سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارائه مدل مکانیابی پناهگاه اسکان موقت بعد از زلزله با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی کلونی مورچه (ACO)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,143

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DMHSE01_125

Index date: 30 June 2014

ارائه مدل مکانیابی پناهگاه اسکان موقت بعد از زلزله با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی کلونی مورچه (ACO) abstract

یکی از مهمترین مسائلی که پس از وقوع زلزله مورد توجه سازمان‌های مسئول در مدیریت بحران قرار می‌گیرد، انتخاب مکانی مناسب و ایمن جهت استقرار موقت جمعیت آسیب دیده از سانحه می‌باشد. مکانیابی پناهگاه‌های اسکان موقت به دلیل تعداد زیاد مکان‌های امن، محدودیت‌ها، وجود ترکیبات مکانی متفاوت یک مسئله پیچیده بهینه‌سازی می‌باشد. از سوی دیگر، یافتن ترکیبی از مکان‌های امن، تخصیص جمعیت و انتقال افراد آسیب دیده از سوانح به نزدیکترین پناهگاه ضروری می‌باشد. در این تحقیق با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی کلونی مورچه بعنوان یکی از جدیدترین روشهای فراابتکاری، در ترکیب با سیستم اطلاعات جغرافیایی مدلی ارائه شده است که همزمان با انتخاب مکان‌های امن، تخصیص جمعیت را انجام و کیفیت مکانیابی را براساس تابع هدف هزینه تعریف شده مورد بررسی قرار می‌دهد. در این مقاله شهر کرمان بعنوان الگوی تهیه پایگاه داده مکانی به منظور مکانیابی محل استقرار موقت جمعیتهای آسیب دیده از زلزله انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفته است. با توجه به عدم توزیع مناسب فضاهای مورد نظر در سطح شهر و همچنین بدلیل نبود مکان‌های امن درمناطق با جمعیت متوسط، نتایج نشان می‌دهد که حدود 40 درصد جمعیت شهر بایستی فاصله‌ای بیش از 1500 متر را تا نزدیکترین پناهگاه طی کنند و به منظور کاهش فاصله دسترسی، مستلزم ایجاد و یا تخصیص فضاهای باز در این مناطق می‌باشد.

ارائه مدل مکانیابی پناهگاه اسکان موقت بعد از زلزله با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی کلونی مورچه (ACO) Keywords:

مدیریت بحران , اسکان موقت , مکانیابی و تخصیص , الگوریتم بهینه‌سازی کلونی مورچه

ارائه مدل مکانیابی پناهگاه اسکان موقت بعد از زلزله با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی کلونی مورچه (ACO) authors

علی اکبر متکان

دانشیار گروه سنجش از دور و GIS، دانشگاه شهید بهشتی

عباس علیمحمدی

دانشیار گروه سیستم های اطلاعات مکانی، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

بابک میرباقری

مربی، گروه سنجش از دور و GIS،دانشگاه شهید بهشتی

محسن قطب الدینی

کارشناس ارشد سنجش از دور وGIS، دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عبدالهی، مازیار.مدیریت بحران در نواحی شهری. تهران، سازمان شهرداری های ...
کامروز خدایار، گلبرگ. مقایسه الگوریتم _ هوش جمعی جهت تخصیص ...
Alexander, D. Principles of emergency planning and management, Oxford University ...
Arnaout , J.P. Ant colony optimization algorithm for the Euclidean ...
Dorigo, M. Stitzle, T. The Ant Colony Optimization Metaheurist Algorithms, ...
Dorigo, M. Stitzle, T. Ant Colony Optimization. London, MIT Press, ...
Hu, F. Wei, Xu and Xia, L. A modified particle ...
Li, X. He, J. Liu, X. Intelligemt GIS for solving ...
Nayak, S. Zlatanova, S. Remote Sensing and GIS Technologies for ...
Saadatseres ht, M. Mansorian, A. Taleai, M. Evacuation planning using ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارائه مدل مکانیابی پناهگاه اسکان موقت بعد از زلزله با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی کلونی مورچه (ACO)" توسط علی اکبر متکان، دانشیار گروه سنجش از دور و GIS، دانشگاه شهید بهشتی؛ عباس علیمحمدی، دانشیار گروه سیستم های اطلاعات مکانی، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی؛ بابک میرباقری، مربی، گروه سنجش از دور و GIS،دانشگاه شهید بهشتی؛ محسن قطب الدینی، کارشناس ارشد سنجش از دور وGIS، دانشگاه شهید بهشتی نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس ملی مدیریت بحران و HSE در شریان های حیاتی، صنایع و مدیریت شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدیریت بحران، اسکان موقت، مکانیابی و تخصیص، الگوریتم بهینه‌سازی کلونی مورچه هستند. این مقاله در تاریخ 9 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2143 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از مهمترین مسائلی که پس از وقوع زلزله مورد توجه سازمان‌های مسئول در مدیریت بحران قرار می‌گیرد، انتخاب مکانی مناسب و ایمن جهت استقرار موقت جمعیت آسیب دیده از سانحه می‌باشد. مکانیابی پناهگاه‌های اسکان موقت به دلیل تعداد زیاد مکان‌های امن، محدودیت‌ها، وجود ترکیبات مکانی متفاوت یک مسئله پیچیده بهینه‌سازی می‌باشد. از سوی دیگر، یافتن ترکیبی از مکان‌های امن، ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله و مدیریت بحران طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارائه مدل مکانیابی پناهگاه اسکان موقت بعد از زلزله با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی کلونی مورچه (ACO) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.