سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تأثیر رویکرد زمینه گرایی کالبدی در توانمندسازی بافت فرسوده (نمونه موردی: محله آفخرای رشت)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,699

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GUPSD01_0927

Index date: 12 July 2014

تأثیر رویکرد زمینه گرایی کالبدی در توانمندسازی بافت فرسوده (نمونه موردی: محله آفخرای رشت) abstract

زمینه گیاهی یکی از دیدگاه های رایج در شهرسازی، زمینه را به مثابه رویدادی تاریخی می پندارد که عناصر شهر در درون ان شناخته، پرداخته و ساخته می شوند. این رویکرد در بردارنده جنبه های بسیار مختلف و متنوع اعم از ابعاد کالبدی، انسانی، اجتماعی و فرهنگی است. بنابراین شهرساز زمینه گرا باید قادر باشد ویژگی های یک مکان را دریابد و آن را بخشی از فرایند طراحی خود قرار دهد. همان طور که اشاره شد یکی از مهمترین ابعاد این رویکرد توجه به ابعاد کالبدی است. در این دیدگاه، ایده ها و عناصر شهرهای گذشته در شکل دادن به کالبد شهرهای معاصر حضور دارند. زمینه گرایان معتقدند که اجزای کالبدی شهر زیر پوشش نیروها یا ویژگی های درونی خود نمی باشند، بلکه به محیط و مجموعه پیرامون آن وابسته هستند. از این رو نمی توان فقط در جست و جوی خواص و ابعاد پدیده ها بود و به جوهر پدیده ها بدون توجه به بعد زمان و زمنیه ای که در آن قرار دارند نگریست. واحد تحلیل در این رویکرد مطالعه بناها یا فضاها در ارتباط با عوامل محیطی آن است و هر گونه تغییر و دخالت در آنها نیز به این عوامل وابسته می باشد. رویکرد توانمندسازی در اواخر دهه 1980 و اوایل 1990 در کشورهای امریکا و هلند مطرح شده و در باززنده سازی محلات فرسوده تاریخی به منظور ارتقای کیفیت سکونت مورد استفاده قرار گرفته است. م طالعات توانمندسازی در ایران بسیار جدید و کم سابقه هستند. ولی قابلیت و انعطاف قابل توجهی در حل مشکلات شهری دارند. ت وانبخش ی به معنای تجدید توان، تجدید حیات و تجدید حیثیت یک بافت کهن است. تجدید حیات یا تجدید حیثیت می تواند تبدیل به ابقا و ارتقای هویت شهر گردد. بافت فرسوده شهری به عرصه ایی از محدوده ی قانونی شهرها اطلاق می شود که بهدلیل فرسودگی کالبدی، عدم برخورداری مناسب از دسترسی سواره، تأسیسات، خدمات و زیرساخت های شهری آسیب ذیر بوده و از ارزش مکانی، محیطی و اقتصادی نازلی برخوردارند- بافت های فرسوده شهری از محلات فرسوده ای تشکیل شده و پدیده ای چند وجهی و میان بخشی با ابعاد قوی اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، کالبدی، اجرایی و فنی است- روش تحقیق در این پژوهش از نوع توصیفی، تبیین است که با هدف کاربردی که با روش کمی و پیمایشی کل گرفته است و قصد دارد با استفاده از مطالعات میدانی به شناخت صحیح از محله آفخرا که بافت فرسوده محسوب می شود دست یابد. سپس با استفاده از جدول سوات نقاط ضعف و قوت و فرصت ها و تهدیدهای محله را پیدا کرده و با درک درستی از رویکرد زمینه گرایی کالبدی و استخراج اصول این رویکرد، ضوابط و معیارهای محله را پیدا کرده و با درک درستی از رویکرد زمینه گرایی کالبدی و استخراج اصول این رویکرد، ضوابط و معیارهایی را به مظور توانمند شدن محله ارائه دهد.

تأثیر رویکرد زمینه گرایی کالبدی در توانمندسازی بافت فرسوده (نمونه موردی: محله آفخرای رشت) Keywords:

تأثیر رویکرد زمینه گرایی کالبدی در توانمندسازی بافت فرسوده (نمونه موردی: محله آفخرای رشت) authors

ریحانه یاسمن

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد زنجان

ابوالفضل مشکینی

استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

مهدی ساشورپور

مربی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پاتر، رابرت.ب و سای لوی اچ‌نز، ترجمه کی‌ومرث ای‌اندوست و ...
توسای، محمود، (1379)؛ اصلاح شناسری نوسازی و بهسازی شهری، فصلنامه ...
تولایی، نوین، (1380) زم‌نه گرایی در شهرسازی، هنرهای زیا، شماره ...
حبیبی، محسن و مقصودی، ملیحه، (1381)؛ مرمت شهری، انتشارات دانشگاه ...
حیی، کیه‌مرث، پوراحمد، احمد، و مشکینی، ابوالفضل، (1386)؛ بهسازی و ...
سخایی، سپده و مهندسین مشاور شاران، (1385)؛ راهنمای مداخله در ...
شماع‌ی، علی و پوراحمد، احمد، (1384)؛ بهسازی و نوسازی شهری ...
شه‌ی ی، اکرم، (1386)؛ توانمندسازی اجتماعات محلی اسکان غ‌ی، رسم‌ی ...
کاظم‌ی، مهدی، (1385)؛ مدی‌یت گردشگری، تهران، انتشارات سمت. ...
گیلبرت، آلن، وژوزف گاگلر، (1375)؛ شهرها، فقر و توسعه، ترجمه ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تأثیر رویکرد زمینه گرایی کالبدی در توانمندسازی بافت فرسوده (نمونه موردی: محله آفخرای رشت)" توسط ریحانه یاسمن، دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد زنجان؛ ابوالفضل مشکینی، استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس؛ مهدی ساشورپور، مربی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توانمند سازی، زمینه گرای کالبدی، محلات شهری، بافت فرسوده ، مشارکت هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1699 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زمینه گیاهی یکی از دیدگاه های رایج در شهرسازی، زمینه را به مثابه رویدادی تاریخی می پندارد که عناصر شهر در درون ان شناخته، پرداخته و ساخته می شوند. این رویکرد در بردارنده جنبه های بسیار مختلف و متنوع اعم از ابعاد کالبدی، انسانی، اجتماعی و فرهنگی است. بنابراین شهرساز زمینه گرا باید قادر باشد ویژگی های یک مکان را ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی بافت فرسوده طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تأثیر رویکرد زمینه گرایی کالبدی در توانمندسازی بافت فرسوده (نمونه موردی: محله آفخرای رشت) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.