سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ربع رشیدی و اهمیت آن در توسعه معماری و شهر سازی اسلامی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,307

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAU02_258

Index date: 5 September 2014

ربع رشیدی و اهمیت آن در توسعه معماری و شهر سازی اسلامی abstract

در ناحیه شرقی تبریز، در دامنهی تپههای سرخاب (ولیان کوه)، حدود 700 سال پیش، در زمان ایلخانیان، دانشگاهی به نام رشیدالدین فضلالله همدانی ایجاد شد. در آن زمان این دانشگاه شامل چهار دانشکده بود که در چهارطرف آن قرار داشت و اربع یاچهار عربی را به خود اختصاص داد و این مکان به نام ربع رشیدی شهرت یافت. در این مقاله به بررسی جنبه های مختلف مجتمع ربع رشیدی از نقطه نظر معماری، اقتصادی و اجتماعی پرداخته شده است. همچنین در این پژوهش سعی بر این شده است که از نظریه مختلف در زمینه تاثیر مجتمع ربع رشیدی در توسعه معماری و شهرسازی استفاده شود. شکوه و عظمت این بنا در عهدخود بی نظیر بوده و از جهت املاک و اموالی که بر آن وقف شده بود و از باب دارالشفا (بیمارستان) و بیت الکتب (کتابخانه) و مدارسی که داشت و مردم و به خصوص بیماران و نیازمندان از آن خیر میبردند، در روزگاه خود بیمانند بود. نقطه قابل توجه در ارتباط با نحوی تامین هزینه های مجتمع می باشد که فضلالله همدانی برای تامین آن مرکز املاک فراوانی را در نقاط مختلف اعماز ایران قدیم، بخشهایی از عراق، افغانستان، گرجستان، ولایت روم، آذربایجان و سوریه وقف این مرکز کرد. تنها یک رقم از موقوفات آن پانصد گله و هر گله بر پانصد رأس گوسفند بوده است

ربع رشیدی و اهمیت آن در توسعه معماری و شهر سازی اسلامی Keywords:

ربع رشیدی و اهمیت آن در توسعه معماری و شهر سازی اسلامی authors

نسیم تبریزی نور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ارومیه

مهدی بهاری

دبیر انستیتوی ملی معماری و شهرسازی ایران ،تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
القاشانی ابوالقاسم عبدالله بن محمد، (1348)، تاریخ الجایتو، بنگاه ترجمه ...
بلر شیلا (1387)، معماری و جامعه در دوره ی ایلخانیان ...
دانش پژوه محمد تقی، (1388)، سوانح رشیدی، مجموعه مقالات درباره ...
سعید نیا احمد (1381)، باز آفرینی شهرستان رشیدی، دانشکده هنر ...
کریمی بهمن، (1388)، مقدمه جامع التواریخ رشیدالدین فضل الله همدانی ...
کبیر صابر محمد باقر(1391)، تاملی در آرای عمرانی خواجه رشیدالدین ...
فضل الله همدانی رشیدالدین، (1383)، سرگذشت غازانخان، به کوشش دکتر ...
فضل الله همدانی رشیدالدین، (1356)، وقفنامه ربع رشیدی، به کوشش ...
عمرانی بهروز و سنگری حسین اسمعیلی _ (1385)، بافت تاریخی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ربع رشیدی و اهمیت آن در توسعه معماری و شهر سازی اسلامی" توسط نسیم تبریزی نور، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ارومیه؛ مهدی بهاری، دبیر انستیتوی ملی معماری و شهرسازی ایران ،تبریز نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ربع رشیدی، معماری اسلامی، خانقاه، کتابخانه هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3307 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در ناحیه شرقی تبریز، در دامنهی تپههای سرخاب (ولیان کوه)، حدود 700 سال پیش، در زمان ایلخانیان، دانشگاهی به نام رشیدالدین فضلالله همدانی ایجاد شد. در آن زمان این دانشگاه شامل چهار دانشکده بود که در چهارطرف آن قرار داشت و اربع یاچهار عربی را به خود اختصاص داد و این مکان به نام ربع رشیدی شهرت یافت. در این ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کتابخانه و معماری کتابخانه طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ربع رشیدی و اهمیت آن در توسعه معماری و شهر سازی اسلامی با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.