سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و ارزیابی شاخص های مؤثر در هویت شهری بافت تاریخی شهر دزفول

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 923

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GUPSD01_0565

Index date: 12 July 2014

بررسی و ارزیابی شاخص های مؤثر در هویت شهری بافت تاریخی شهر دزفول abstract

شهربزرگترین نماد تمدن بشریت است که بشر آن را برای امنیت و آسایش خود بنا نموده است. شهر تنها یک سکونتگاه نیست، بلکه یک آبادی است که روح اجتماعی در آن دمیده می شود و از ان هویت می گیرد. مقوله هویت به طور عام و هویت شهری به طور خاص از جمله مقولاتی است که به جهت نقشی که در شناخت افراد، اشیاء، اجتماعات و مکان ها دارد، حائز اهمیت فراوان است. با وجود اهمیت این موضوع، در قرن اخیر وجود بحران هویت شهری موضوعی نگران کننده و حائز اهمیت تلقی می شود. شهرها در گذشته دارای شخصیت و هویت خاصی بوده اند؛ در حالی که امروزه شکل شهرها به ساختمان های بلند و خیابان های عریض و ... تغییر یافته و در حقیقت باید عنوان کرد که در سالهای اخیر به هویت شهرسازی و معماری و همچنین احساس علق خاطر، حس مکان و حتی فرهنگ نهفته ی درون ساکنین شهری توجهی نشده است و آنچه پیش روی ماست تقلیدی از الگوهای مدرن و مظاهر غربی است و شهرهای زیادی بر خلاف هویت ایرانی در حال شکل گیری و گسترش اند. در این میان فضاهای شهری و به ویژه فضاهای تاریخی هر به سبب نقشی که در شکل دادن تصویر ذهنی و نقشه شناختی از شهرها در هویت بخشی به شهرها دارند از جایگاه ویژه ای برخوردارند. در این مقاله سعی در شناسایی شاخص های مؤثر بر هویت شهری در بافت تاریخی شهر دزفول شده و ا ین شاخص ها در ابعاد گوناگون زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی و کالبدی فضایی و میزان تأثیرشان بر مبنای روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و بهره مندی از شیوه گردآوری اطلاعات به صورت مطالعات کتابخانه ای و میدانی بوده است. پرسشی که در این مقاله سعی شده پاسخ داده شود: هویت شهری بر مبنای چه عواملی ساخته و پرداخته می شود؟ و فرضیه حاکم بر این پرسش: هویت حاکم بر منطقه ای، بر اساس فرهنگ مردم و کالبد همان منطقه ساخته می شود هویت شهری، خاص همان شهر و منطقه است . در انتها راهکارهایی در راستای ارتقای هر چه بیشتر شاخص های هویتی در بافت دزفول ارائه شده است.

بررسی و ارزیابی شاخص های مؤثر در هویت شهری بافت تاریخی شهر دزفول Keywords:

بررسی و ارزیابی شاخص های مؤثر در هویت شهری بافت تاریخی شهر دزفول authors

مریم سامری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه معماری، شوشتر، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ مدنی پور، علی (1379). "طراحی فضای شهری، نگرشی بر ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی و ارزیابی شاخص های مؤثر در هویت شهری بافت تاریخی شهر دزفول" توسط مریم سامری، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه معماری، شوشتر، ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هویت شهری، تعلق خاطر، ح مکان، خاطره جمعی، بافت تاریخی، دزفول هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 923 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شهربزرگترین نماد تمدن بشریت است که بشر آن را برای امنیت و آسایش خود بنا نموده است. شهر تنها یک سکونتگاه نیست، بلکه یک آبادی است که روح اجتماعی در آن دمیده می شود و از ان هویت می گیرد. مقوله هویت به طور عام و هویت شهری به طور خاص از جمله مقولاتی است که به جهت نقشی که ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و ارزیابی شاخص های مؤثر در هویت شهری بافت تاریخی شهر دزفول با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.