سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه فعالیت آنزیم های فسفاتاز دو رقم بومی و اصلاح شده خیار (Cucumis sativus L.) تحت اثر تنش شوری

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 688

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEPP01_153

Index date: 2 August 2014

مقایسه فعالیت آنزیم های فسفاتاز دو رقم بومی و اصلاح شده خیار (Cucumis sativus L.) تحت اثر تنش شوری abstract

سازگاری گیاهان با انواع تنش ها مستلزم مکانیسم های مختلفی شامل تغییر در الگوی ریخت، رشد و نمو و همچنین واکنش های بیوشیمیایی می باشد . فسفاتازها آنزیم هایی هستند که برای بسیاری از فرایندهای فیزیولوژیکی شامل تنظیم سطح فسفر محلول مهم هستند . با توجه به نقش مهم فسفاتازها در فرایندهای رشد و نمو و همچنین سازگاری گیاهان، در این تحقیق رشد و فعالیت آنزیمهای فسفاتاز اسیدی و قلیایی دو رقم خیار بومی (رقم اصفهان) و اصلاح شده (رقم 1 Super unibit Fتحت اثر تنش شوری مقایسه گردید. تنش شوری توسط غلظت های مختلف کلرید سدیم شامل 0, 0/2, 0/4, 0/8 و 1 درصد (w/v) اعمال گردید بعد از گذشت 5 و 10 روز از تاریخ اعمال تنش، گیاهک ها در دو نوبت از نظر فعالیت آنزیمهای فسفاتاز مورد بررسی قرار گرفتند، همچنین درصد جوانه زنی، وزن تر، وزن خشک و محتوای آبی بذور نیز اندازه گیری گردید . نتایج نشان داد که با افزایش سطح تنش به استثنای وزن خشک، صفات درصد جوانه زنی، وزن تر و محتوای آبی گیاهچه ها بصورت معنی داری کاهش یافت . فعالیت فسفاتازها با افزایش سطح تنش تا غلظت 0/8 درصد نمک افزایش و بعد از آن کاهش یافت . فعالیت فسفاتاز اسیدی به مراتب نسبت به فعالیت فسفاتاز قلیایی تحت شرایط تنش بیشتر بود. فعالیت فسفاتازها در رقم بومی نسبت به رقم اصلاح شده بویژه د ر سطوح بالای تنش بیشتر بود . بنظر می رسد تغییرات صورت گرفته در فعالیت فسفاتازها احتمالا نقش مهمی در سازگاری رقم بومی نسبت به شرایط تنش مورد بررسی دارد.

مقایسه فعالیت آنزیم های فسفاتاز دو رقم بومی و اصلاح شده خیار (Cucumis sativus L.) تحت اثر تنش شوری Keywords:

مقایسه فعالیت آنزیم های فسفاتاز دو رقم بومی و اصلاح شده خیار (Cucumis sativus L.) تحت اثر تنش شوری authors

آیت اله رضاییی

دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

علاء الدین کردناییج

دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

یاور شرفی

دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

جعفر مسعودسینکی

دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان ، دامغان, ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Bohnert, H. J.; Nelson, D. E.; Jensen, R. G. Plant ...
Julie, E. H.; Richardson, A. E.: Simpson, R. J. Aus. ...
Sharma, A. D.; Thakur, M.; Rana, M.; Singh, K. Afr. ...
Yan, X.; Liao, H.; Trull, M. C.; Beebe, S. E. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه فعالیت آنزیم های فسفاتاز دو رقم بومی و اصلاح شده خیار (Cucumis sativus L.) تحت اثر تنش شوری" توسط آیت اله رضاییی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران؛ علاء الدین کردناییج، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران؛ یاور شرفی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران؛ جعفر مسعودسینکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان ، دامغان, ایران نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی محیط زیست و تولیدات گیاهی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تنش شوری، خیار، رشد، فسفاتاز اسیدی، فسفاتاز قلیایی هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 688 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سازگاری گیاهان با انواع تنش ها مستلزم مکانیسم های مختلفی شامل تغییر در الگوی ریخت، رشد و نمو و همچنین واکنش های بیوشیمیایی می باشد . فسفاتازها آنزیم هایی هستند که برای بسیاری از فرایندهای فیزیولوژیکی شامل تنظیم سطح فسفر محلول مهم هستند . با توجه به نقش مهم فسفاتازها در فرایندهای رشد و نمو و همچنین سازگاری گیاهان، در ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تنش شوری طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه فعالیت آنزیم های فسفاتاز دو رقم بومی و اصلاح شده خیار (Cucumis sativus L.) تحت اثر تنش شوری با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.