راهکارهای عملی جلوگیری از مشکلات زیست محیطی در محیطهای دریایی بویژه دریای خزر

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 559

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICOPMAS09_293

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1393

Abstract:

حفاری و استخراج نفت در مناطق عمیق فراساحل منجر به بروز فجایع زیست محیطی جبران ناپذیر می شود. انفجار و نابودی سکوی حفاری هاریزون آبهای عمیق و نشت شدید نفت از اعماق خلیج مکزیک از اخرین فجایع می باشد ولی با امکانات و تکنولوژی فعلی احتمال نمی رودتکرار ناپذیر باشد. اصراف بشر و سود شرکتهای نفتی دولتها را متمایل به دادن مجوز حفاری در مناطق عمیق فراساحل بدون ارزیابی زیست محیطی و یاسختگیری لازم می کند . آمار مورد تائید دانشمندان حاکی است تقریبا نیمی از نشت نفتی مناطق دریائی بطور طبیعی از شکافهای کف دریا و بدون دخالت بشر بوقوع میپیوندد. شواهد معتبر برای زیانبار تلقی کردن این نشت طبیعی اهسته و تدریجی برای محیط زیست گزارش نشده است. گوئی طبیعت قرن هاست با این پدیده همچون سایر پدیده های طبیعی بدون دخالت بشرکنار آمده و با توانائی خود اینگونه آلایندگی را پالایش می کند.سالهای اخیر توام با تبلیعات زیادی در مورد نشت نفت ناشی ازسوانح نقتکشها بود در حالیکه برخی آمارها میزان نشت نفت از چاههای مورداستفاده و خطوط انتقال نفت در مناطق دریائی را بیش از نشت ناشی از سوانح نفتکشها می داند. عاقبت ضرورت سختگیری راجع به طراحی و ساخت نفتکشها مطرح و اجرا شد لیکن سختگیری کمتری نسبت به کاهش نشت از چاهها و خطوط انتقال نفت در دریا بعمل آمد.صداقت شرکتهای نفتی که میراث خدادادی را با جلب حمایت دولتها به مصرف بشر می رسانند مورد تردید است و اعتماد عمومی به ارزیابیزیست محیطی و توانائی این شرکتها در پایان دادن به فجایع نفتی وجود ندارد هرچند که پیش از این گروههای علاقمند به حفاظت محیط زیست هشدارداده اند.

Authors

فرهاد میریانی

کارشناس ارشد، مهندسین مشاور پذیرش نوین

مهدی کامیاب رودسری

کارشناس ارشد، سازمان بنادر و دریانوردی

میرحبیب صفی زاده

کارشناس ارشد، سازمان بنادر و دریانوردی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Klare, M., (2007), the Economic Crisis and the Environment ...
  • Bahaj, J., (2009), Sustainable Energy Reviews, Volume 13, Issue 8 ...
  • Klare, M., (2009), Shrinking Planet ...
  • A group of writers (United Nations Summit _ the Environment), ...
  • Chiras, D., (2009), Environmenta Science ...
  • نمایش کامل مراجع