تاثیر روش های کاربرد کود بیولوژیکی و کاهش مصرف کود شیمیایی بر برخی خصوصیات رشدی گل همیشه بهار ( Calendula officinalis L.)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 432

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCNCA02_212

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

کشاورزی پایدار امروزه یک نظام تولیدی است که بر کاهش مصرف نهادههای شیمیایی (سم یا کود) استوار است. استفاده بیش از حد از کود و سموم علاوه بر آلودگیهای زیست محیطی و از بین بردن منابع طبیعی آب و خاک موجب افزایش هزینههای تولید در کشاورزی شده است. رویکرد جهانی با هدف مصرف کودهای زیستی که شامل میکروارگانیسم های زنده هستند، در جهت کاهش آلودگی حاصل از نهاده های شیمیایی و افزایش کمیت و کیفیت تولیدات گیاهی در راستای کشاورزی پایدار می باشد. هدف از این تحقیق بررسی امکان استفاده ازکود بیولوژیک حاوی میکروارگانیسم های حل کننده فسفات، با هدف کاهش مصرف کود شیمیایی فسفره در کشت گل همیشه بهار بوده است. به منظور بررسی اثر متقابل روش های مختلف کاربرد کود زیستی فسفاته بر کیفیت وکمیت گیاه همیشه بهار ( Calendula officinalis L.)، آزمایش فاکتوریل با 2 فاکتور: 1- روش های مختلف کاربرد کود زیستی فسفاته بارور -2 در چهار سطح : M1 (بدون استفاده از کود فسفاته بارور)، M2 (کود بارور بصورت بذرمال)، M3 (کود بارور بصورت آغشتن به ریشه)، M4 (کود بارور بصورت بذر مال+آغشتن ریشه ) و 2- سطوح مختلف فسفر شیمیایی در چهار سطح - P1 (صفر)، P2(100)، p3(200)، p4(300 میلی گرم درلیتر) سوپر فسفات تریپل، برپایه طرح بلوک کامل تصادفی با 16 تیمار، 5 تکرار و در هر تکرار 5 گلدان انجام شد. صفات اندازه گیری شده در این آزمایش شامل قطر گل، عمر گلدانی، وزن تر اندام هوایی و فسفر کل اندام هوایی بوده است. نتایج حاصل از تجزیه واریانس دادها نشان داد که اثر متقابل بین M و P روی صفات قطر گل، عمر گلدانی و فسفر کل اندام هوایی در سطح احتمال 1 درصد و وزن تر اندام هوایی در سطح 5 درصد معنی دار شده است. تیمار M2P4 ( کود بارور بصورت بذر مال به همراه 300 میلیگرم در لیتر فسفر شیمیایی) در صفاتی مانند قطر گل، عمرگلدانی و فسفر کل اندام هوایی به عنوان بهترین تیماربوده است و تیمار M4P1 در صفت وزن تر اندام هوایی تیمار برتر و قابل توصیه می باشد.

Keywords:

کشاورزی پایدار , میکروارگانیسم حل کننده فسفات , سوپر فسفات تریپل , همیشه بهار

Authors

عاطفه براری تاجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی گروه باغبانی، رشت، ایران

داود هاشم آبادی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گروه باغبانی، رشت، ایران

سید مهدی میثاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی گروه باغبانی، رشت، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ا1. امید بیگی، ر. 1388. تولید و فرآوری گیاهان دارویی، ...
  • حسین زاده، ح. ملبوبی، م. ع. و محمدی، ا. 1386. ...
  • خلج، ص. ع. حسن زاده، س. و یوسف بیگی، ا. ...
  • دهقانی مشکانی، م. ر، نقدی بادی، ح.، درزی، م. ت.، ...
  • رادکیش ساکی، م. حسین زاده، ح. و ملبوبی _ م. ...
  • مرادی، م. مدنی، ح. و پیله وری خمامی، ر. 1389. ... [مقاله کنفرانسی]
  • Hashemab adi, D .20 12Influence of phosphate bio-fertilizer on quantity ...
  • Preethi KC, Kuttan G, Kuttan R (2006) Antioxidant potential of ...
  • Singh, Y. P., Dwivedi, R. and Dwivedi, S. _ 2008. ...
  • Waseem S., Hamid M., Ishrat N., Waqas K. K., Haroon ...
  • نمایش کامل مراجع