بررسی اثرات اقتصادی، فرهنگی- اجتماعی و زیست محیطی دفاتر فناوری اطلاعات و ارتباطات روستایی بر جوامع میزبان با تاکید بر توسعه پایدار روستایی
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 820
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FNSSRD03_090
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1393
Abstract:
فناوری اطلاعات و ارتباطات، به عنوان یک ابزار توسعه پایدار در روستاها شناخته شده است. در دنیای امروز، بی تردید توسعه مناطق بدون توجه به فناوری اطلاعات امکان پذیر نیست. مطالعات انجام شده در کشورهای مختلف و نیز دیدگاه سازمان بین المللی، همگی مبتنی بر حمایت از توسعه فن آوری اطلاعات و ارتباطات روستایی است. توسعه دفاتر فن آوری اطلاعات و ارتباطات روستایی بر بنیان های اقتصادی، اجتماعی –فرهنگی و زیست محیطی روستاها اثرات گوناگونی به دنبال داشته است. نوشتار حاضر؛ به دنبال شناخت و تحلیل اثرات اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی و زیست محیطی دفاترICT روستایی بر جوامع میزبان، مبتنی بر اصول توسعه پایدار دفاترفناوری اطلاعات و ارتباطات روستایی است. گرچه استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات به به عنوان یکی از پیشرفت های تکنولوژی عصر جدید نمی تواند به عنوان معجزه ای برای حل مشکلات بنیادی روستاها معرفی گردد لیکن این دفاتر با توسعه آموزش های روستایی، رشد صنایع دستی روستایی، کاهش فقر، رونق کشاورزی و در زمینه فرهنگی به تغییر جایگاه زنان، کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها، توسعه اجتماعی، افزایش قدرت تصمیم گیری روستاییان، گسترش ترویج روستایی، گسترش بازاراهای محلی روستایی، افزایش کیفیت زندگی، تمرکز زدایی و امکان کار از راه دور و معرفی جاذبه های گردشگری روستاییان می تواند در کنار مدیریت صحیح استفاده از آن توسعه روستایی را تسریع بخشیده و در تامین رفاه عمومی این مناطق کمک شایان توجهی را نماید. این مطالعه که با روش کتابخانه ای –تحلیلی و با استفاده از منابع مکتوب و اینترنتی تدوین شده، تلاش دارد پیامدهای دفاتر فن آوری اطلاعات و ارتباطات را در روستا با تاکید بر پیامدهای اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی و زیست محیطی بررسی و راهکارهای لازم را ادائه نماید.
Keywords:
Authors
حامد دستگیر
دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
بهمن خسروی پور
دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :