بررسی تغییرات مکانی عنصر مس در خاک های شهرستان هریس

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 556

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_397

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

Abstract:

این تحقیق به منظور بررسی ساختار فضائی عنصر مس که در سال های اخیر به عنوان یکی از کودهای ریز مغذی به همراه سایر کودها مصرف میشوند جهت ارزیابی امکان آلودگی خاکهای شهرستان هریس صورت گرفته است. بدینمنظور ابتدا در روی نقشه 1:50000 محدوده زراعی شهرستان مشخص شده و تعداد 370 نمونه مرکب خاک از اعماق صفر تا 30 سانتیمتری اراضی زراعی تهیه و موقعیت هر کدام با دستگاه موقعیت یاب جهانیGPS)ثبت شد. نمونههای برداشتی خاک به آزمایشگاه خاک منتقل شدند تا میزان مس قابل جذب خاک با روشDTPAعصارهگیری و با استفاده از دستگاه جذب اتمی اندازهگیری شود. سپس بر اساس موقعیت جغرافیائی نمونههای خاک، نقشه پراکنش مکانی عنصرمس به صورت نقطهای در محیط سیستم اطلاعات جغرافیائیGIS)تهیه گردید. در مرحله تحلیل مکانی، با استفاده از الگوریتم های میانیابی موجود در نرم افزار ایلویس نقشه توزیع مکانی مس قابل جذب خاک تهیه و با استفاده استانداردهای موسسه تحقیقات خاک و آب کشور توزیع مکانی این عنصر پهنه بندی شد. نتایج نشان داد که میزان مس قابل جذب درخاکهای این شهرستان، بیش از یک پی پی ام (بیش از حد کفایت) و در حدود هشت درصد از اراضی نمون هبرداریشده، میزان این عنصر در حد سمیت میباشد. با توجه به عدم تحرک مس در خاک، مصرف آن موجب انباشته شدن بیشتراین عنصر در خاک سطحی میشود که از طریق محصولات کشاورزی و دامی وارد چرخه غذائی انسان شده و میتواند منشأ بیماریهای گوناگون و خطرناک شود. بنابراین بایستی از کاربرد مس به صورت کودهای ریز مغذی در این شهرستان که در سال های اخیر متداول شده است اجتناب نمود.

Authors

سعید امیراصلانی صبا

کارشناس ارشد علوم خاک- فیزیک و حفاظت خاک

منوچهر یوسف زاده

مدرس مدعو، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور ماکو ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :