بررسی میکروترمومتری میانبارهای سیال در اکتشاف منابع نفت و گاز

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 875

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NIPC01_071

تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1393

Abstract:

میانبارهاى سیال، شواهد میکروسکوپى سیالهاى زیرسطحى گذشته و یا زمان حال مىباشند که تحت شرایط محیطی خاص درون سنگها و کانیها بدام مىافتند . با مطالعه این میانبارها می توان شرایط محیط رسوبی در هنگام رسوب گذاری، عواملفیزیکو- شیمیائى محیط تشکیل سنگها و کانیها مثل دما، فشار، ترکیب و منشاء سیالات هنگام تشکیل کانی و همچنین تاریخچه شکلگیری هر مرحله را مشخص نمود. این میانبارها گستره وسیعی از کانیها تا هیدروکربورهای نفتی و گازی را دربر میگیرند که مطالعه آنها امروزه به صورت یک روش مهم و پیشرفته براى حل طیف وسیعى از مسائل علوم زمین از جمله اکتشاف ذخ ایرهیدروکربنى، اکتشاف کانسارها، ژنز، پترولوژى، تکتونیک و آنالیزهاى ساختارى درآمده است. میکروترمومتری میانبارهای سیال در اکتشاف هیدروکربن، علمی نوین در جهان محسوب میشود و از طرفی گامهای اول را در ایران بر میدارد. بهطور کلی در اکتشاف منابع زمین امروزه تلاش برآن است که از روشهای مقرون به صرفه و زود بازده استفاده شود. استفاده از دستاوردهای علمی جدیدمیتواند موجب افزایش بازده کاری و کاهش هزینهها گردد، به طوری که امروزه تمام مؤسسات پژوهشی و محققین تلاش میکنند تا با دستیابی به تکنولوژیهای نوین بتوانند فعالیتهای اقتصادی خود را هدفمند نمایند. با توجه به نیاز روز افزون دنیا به منابع هیدروکربوری و هزینههای گزاف انجام عملیات اکتشاف بخصوص در مرحله حفاری چاه، متخصصان اکتشاف میبایست قبل از صرفهزینههای راهاندازی چاهها اعم از اکتشاف یا بهرهبرداری، با بهرهگیری از دانش میانبارهای سیال، بتوانند ریسک سرمایهگذاری را به حداقل برسانند

Authors

نسیم حیدریان دهکردی

مربی، عضو هیات علمی، پژوهشکده علوم پایه کاربردی

سعید میرزائی

دانشیار، عضو هیات علمی، پژوهشکده علوم پایه کاربردی

سیدمحمد زمانزاده

استادیار، عضو هیات علمی، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • نسیم حیدریان دهکردی، سیدجواد مقدسی و ایرج رساء، بررسی ماهیت ...
  • _ Reynolds, T. J. (1994) Systematics of fluid inclusion _ ...
  • _ _ _ _ Blackie [4] Roedder, E. (1984) Fluid ...
  • _ _ _ _ _ _ (1999), Dating reservoir ilis ...
  • نمایش کامل مراجع