کننده در تأمین اهداف توسعه، مورد کنکاش قرار می گیرد. این نوع برنامه ریزی با هدف استفاده ازمحیط جغرافیایی ومنابع طبیعی مختلف سرزمین صورت می گیرد و استعداد وظر فیت های هرمنطقه را سنجش و آن را درسطح ملی پیاده می کند. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مفهوم آمایش سرزمین و سیر تحولی آن در ایران با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.