مکان گزینی بهینه محل های اسکان موقت با تأکید بر معیارهای تعیین شده توسط سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: منطقه شمیرانات)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 578

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GUPSD01_1274

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

Abstract:

سیستم های اطلاعات جغرافیایی بسیار فراتر از آن چیزی است که در ذهن ها تصور می شود. آنچه که این فن آوری را از سایر تکنولوژی های مشابه متمایز می داند انجام تحلیل های فضایی بر پایه اطلاعات مکانی است.تفسیر موضوعات جغرافیایی با کمک مدل های (GIS) گزینه ای است کارآمد برای هر گونه برنامه ریزی. با توجه به قابلیت ها و خصوصیات، فضایی سامانه های اطلاعات مکانی (GIS) در جمع آوری، به روز رسانی، نگهداری، پرورش و تحلیل و ترکیب اطلاعات از یک سو وابستگی زیاد مدیریت بهینه بحران ها به دسترسی به اطلاعات صحیح و به هنگام، به ویژه داده های مکانی و جغرافیایی از سوی دیگر، این سیستم را به ابزاری توانمند و مناسب در جهت تسهیل و تسریع دستیابی به اهداف مدیریت بحران قرار داده است. در این مقاله با توجه به موضوع کاربرد GIS در مکان یابی مراکز اسکان موقت (شمیرانات) به مکان یابی اسکان موقت در حین و بعد از بحران در منطقه شمیرانات پرداخته ایم. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده که با استفاده از نرم افزار ARC/GIS به تهیه نقشه مکان یابی مراکز اسکان موقت شهری با رویکرد مدیریت بحران قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که با توجه به شاخص هایی که مهمترین مسئله در مکان یابی، تعیین معیارهای مناسب می باشد. برای تعیین این معیارها، شناخت کامل عوامل تأثیر گذار مانند عوامل اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی لازم می باشد. در این مقاله 13 معیار اصلی معرفی گردید. این معیارها شامل دسترسی، منابع آب، ملاحظات اقتصادی، فرهنگی و سنت، نظر مردم و ... می باشد. به علت خصوصیت مکانی اکثر اطلاعات مکان یابی بر اساس تحلیل و تفسیر اطلاعات مکانی در محیط GIS انجام شده است. برای این منظور معیارهای مورد نظر برای منطقه شمیرانات، در لایه های اطلاعات جغرافیایی تهیه شده است. نتایج به دست آمده نشان دادن از ان جا که عمدتاً داده های مورد استفاده در مکان یابی اسکان موقت، مکانی بوده و با توجه به قابلیت GIS در پردازش و حلیل داده های مکانی و یا غیرمکانی GIS می تواند به عنوان ابزار قوی مورد استفاده مدیران قرار گیرد.

Authors

رمضانعلی شورمیج

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، دکتری برنامه ریزی شهری

نگین احدی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • برادران شرکا، محمد، (388 1)مکان یابی مناسب اسکان موقت منطقه ...
  • شیخ اکبری، مسعود، (1384)، مدیزیت ترافیک حین وقوع زلزله از ...
  • صایبی، سعید، (387 1)ارزیابی ومدیریت آوار ناشی از زلزله -مطالعه ...
  • فلاحی، علیرضا، (1386)، معماری سکونتگاه های موقت پس از سوانح، ...
  • مرکز تحقیقات ساختمان ومسکن، (1366) _ ...
  • نعیمی، احمد و همکاران، (1389)، مکان یابی اسکان موقت و ...
  • Kely/c _ ecklist-basead Guide to idifiying critical Environm ental considerations ...
  • UNCHR: United Nations High commissioner for R efugees/Han dbook for ...
  • Rashed, and weeks, (2005), :Evaluation of Damages Caused by Earthquakes ...
  • نمایش کامل مراجع