سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثرات افزایش تراکم ساختمانی بر شاخص های کیفیت زندگی در شهر تالش

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,009

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAU01_160

Index date: 14 May 2014

بررسی اثرات افزایش تراکم ساختمانی بر شاخص های کیفیت زندگی در شهر تالش abstract

هر گونه تغییر در وضعیت تراکم ساختمانی اثرات محسوس و کوتاه مدت بر جامعه و کالبد محیط مسکونی بر جای می گذارد. عوارض اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی تصمیمات تراکم در مقیاس محلی، کیفیت زندگی ساکنین را تحت الشعاع قرار می دهد. تغییر در کیفیت زندگی منجر به تغییر در پایداری اجتماعی می شود. در حال حاضر اتفاق نظر چندانی در زمینه چیستی مفهوم کیفیت زندگی وجود ندارد. این مفهوم در حوزه های متفاوت علمی با برداشتهای متفاوت بکار برده می شود. در این پژوهش کیفیت زندگی به بخش های دسترسی به خدمات، رضایتمندی و تعلق مکانی، احساس امنیت، بهداشت و تعاملات اجتماعی تقسیم شده است که در سطح محلات شهر تالش واقع در استان گیلان مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر در پی بررسی: ماهیت، علل، اثرات و در نهایت ارائه راهکارهایی برای حل مساله است. روش اصلی مورد بررسی روش توصیفی –تحلیلی است که البته از روش های کمی برای محاسبه اندازه تراکم (جمعیتی، مسکونی و ساختمانی) نیز استفاده شده است. روش های گردآوری اطلاعات هر دو روش کتابخانه ای و میدانی (مبتنی بر پرسشنامه خانوار) استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز از روش های کمی و کیفی، و همچنین نرم افزارهای مختلف مانندArcGIS و SPSS استفاده شده است. تحلیل شاخص های کیفیت محیطی از طریق بررسی های میدانی با تکمیل پرسشنامه ها از شهروندان انجام گرفت و بعد از جمع آوری و تحلیل و بررسی داده ها نتایج تحقیق نشان می دهد که افزایش تراکم ساختمانی بر شاخص های کیفیت زندگی شهروندان دستیابی به خدمات ، بهداشت، ایمنی و امنیت و رضایتمندی از مسکن موثر بوده است. در جستجوی راهکار و ارتقاء شاخص های کیفیت زندگی تقویت محله محوری و هویت محله ها، ارتقای امنیت و بهداشت محلات،کاربری مختلط زمین شهری، هدایت توسعه به سمت زمین های موجود و برنامه ریزی مسکن پیشنهاد شده است.

بررسی اثرات افزایش تراکم ساختمانی بر شاخص های کیفیت زندگی در شهر تالش Keywords:

تراکم ساختمانی , شاخص های کیفیت زندگی , پایداری , تالش

بررسی اثرات افزایش تراکم ساختمانی بر شاخص های کیفیت زندگی در شهر تالش authors

فروغ فراق نیا

کارشناسی ارشد، شهرسازی برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

پرویز نوروزیان

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دانشکده معماری و شهرسازی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-بحرینی، حسین، (1385)، فرایند طراحی شهری، تهران: دانشگاه تهران. ...
- بمانیان، محمدرضا و محمودینژاد، هادی، (1387)، تحقیقی در سنجش ...
- دهداری، طاهره، (1381)، بررسی تاثیر آموزش برکیفیت زندگی بیماران ...
- شیعه، اسماعیل، (1385)، مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی ...
عزیزی، محمد مهدی، (1382) _ اصول و معیارهای تعیین تراکم ...
-لینچ، کوین، (1381)، تئوری شکل شهر، ترجمه سید حسین بحرینی، ...
- میرخشتی، فرشته، (1375)، بررسی رابطه رضایت از زندگی زناشویی ...
-Chapman, Willam David , "Analalys of Determinants in Neighborhood Satisfaction ...
-Calman KC ., : _، ، Quality of life in ...
-Ferrance C., Powers M., "Quality of Life Index Development and ...
Nel P., Sandberg S., " Workplace location, modal split and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثرات افزایش تراکم ساختمانی بر شاخص های کیفیت زندگی در شهر تالش" توسط فروغ فراق نیا، کارشناسی ارشد، شهرسازی برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین؛ پرویز نوروزیان، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دانشکده معماری و شهرسازی نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تراکم ساختمانی ، شاخص های کیفیت زندگی، پایداری، تالش هستند. این مقاله در تاریخ 24 اردیبهشت 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3009 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هر گونه تغییر در وضعیت تراکم ساختمانی اثرات محسوس و کوتاه مدت بر جامعه و کالبد محیط مسکونی بر جای می گذارد. عوارض اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی تصمیمات تراکم در مقیاس محلی، کیفیت زندگی ساکنین را تحت الشعاع قرار می دهد. تغییر در کیفیت زندگی منجر به تغییر در پایداری اجتماعی می شود. در حال حاضر اتفاق نظر چندانی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثرات افزایش تراکم ساختمانی بر شاخص های کیفیت زندگی در شهر تالش با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.