بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره پنج گونه گیاهی بر جوانه زنی و رشد علف هرز دائمی پنجه مرغی (cynodon dactylon) در شرایط گلدانی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 680

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR06_422

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393

Abstract:

امروزه یکی از پیشرفت‌های جدید در زمینه دنش آللوپاتی بهره‌گیری از این برهمکنش‌ها در جهت مدیریت علف‌های هرز و پا به عهنوان بخشی از برنامه مدیریت تلفیقی علف‌های هرز می‌باشد. در این پژوهش اثرات بازدارندگی پنج گونه گیاهی اکالیپتوس، کاج، سرو، گردو دارچین بر خصوصیات جوانه‌زنی و رشد علف هرز دائمی پنجه مرغی در شرایط گلدانی و به صورت عصاره آبی 10% در 6 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی در سال 1390 در محل گلخانه دانشگاه تربیت معلم شهید بهشتی مشهد به اجراء درآمد. صفات مورد بررسی عبارتند از: تعداد شاخساره، تعداد برگ، سطح برگ 2 (mm) وزن تر برگ (g) وزن خشک برگ (g), طول ریزوم (cm) ضخامت ریزوم (mm) وزن تر کل (g) و وزن خشک کل (g) تک بوته بود. پس از انجام آزمایشات در بین نمونه‌ها اکالیپتوس دارچین، گردو بیشترین تأثیرات بازدارندگی را داشتند و به گونه‌ای که عصاره حاصل از این گیاهان تاحد زیادی زشداندام های زیادی رشد مختلف پنجه مرغی را تحت تأثیر قرار دارد. نتایج به دست آمده نشان داد که تعدادی از عصاره ها دارای پتانسیل بالقوه در کنترل و مدیریت علف هرز پنجه مرغی را دارا بوده و می‌توان از آن‌ها به عنوان علف‌کش‌های طبیعی استفاده نمود.

Authors

لیلا علیمرادی

ستادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه -آزاد اسلامی واحد مشهد، ایران

رضا صدرآبادی حقیقی

ستادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه -آزاد اسلامی واحد مشهد، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :