سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

کاربرد فتوگرامتری رقومی با برد کوتاه در حفظ و احیای آثار باستانی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,811

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRANEESD01_027

Index date: 16 July 2014

کاربرد فتوگرامتری رقومی با برد کوتاه در حفظ و احیای آثار باستانی abstract

آثار باستانی و ابنیه های تاریخی، میراث فرهنگی انسانهاست که الحمدا.... در جمهوری اسلامی از تنوع و تعداد بیشمار برخوردار است. حفظ، نگهداری، مرمت و احیای آثار باستانی اولا وظیفه ملی ومذهبی بوده که ارثیه از نیاکا ن بوده و بایست نهایت سعی را برای احیاء آنها نموده تا تحویل آیندگان گردد. ثانیا حفظ و احیای آثار باستانی می تواند باعث رونق صنعت گردشگری شده و درآمدی که از این راه عاید می شود می تواند کشور را از تک محصولی بودن فروش نفت رها کند.متاسفانه، هر روز شاهدیم میراث فرهنگی وآثار باستانی موجود در سراسر میهن اسلامی سیر قهقرائی انهدام را می پیماید و سازمانها وارگانهای ذیربط با روشهای سنتی و قدیمی نتوانسته اند در انجام وظایف خویش بمعنی حفظ، نگهداری و احیای آثار باستانی موفق باشند. بعنوان دلیل میتوان به از بین رفتن بیش از شصت درصد از ابنیه های موجود (فقط در منطقه دوازده شهرداری تهران)، انهدام قسمت اعظم دیوار دفاعی گرگان (دومین دیوار طویل دنیا بعد از دیوار چین)، سنگ نوشته آنوبانینی در سر پل ذهاب و . . . .چه باید کرد؟با بکارگیری تکنولوژی مدرن و روز دنیا و بهره مندی از ترکیب فتوگرامتری با بردکوتاه (شاخه ای از نقشه برداری که تخصص نهائی نویسنده است) بعنوان مبنای اصلی پروژه ، سامانه اطلاعات مکانی سه بعدی (3D GIS ) و اتوکد، تهییه مدلهای سه بعدی از آثار باستانی را بمنظور مرمت و احیای ابنیه ها پیشنهاد می نماید.اطلاعات رقومی (Digital Data) که به روش عکسبرداری حاصل میگردد با تکنیک فتوگرامتری و پس از اعمال تصحیحات لازم، تبدیل به مدل سه بعدی می شود که با لحاظ کردن مقیاس، می توان تمام اجزاء ابنیه واقعی را از مدل تشکیل شده استخراج کرد و سپس اطلاعات بدست آمده را در فضای اتوکد وارد نموده و به اهداف مورد نظر رسید. یکی از مزایای این متد اینستکه می توان جزئیاتی از ابنیه ای که مدل شده و قابل دسترسی برای اندازه گیری مستقیم (روش سنتی) نیست را سنجش و بررسی نمود. همچنین، مدل حاصل شده درمواقعی که ابنیه باستانی بر اثر آتش سوزی، زلزله و سایر حوادث طبیعی و غیر طبیعی آسیب جدی می بیند، می تواند مبنای احیای آثار باستانی قرار گیرد. یکی از مزایای بدیل و غیر قابل مقایسه این تکنیک مدرن با روشهای جاری در کشور اینست که می توان مدلهای تهییه شده از یک بنا و در زمانهای گوناکون را بکمک یک سیستم هوشمند مقایسه نموده و از حادثه ای که در شرف تکوین بوده که با چشم معمولی قابل رؤیت نبوده ولی میرود تا موجبات آسیب رسانی بنا را فراهم کند مطلع و چاره جوئی کرد. از این تکنیک برای مستند نگاری میراث فرهنگی نیز استفاده می شود.

کاربرد فتوگرامتری رقومی با برد کوتاه در حفظ و احیای آثار باستانی Keywords:

کاربرد فتوگرامتری رقومی با برد کوتاه در حفظ و احیای آثار باستانی authors

سیدیوسف سجادی

عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تفرش

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Ghasemian, M., "Gorgan Wall: Great Wall of the Third World", ...
Omrani Rekavandi, H., Sauer, E., Wilkinson, T. and Nokandeh, J., ...
Sajjadi, S. Y., _ Development of GIS to Aid Conservation ...
"Wall of Gorgan, more ancient than the wall of China" ...
Yarwood, A., 1993. _ Introduction to 3D AutoCAD", Longman Group ...
http : //www .iranreview _ _ g/c ontent/D ocument s/The_ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "کاربرد فتوگرامتری رقومی با برد کوتاه در حفظ و احیای آثار باستانی" توسط سیدیوسف سجادی، عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تفرش نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش علوم و مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آثار باستانی – ابنیه تاریخی – میراث فرهنگی – فتوگرامتری رقومی – برد کوتاه – سیستم هوشمند – روش سنتی - احیاء مرمت – حفظ – تکنیک – مدل هستند. این مقاله در تاریخ 25 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3811 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آثار باستانی و ابنیه های تاریخی، میراث فرهنگی انسانهاست که الحمدا.... در جمهوری اسلامی از تنوع و تعداد بیشمار برخوردار است. حفظ، نگهداری، مرمت و احیای آثار باستانی اولا وظیفه ملی ومذهبی بوده که ارثیه از نیاکا ن بوده و بایست نهایت سعی را برای احیاء آنها نموده تا تحویل آیندگان گردد. ثانیا حفظ و احیای آثار باستانی می تواند ... . برای دانلود فایل کامل مقاله کاربرد فتوگرامتری رقومی با برد کوتاه در حفظ و احیای آثار باستانی با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.