سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

برنامه ریزی استراتژیک جهت ساماندهی بافت فرسوده شهری (مطالعه موردی: محله ی گل کوب شیراز)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,796

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GUPSD01_1253

Index date: 12 July 2014

برنامه ریزی استراتژیک جهت ساماندهی بافت فرسوده شهری (مطالعه موردی: محله ی گل کوب شیراز) abstract

محلات قدیمی شهرها نه تنها به خاطر میراث فرهنگی خود، که به دلیل قرار گرفتن در داخل شهرها فرصت ارزشمندی برای اصلاح، نوسازی و پاسخگویی به نیازهای فزاینده شهری فراهم آورده است. بسیاری از این گونه بافت های فرسوده در شهرهای ایران به حال خود رها شده اند و برنامه ریزی برای نوسازی و ساماندهی این گونه نواحی به یک ضرورت اساسی در برنامه ریزی شهری تبدیل گشته است. تجارب چند دهه ی گذشته در ایران در زمینه ساماندهی بافت های فرسده نشان داده است، رویکردهای کالبد محور که در پی اجرای استانداردهای شهری در محلات فرسوده هستند، گرچه محرک اولیه نوسازی است ولی به الزامات اجتماعی و اقتصادی توجهی نداشته و نقش مشارکت جویی ساکنین را کمرنگ دیده است. در این پژوهش، جامعه آماری ما بافت فرسوده محله ی گل کوب در شیراز است. این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی و از نوع کاربردی است. هدف اصلی این تحقیق، ارتقاء کیفیت فضایی و ارائه ی راهکارها و تدوین راهبردهای مؤثر در ساماندهی بافت فرسوده محله ی گل کوب می باشد. در این پژوهش از تکنیک swot که یکی از الگوهای تحلیلی پرکاربرد در برنامه ریزی استراتژیک می باشد، استفاده شده است. یافته های تحقیق حاکی از مشکلات: کیفیت نازل بافت مسکونی، تراکم زیاد جمعیتی، به همراه وجود معابر نامناسب در محله ی گل کوب می باشد. در پایان نیز، به ارائه راهبرد به منظور ساماندهی و بهبود عملکرد محله پرداخته شده است.

برنامه ریزی استراتژیک جهت ساماندهی بافت فرسوده شهری (مطالعه موردی: محله ی گل کوب شیراز) Keywords:

برنامه ریزی استراتژیک جهت ساماندهی بافت فرسوده شهری (مطالعه موردی: محله ی گل کوب شیراز) authors

محسن عباس نیا

دانشجوی دکتری اقلیم شناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

بابر منصوری

دانشجوی دکتری برنامه ریزی شهری، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

سیما پورهاشمی

کارشناس ارشد زئومورفولوژی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
باقریان، محمدصابر، 1389، بازشناسی قابلیت های نوسازی در بافت های ...
زیاری، کرامت لله، 1388، برنامه‌ریزی کاربری اراضی شهری، انتشارات دانشگاه ...
سلیمی، محمود (1387): برنامه‌ریزی استراتژیک توسعه شهر بانه با استفاده ...
اولسن هماسس ملی جغر فیا.شهر سازی و و سعه _ ...
سرشماری عمومی نفوس _ مسکن، سال 1385، مرکز آمار ایران. ...
نسترن، مهین و هوشمندفر، سپیده، 1389، برنامه ریزی استراتژیک جهت ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "برنامه ریزی استراتژیک جهت ساماندهی بافت فرسوده شهری (مطالعه موردی: محله ی گل کوب شیراز)" توسط محسن عباس نیا، دانشجوی دکتری اقلیم شناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران؛ بابر منصوری، دانشجوی دکتری برنامه ریزی شهری، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران؛ سیما پورهاشمی، کارشناس ارشد زئومورفولوژی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله برنامه ریزی استراتژیک، محله ی گل کوب، مشارکت، بافت فرسوده، نوسازی هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1796 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که محلات قدیمی شهرها نه تنها به خاطر میراث فرهنگی خود، که به دلیل قرار گرفتن در داخل شهرها فرصت ارزشمندی برای اصلاح، نوسازی و پاسخگویی به نیازهای فزاینده شهری فراهم آورده است. بسیاری از این گونه بافت های فرسوده در شهرهای ایران به حال خود رها شده اند و برنامه ریزی برای نوسازی و ساماندهی این گونه نواحی به یک ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی بافت فرسوده طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله برنامه ریزی استراتژیک جهت ساماندهی بافت فرسوده شهری (مطالعه موردی: محله ی گل کوب شیراز) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.