سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اعمال عدم قطعیتها در طبقه بندی مهندسی توده سنگ به کمک مجموعه های فازی

Publish Year: 1382
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,298

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ITC06_51

Index date: 15 November 2005

اعمال عدم قطعیتها در طبقه بندی مهندسی توده سنگ به کمک مجموعه های فازی abstract

پردازش خصوصیات توده سنگ و خاک همواره با عدم قطعیت، همراه است، بنابراین انتخاب یک عدد برای این پارامترها نمی تواند رفتار خاک و یا سنگ را کاملاً بیان کند. یکی از معمول ترین روشهای مطالعه توده سنگ به کارگیری طبقه بندی RMR است، که در آن پارامترهای ورودی به طبقاتی تقسیم شده و برای هر طبقه امتیاز خاصی در نظر گرفته می شود. به دلیل عدم قطعیت موجود در پارامترهای ورودی، تعیین مرز قطعی بین طبقات و نسبت دادن مقداری مشخص به یک طبقه خاص مشکل است. بنابراین وقتی مقدار پارامترهای ورودی نزدیک مرز بین طبقات قرار گیرد، تصمیم گیری در مورد امتیاز آن با اطمینان صورت نمی گیرد که این امر موجب ایجاد عدم قطعیت در تعیین RMR می شود. به کمک تئوری مجموعه های فازی و با تعریف درجه عضویت و اعداد فازی(فاصله ای شامل یک کران بالا و پایین از پارامتر مورد نظر) می توان اینگونه عدم قطعیتها را در طبقه بندی مهندسی سنگها لحاظ نمود. در این مقاله ضمن اشاره مختصری در مورد تئوری مجموعه های فازی، کاربرد این مجموعه ها در اصلاح RMR ارائه شده است. همچنین استفاده از این روش در تعیین امتیاز توده سنگ در معدن گل گهر موجب شد که تعیین پارامترهای ژئومکانیکی توده سنگ و در نهایت ارزیابی پایداری دیواره های این معدن با اطمینان و قطعیت بیشتری صورت گیرد و در صورت استفاده از آن برای مقاصد دیگر، درجه اطمینان بالاتری حاصل می شود

اعمال عدم قطعیتها در طبقه بندی مهندسی توده سنگ به کمک مجموعه های فازی authors

اصغر باقریان

دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده فنی و مهندسی، بخش مهندسی معدن، کر

کوروش شهریار

دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده فنی و مهندسی، بخش مهندسی معدن، کر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
باقریان، اصغر، (1381). " کاربرد روشهای احتمالاتی در تحلیل پایداری ...
باقریان، اصغر، (1382). " تحلیل پایداری شیبهای سنگی با مطالعه ...
باقریان، اصغر و شهریار، کورش، (1382). " بررسی وضعیت ناپیوستگیها ...
ماشین‌چی، ماالله، (1379). " مجموعه‌های مشکک". انتشارات دانشگاه شهید باهنر ...
Bagherian, A. and Shahriar, K. (2003) "Slope Stability at Gol-E-Gohar ...
Hoek, E. (2000) "Practical Rock Engineering", WWW. rocscience _ c ...
Juang, C.H. (1998) "Stability Analysis of Existing Slopes Considering Uncertainty", ...
Nguyen, H.T. (2000) "A First Course _ Fuzzy Logic", 2nd ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اعمال عدم قطعیتها در طبقه بندی مهندسی توده سنگ به کمک مجموعه های فازی" توسط اصغر باقریان، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده فنی و مهندسی، بخش مهندسی معدن، کر؛ کوروش شهریار، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده فنی و مهندسی، بخش مهندسی معدن، کر نوشته شده و در سال 1382 پس از تایید کمیته علمی ششمین کنفرانس تونل ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 24 آبان 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3298 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پردازش خصوصیات توده سنگ و خاک همواره با عدم قطعیت، همراه است، بنابراین انتخاب یک عدد برای این پارامترها نمی تواند رفتار خاک و یا سنگ را کاملاً بیان کند. یکی از معمول ترین روشهای مطالعه توده سنگ به کارگیری طبقه بندی RMR است، که در آن پارامترهای ورودی به طبقاتی تقسیم شده و برای هر طبقه امتیاز خاصی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اعمال عدم قطعیتها در طبقه بندی مهندسی توده سنگ به کمک مجموعه های فازی با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.