سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدیریت سنتی توزیع آب در شهر سمنان و لزوم به کارگیری دانش بومیجهت دستیابی به توسعه پایدار

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 884

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCWMSWRM06_064

Index date: 12 July 2014

مدیریت سنتی توزیع آب در شهر سمنان و لزوم به کارگیری دانش بومیجهت دستیابی به توسعه پایدار abstract

در مقاله حاضر با مطالعه تاریخی روشهای سنتی توزیع آب در ایران و به ویژه در شهر سمنان به نحوه توزیع آب و ظرافت مدیریت آن پرداخته شده است. با قرار گرفتن ایران در کمربند 25 تا 40 عرض درجه شمالی و شرایط اقلیمی گرم و خشک آن از دیرباز مردم این دیار برای تأمین آب با مشقت روبرو بودهاند که این مسأله خود عاملی جهت توسعه و پیشرفت علوم برداشت، بهرهبرداری و مدیریت دقیق آن گردیده است که البته با توجه به ورود به عصر علم و فنآوری، چنین دانشهای بومی و ارزشمندی به دست فراموشی سپرده شده اند. مسلماً روشی که پیشینیان در پیش گرفته بودند طی قرنها و بر پایه تجارب گرانبهایی بوده که به تدریج در طول تاریخ با تعامل با مسائل فنی و مشکلات طبیعی بوده است و در نهایت به دستیابی نتایجی بهینه گردیده است. لذا انتظار میرود تا با توجه بیش از پیش به این فنون و آموزش آن به نسلهای امروزی مانع از فراموشی چنین تجربیات ارزشمندی شد و با حمایت از این دانش و پیشکسوتان این امر به ترویج و توسعه دانشی بومی که متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی این سرزمین است، دست یافت و بستری را جهت توسعه پایدار این مرز و بوم فراهم آورد.

مدیریت سنتی توزیع آب در شهر سمنان و لزوم به کارگیری دانش بومیجهت دستیابی به توسعه پایدار Keywords:

مدیریت سنتی توزیع آب در شهر سمنان و لزوم به کارگیری دانش بومیجهت دستیابی به توسعه پایدار authors

عرفان ناصری

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت منابع آب، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

عباس خاشعی سیوکی

استادیار، گروه مهندسی آب، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

علی مروت نشان

دانشجوی کارشناسی ارشد، آبیاری و زهکشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احمد پناهی (پناهی سمنانی)، م. 1381. شیوه سنتی تقسیم آب ...
بی‌نام. 1382.گزارشات وزارت نیرو، شرکت سهامی مدیریت منابع آب ایران، ...
تراب‌زاده، ع. و حسنی، ح. 1377. مردم نگاری های استان ...
حسنی، ح. 1378. آب مایه حیات در استان سمنان. پژوهش‌های ...
صفی‌نژاد، ج. 1379. نظامهای آبیاری سنتی در ایران. انتشارات آستان ...
رضایی، م. و بصیرزاده، ح. 1391. ارزیابی طرح‌های انتقال آب ... [مقاله کنفرانسی]
علیزاده، ا.، کمالی، غ. موسوی، ف. و موسوی بایگی، م. ...
فاضلی پور، ط. 1377. تاریخ کشاورزی در دوران ساسانیان. انتشارات ...
محمدی ملایری، م. 1378. تاریخ فرهنگ ایران. جلد دوم، صفحه ...
Fischer, G., N. Tubiello, F., Velthuizen, H., Wiberg, D., (2007). ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدیریت سنتی توزیع آب در شهر سمنان و لزوم به کارگیری دانش بومیجهت دستیابی به توسعه پایدار" توسط عرفان ناصری، دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت منابع آب، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.؛ عباس خاشعی سیوکی، استادیار، گروه مهندسی آب، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.؛ علی مروت نشان، دانشجوی کارشناسی ارشد، آبیاری و زهکشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران. نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی آبخیز داری و مدیریت منابع آب و خاک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توسعه پایدار، توزیع آب، دانش بومی، شهر سمنان، مدیریت سنتی هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 884 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در مقاله حاضر با مطالعه تاریخی روشهای سنتی توزیع آب در ایران و به ویژه در شهر سمنان به نحوه توزیع آب و ظرافت مدیریت آن پرداخته شده است. با قرار گرفتن ایران در کمربند 25 تا 40 عرض درجه شمالی و شرایط اقلیمی گرم و خشک آن از دیرباز مردم این دیار برای تأمین آب با مشقت روبرو بودهاند ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مدیریت سنتی توزیع آب در شهر سمنان و لزوم به کارگیری دانش بومیجهت دستیابی به توسعه پایدار با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.