استفاده از زئولیت در اندازه گیری آلاینده آنیونی جهت حفاظت از محیط زیست دریا

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 569

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICOPMAS09_288

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1393

Abstract:

درسالهای اخیر به سبب ناآگاهی و یا بی توجهی بشر، میلیونها تن از فضولات و سموم در دریا حل شده و چنانچه این امر مهار نشود باعث بروز فاجعه در محیط بیولوژیکی خواهد شد. مواد سمی و عوامل بیماریزا و فضولات معلق در دریا همگی نابود کننده حیات می باشند. در میانمنابع آلاینده دریا، صنعت سهم بیشتری را به خود اختصاص داده است. بطوریکه آلودگی دریا به مقدار زیادی ناشی از رشد سریع تکنولوژی وبهره وری لجام گسیخته صاحبان صنایع بوده است. از میان آلاینده ها نیز تاثیر مواد آلوده کننده غیر قابل تجزیه ای مانند فلزات سنگین بیشتر بوده است. ورود املاح فلزات سنگین با توجه به خاصیت مسموم کنندگی این ترکیبات برای آبزیان و انسانها و تجمع یافتن آنها در بدنموجودات آبزی و انسان، مسمومیت شدید وخسارت جبران ناپذیر ایجاد خواهد کرد. از منابع آلوده کننده وجود آنیون های مضر نظیرکرومات،نیترات و سولفات می باشد که اثرات مخربی بر روی دریا داشته و مشکلات بسیاری بوجود می آورد. لذا بایستی مقدار آن کاهش یافته و در صورت امکان حذف گردد. بنابراین زئولیت ها به عنوان رزین های طبیعی دارای خاصیت مبادله کاتیونی و حذف آلاینده های آنیونی می باشند.پس از شناسایی خواص فیزیکوشیمیایی منحصر به فرد زئولیت ها، توجه بسیاری از محققین علوم مختلف به این رشته جلب گردید و طی 30سال گذشته توسعه فوق العاده ای در زمینه علوم مختلف پدید آمد. ساختمان و ترکیب شیمیایی زئولیتهای طبیعی و فرمهای اصلاح شده گونه های مختلف، آنها را منابع بالقوه مهمی در زمین ههای کاربردی و تحقیقاتی مختلفی از جمله تبادل یون، جذب و واجذب گازها و نیز استفاده به عنوان کاتالیست نموده است.[ 1] زئولیت ها آلومینوسیلیکات های بلورین و آبدار با ساختار چهار وجهی هستند که از یک شبکه سه بعدی بی پایان از چهار وجهی هایAlO4 -5وSiO4 -4 تشکیل شده که به وسیله اکسیژن ها به هم متصل شده اند. زئولیت ها دارای کانال ها و حفره های منظمی می باشند که به وسیله کاتیون ها و مولکول های آب پر شده اند، کاتیون های موجود متحرک بوده و معمولا امکان تعویض با سایر کاتیون ها را دارد. همچنین وجود کاتیون ها در حفره های زئولیت سبب می شود که زئولیت ها قادر باشند با برخی مولکول های قطبی برهم کنش داده و آنها را در سطح خارجی خود جذب کنند. مولکول های آب موجود در شبکه زئولیت ها نیز به طور پیوسته و برگشت پذیر [ قابلیت خروج از شبکه را دارند.[

Authors

آتنا اسماعیلیان

دانشگاه شهرضا ، عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اهواز

علیرضا نظامزاده

استادیار ، دانشگاه شهرضا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • _ کاظمیان، حسین (1378. حذف کاتیونهای فلزات سنگین از فاضلابهای ...
  • - Gottrdi, G.: Galli , E (1985). Natural Zeolite , ...
  • - Haggerty, M.; Bowman, R.S, (1994). Sorption of Chromate and ...
  • - Sulivan, E.., Bowman, R.S, (1998). Thermodynamic S of Cationic ...
  • نمایش کامل مراجع