مطالعه ترمودینامیکی بر روی تعادل دیمر شدن رنگ های متیلن بلو، متیلن گرین و تیازول اورنج درحضور سرفکتنت های مختلف به وسیله اسپکتروفتومتری مرئی – فرابنفش با روش کمومتریکس

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 869

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RAZICONF01_086

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

پارامترهای ترمودینامیکی و ثابت تعادل دیمرشدن رنگ های یونی با روش اسپکتروفتومتری UV-Vis و روشهای کمومتریکس انجام شده است. ثابت دیمریزاسیون (Kd) رنگهای متیلن بلو ، متیلن گرین و تیازول اورنج به ترتیب در غلظت های 5-^10 × 3 و 4-^10 × 1.5 و 5-^10 × 2.5 مولا ر اندازه گیری شده و در ادامه وابستگی طیف جذبی آنها به غلظت های مختلف سرفکتنت های Triton X-114 , HTAB و Triton X- 100 در بازه دمایی 75-10 درجه سانتی گراد در محیط آبی مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعه ثابت دیمریزاسیون در سه غلظت از هر سرفکتنت صورت گرفته است. این سه غلظت عبارتند از : 1) قبل از غلظت بحرانی مایسلی شدن, 2) در غلظت بحرانی مایسلی شدن و 3) بعد از غلظت بحرانی مایسلی شدن. نتایج نشان میدهند که ثابت دیمریزاسیون با تغییر غلظت سرفکتنت تغییر خواهد کرد و بیشترین ثابت دیمریزاسیون در غلظت بحرانی مایسلی شدن برای هر سرفکتنت می باشد و در مجموع سرفکتنتها میتوانند جلوی دیمر شدن رنگها را بگیرند. همچنین از معادله وانت هوف جهت توصیف وابستگی ثابت دیمریزاسیون به دما استفاده شده است. پارامتر دما جهت ایجاد محدودیت بین فرم های منومر و دیمر به کار گرفته شده تا بتوان آنتالپی و آنتروپی را در تعادل منومر – دیمر بدست آورد. محاسبات ترمودینامیکی با استفاده از نرم افزار DATAN انجام گرفته است. همچنین مطالعات گسترده ای بر روی نوع ساختار تجمعی رنگ های بر اساس فرضیه عدم تمرکز انرژی در فرم مجتمع (exciton theory) صورت گرفته است. بر مبنای این نگرش از زاویه بین دو منومر در فرم دیمر (θ) و انرژی برهمکنش بین ملکول ها در حالت دیمر (U) جهت توصیف نوع اجتماع رنگ های فوق الذکر در حالت دیمر استفاده شده است.

Authors

محسن ایراندوست

دانشگاه رازی - دانشکده شیمی

امید یزدانی

دانشگاه رازی - دانشکده شیمی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :