سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پهنه بندی سیلاب در رودخانه حویق با استفاده از مدل هیدرولیکی HEC-RAS و GIS

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 883

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WRM05_298

Index date: 16 July 2014

پهنه بندی سیلاب در رودخانه حویق با استفاده از مدل هیدرولیکی HEC-RAS و GIS abstract

رودخانه ها بعنوان بخشی از چرخه هیدرولوژیکی اکوسیستم کره زم ین در شکل گیری و تحولات تاریخی تمدن ها و در نتیجه زندگی بشر همواره ایفای نقش داشته اند. شناخت کافی از رفتار و نقش رودخانه و تعامل مناسب انسان با آن در راستای بهره گیری از این سیستم می تواند متضمن پایداری در توسعه و در نهایت استفاده خردمندانه از آن در جهات مختلف باشد. استان گیلان دارای بیش از 44 رودخانه بوده که قلمرو آنها به شکل های گوناگونی مورد تجاوز قرار گرفته و تغییرات فیزیکی قابل توجه ی را در مس یر ای ن رودخانه ها در برداشته است. از جمله این تجاوزات می توان به ساخت و ساز در حاشیه رودخانه ها، کاهش عرض رودخانه با احداث پل ها و غیره اشاره نمود. لذا آگاهی از رفتار رودخانه در شرایط مختلف برای تعامل درست با آن در روند توسعه بسیار با اهمیت خواهد بود. در تحقیق حاضر دامنه پهنه سیلاب با دوره بازگشت های مختلف در طول رودخانه حویق واقع در غرب استان گیلان مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور پس از نقشه بردار ی از محدوده مورد مطالعه، هندسه رودخانه با استفاده از الحاقیه HEC Geo-RAS در محیط GIS تهیه شد.سپس جهت شبیه سازی هیدروگراف سیلاب با دوره بازگشت های 100،50،25،10،5 و 200،سال از مدل هیدرولیکی HEC-RAS استفاده گردید. در ادامه به منظور تدقیق میدانی نتایج، بازدید هایی تکمیلی از رودخانه مذکور صورت گرفت. نتایج نشان داد که بخشی از اراضی کشاورزی در طول رودخانه در سیلاب های مورد بررسی به زیر آب خواهند رفت. همچنین مقایسه های نتا یج حاکی از آن است که مقدار تنش برش ی در محدوده گسترده ای از بازه مورد مطالعه کمتر از آستانه حرکت می باشد.

پهنه بندی سیلاب در رودخانه حویق با استفاده از مدل هیدرولیکی HEC-RAS و GIS Keywords:

پهنه بندی سیلاب در رودخانه حویق با استفاده از مدل هیدرولیکی HEC-RAS و GIS authors

مهدی اسمعیلی ورکی

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه گیلان

الناز بخشپور

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی گروه مهندسی آب، دانشگاه باهنر کرمان

سیده سمیرا سعادتی پاچه کناری

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سید علی رضا فرومند

کارشناس دفتر مهندسی رودخانه شرکت مهندسین مشاور سفید رود گیلان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مساعدی، الف و توکلی، م. (1382. بررسی مناسب‌ترین روش تعیین ...
[ا زینی‌وند، ح، ضیای تبار احمدی، م. خ. و تلور، ...
بردبار، الف و موسوی، س. ح 1386. مقایسه بیقی پهنه‌بندی ... [مقاله کنفرانسی]
مسجدی، ع، موسوی، س. ح. و بردبار، الف. (1387). بررسی ... [مقاله کنفرانسی]
اسمعیلی ورکی، م، فیاض، ن و نوابیان، م. (1390). تعیین ...
Tate, E. C. (1999). Floodplain Mapping Using HEC-RAS and Arc ...
Hatipoglu, M. A., Keskin, F., Seyrek, K. (2006). Floodplain Delineation ...
Solaimani, K. (2006). Flood forecasting based on geographical information system, ...
Barnes, H.H. (1849). Surface water field techniques: Verified Roughness Characteristics ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پهنه بندی سیلاب در رودخانه حویق با استفاده از مدل هیدرولیکی HEC-RAS و GIS" توسط مهدی اسمعیلی ورکی، استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه گیلان؛ الناز بخشپور، دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی گروه مهندسی آب، دانشگاه باهنر کرمان؛ سیده سمیرا سعادتی پاچه کناری، دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری؛ سید علی رضا فرومند، کارشناس دفتر مهندسی رودخانه شرکت مهندسین مشاور سفید رود گیلان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رودخانه حویق،GIS ،HEC-RAS،پهنه بندی سیلاب هستند. این مقاله در تاریخ 25 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 883 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رودخانه ها بعنوان بخشی از چرخه هیدرولوژیکی اکوسیستم کره زم ین در شکل گیری و تحولات تاریخی تمدن ها و در نتیجه زندگی بشر همواره ایفای نقش داشته اند. شناخت کافی از رفتار و نقش رودخانه و تعامل مناسب انسان با آن در راستای بهره گیری از این سیستم می تواند متضمن پایداری در توسعه و در نهایت استفاده خردمندانه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پهنه بندی سیلاب در رودخانه حویق با استفاده از مدل هیدرولیکی HEC-RAS و GIS با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.