سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر تاریخ نشاء کاری بر عملکرد واجزا عملکرد ارقام امیدبخش کلزا به عنوان کشت دوم در منطقه گیلان

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 764
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NABATAT09_188

Index date: 17 October 2014

اثر تاریخ نشاء کاری بر عملکرد واجزا عملکرد ارقام امیدبخش کلزا به عنوان کشت دوم در منطقه گیلان abstract

یکی از راه کارهای افزایش سطح زیر ک شت کلزا در اراضی شالیکاری استان گیلان استفاده از روش کشت نشایی در این مناطق می باشد. تحقیق حاضر به منظور بررسی اثرات تاریخ نشاء کاری بر عملکرد ارقام امیدبخش کلزا در سال زارعی 84-1383 در اراضی شالی زاری موسسه تحقیقات برنج کشور به مرحله اجرا درآمد. این آزمایش به صورت طرح اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در ۳ تکرار انجام گردید . تیمار های آزمایشی شامل ۵ تاریخ نشاء کاری ۱ و 15 آبان و ۱و ۱۵ و ۳۰ آذر به عنوان کرت های اصلی و ارقام Hyola401، RGSoo3 ،Hyola308 و PF7045/91 به عنوان کرت های فرعی منظور شدند. در طول رشد از مراحل فنولو ژیکی شامل شروع گلدهی ، پایان گلدهی، مرحله تش کیل کپسول و در زمان برداشت عملکرد دانه ، عملکرد بیولوژیکی، شاخص برداشت ، تعداد کپسول در بوته ، تعداد دانه در کپسول، طول کپسول، وزن هزار دانه ، ارتفاع بوته ، ارتفاع پایین ترین شاخه کپسول دار ، درصد ر وغن و عملکرد روغن مورد محاسبه قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان می دهند که بین تاریخ های مختلف نشاء کاری از نظر صفاتی چون شروع گلدهی ، شروع تشکیل کپسول، عملکرد دانه ، تعداد دانه در کپسول، درصد روغن و عملکرد روغن اختلاف معنی داری وجود دارد . تاریخ کاشت دوم با میانگین 2887 و 1288 کیلوگرم در هکتار بیشترین عمل کرد دانه و روغن را دارا بوده و در گروه a قرار دارد . بین ارقام کلزا نیز از صفات شروع گلدهی ، تشکیل کپسول، عملکرد دانه ، تعداد دانه در کپسول ، ارتفاع بوته ، شاخص برداشت ، درصد روغن و عملکرد روغن اختلاف معنی داری وجود داشت . Hyola401 با میانگین ۲۷۳۴ و ۱۲۱۵ کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد دانه و روغن را به خود اختصاص داد. بررسی همبستگی بین صفات مورد مطالعه نشان می دهد که بین عملکرد دانه بر عملکرد بیولو ژیکی، شاخص برداشت ، درصدروغن ، عملک رد روغن ، ارتفاع بوته ، تعداد دانه در کپسول و تعداد کپسول در بوته همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد و بیشترین همبستگی مربوط به عملکرد روغن (r=0.98) می باشد. نتایج حاصل از آزمایش بیانگر آن است که ارقام کلزا را می توان در روش کشت نشایی کلزا با موفقیت در تاریخ های اول تا ۳۰ آبان کشت نمود و کشت در اواسط آبان حد اکثر عملکرد را به دنبال دارد.

اثر تاریخ نشاء کاری بر عملکرد واجزا عملکرد ارقام امیدبخش کلزا به عنوان کشت دوم در منطقه گیلان Keywords:

اثر تاریخ نشاء کاری بر عملکرد واجزا عملکرد ارقام امیدبخش کلزا به عنوان کشت دوم در منطقه گیلان authors

محمد ربیعی

محققین موسسه تحقیقات برنج کشور

فرامرز علی نیا

محققین موسسه تحقیقات برنج کشور

مقاله فارسی "اثر تاریخ نشاء کاری بر عملکرد واجزا عملکرد ارقام امیدبخش کلزا به عنوان کشت دوم در منطقه گیلان" توسط محمد ربیعی، محققین موسسه تحقیقات برنج کشور؛ فرامرز علی نیا، محققین موسسه تحقیقات برنج کشور نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کلزا، تاریخ نشاء کاری، ارقام، عملکرد دانه، اجزای عملکرد هستند. این مقاله در تاریخ 25 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 764 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از راه کارهای افزایش سطح زیر ک شت کلزا در اراضی شالیکاری استان گیلان استفاده از روش کشت نشایی در این مناطق می باشد. تحقیق حاضر به منظور بررسی اثرات تاریخ نشاء کاری بر عملکرد ارقام امیدبخش کلزا در سال زارعی 84-1383 در اراضی شالی زاری موسسه تحقیقات برنج کشور به مرحله اجرا درآمد. این آزمایش به صورت طرح ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کلزا طبقه بندی شده است.