سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقش مناطق حفاظت شده و پارک های ملی در رونق طبیعت گردی با تاکید بر پارک ملی بمو در استان فارس

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,664

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CTEI02_133

Index date: 2 August 2014

نقش مناطق حفاظت شده و پارک های ملی در رونق طبیعت گردی با تاکید بر پارک ملی بمو در استان فارس abstract

امروزه گردشگری طبیعت، به عنوان یکی از رویکردهای مهم اقتصادی در ایجاد درآمد در مقیاس محلی و ملی مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته است. کشورهایی که دارای پتانسیل های طبیعی و چشم اندازهای جذاب جهت جذب گردشگر هستند، بخشی از درآمدهای ملی خود را برمبنای جذب گردشگر داخلی یا خارجی پایه گذاری نموده اند. از طرف دیگر حضور گردشگران، زمینه را به منظور تبادلات علمی و فرهنگی فراهم می نماید و از طریق شناساندن زیبایی های موجود در طبیعت یک منطقه، امکان حفاظت از تنوع زیستی با همکاری تنگاتنگ جوامع محلی و بهبود درآمد اقتصادی آنها را فراهم می سازد. اگرچه اثرات و تبعات منفی تفرج خارج از توان اکولوژیک یک سرزمین را نیز نباید از نظر دور داشت. مناطق چهارگانه ی محیط زیست شامل پارک های ملی، مناطق حفاظت شده، پناهگاه حیات وحش و آثار طبیعی ملی از ارکان مهم حفاظت از تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی کشور هستند که در این میان پارک های ملی به دلیل دارا بودن ویژگی حفاظت در بالاترین سطح از اهمیت و جذابیت بیشتری برخوردارند. از دیگر سو وجود پتانسیل های طبیعی و جذابیت های بصری نظیر چشم اندازهای بکر و دست نخورده، زیستگاه حیات وحش بزرگ و در معرض انقراض، وجود پدیده های منحصر به فرد ژئومورفولوژی و زمین شناختی، رویشگاه گونه های گیاهی کمیاب و اندمیک از مهم ترین جاذبه های اکوتوریسم در هر کشور و از جمله سرزمین ایران هستند. پارک ملی بمو با دارا بودن سابقه نیم قرن حفاظت از جمله قدیمی ترین و مهم ترین پارک های ملی استان فارس است که به دلیل قرارگیری در مسیر اصلی گردشگری تاریخی شیراز به تخت جمشید و پاسارگاد و همچنین مجاورت مجاورت بت کلان شهر شیراز، وجود مجموعه کم نظیر و گاه بی نظیری از حیات گیاهی و جانوری از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مطالعه که به شیوه کتابخانه ای و میدانی انجام شده، سعی در معرفی پتانسیل های ناشناخته طبیعت گردی پارک ملی بمو و معرفی برخی چشم اندازهای گیاهی مهم جهت ایجاد امکان مراکز آموزشی - ترویجی و تغییر در نگاه مدیریت پارک جهت ارائه خدمات علمی و خارج ساختن پارک از حالت جزیره ای و به کارگیری توانمندی های فراوان آن است.

نقش مناطق حفاظت شده و پارک های ملی در رونق طبیعت گردی با تاکید بر پارک ملی بمو در استان فارس Keywords:

نقش مناطق حفاظت شده و پارک های ملی در رونق طبیعت گردی با تاکید بر پارک ملی بمو در استان فارس authors

عفت جعفری

مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیغی استان فارس

غلامعباس قنبریان

استادیار بخش مدیریت مناطق بیابانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بیاتی خطلیبی، مریم، شهابی، هیمن و قادری زاده، هانا (1389)؛ ...
بی نام(1385)؛ معرفی مناطق چهارگانه استان فارس و جاذبه های ...
فیروز، اسکندر(1387)؛ حیات وحش ایران (مهره‌داران)، انتشارات مرکز نشر دانشگاهی، ...
تقوایی مسعود، پیرمرادیان زهرا _ صفرآبادی اعظم(1391)؛ «امکان سنجی توسعه ...
رضایی، پرویز و حیدری، غلامحسین(1387)؛ «بررسی ظرفیت های توسعه گردشگری ...
زاهدی، شمس الدین(1382)؛ «چالش های توسعه پایدار از منظر اکوتوریسم»، ...
زندمقدم، محمدرضا (1388)؛ «بررسی توانمندی‌های دشت کویر به عنوان ژئوپارک ...
فرهنگ دره شوری، بیژن، (1371)؛ پارک ملی بمو، انتشارات سازمان ...
کنعانی، محمدرضا، زهزاد بهرام و حسن زاده کیابی بهرام (1381)؛ ...
محرم نژاد، ناصر و آقاخانی، مهسا (1388)؛ «ارزیابی تهدیدها و ...
نوری، جعفر، زارعی، هادی و میرحسینی، سید ابوالقاسم (1389) «امکان ...
Hawkins, D. E. (2004). A protected areas ecotourism competitive cluster ...
Hoyt, E. (2005). Sustainable ecotourism on Atlantic islands, with special ...
Lindsey, P. A., Alexander, R., Mills, M. G. L., Romanach, ...
Naughton- Treves , L., Holland, M. B., & Brandon, K. ...
Pickering, C. M., & Hill, W. (2007). Impacts of recreation ...
Wallace, G. N. (1993). Wildlands and ecotourism in Latin Americ, ...
Wight, P. A. (1993). Sustainable ecotourism: balancing economic, environmentl and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نقش مناطق حفاظت شده و پارک های ملی در رونق طبیعت گردی با تاکید بر پارک ملی بمو در استان فارس" توسط عفت جعفری، مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیغی استان فارس؛ غلامعباس قنبریان، استادیار بخش مدیریت مناطق بیابانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله استان فارس، پارک ملی، بمو، طبیعت گردی، تنوع زیستی هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1664 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه گردشگری طبیعت، به عنوان یکی از رویکردهای مهم اقتصادی در ایجاد درآمد در مقیاس محلی و ملی مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته است. کشورهایی که دارای پتانسیل های طبیعی و چشم اندازهای جذاب جهت جذب گردشگر هستند، بخشی از درآمدهای ملی خود را برمبنای جذب گردشگر داخلی یا خارجی پایه گذاری نموده اند. از طرف دیگر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نقش مناطق حفاظت شده و پارک های ملی در رونق طبیعت گردی با تاکید بر پارک ملی بمو در استان فارس با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.