سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر تنش شوری بر عملکرد و برخی صفات زراعی و فیزیولوژیک دو رقم ذرت در منطقه کرمان

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 561
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NABATAT09_583

Index date: 17 October 2014

اثر تنش شوری بر عملکرد و برخی صفات زراعی و فیزیولوژیک دو رقم ذرت در منطقه کرمان abstract

به منظور مطالعه اثر تنش شوری بر رشد وعملکرد دو رقم ذرت ، آزمایشی در سال ۱۳۸۴ در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باه نر کرمان به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی به اجرا در آمد . تیمار های آزمایش شامل دو رقم ذرت (سینگل کراس 647 و تری وی کراس ۶۴۷ ) و چهارسطح شوری 4ds/m، 6، 8 و 10 (نمک کلرید سدیم و کلسیم با نسبت 1:2 ) بودند . نتایج حاصل از تجزیه واریانس و مقایسه میا نگین صفات اندازه گیری شده (ارتفاع ساقه، تعداد برگ ، سطح برگ ، وزن خشک ، کلروفیل ) نشان داد این صفات تحت تاثیر سطوح مختلف شوری اختلاف معنی داری را بدست دادند، بطوریکه بالاترین مقدار و یا ارزش هر یک از صفات رویشی ذکر شده در تیمار شاهد و پایین ترین مقدار آن ها در تیمار تنش شدید مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد تنش شوری بطور بسیار معنی داری (0.001>p) باعث کاهش عملکرد گردید . این تفاوت مربوط به سطح اول شوری بود . نتایج تجزیه واریانس داده های مربوط به تعداد ردیف در بلال ، تعداد دانه در ردیف، تعدا کل دانه در بلال و وزن ه زار دانه نیز نشان داد که غلظت های مختلف نمک صفات مذکور را بطور بسیار معنی داری تحت تاثیر قرار دادند . مقایسه میانگین های صفاتمذکور نشان داد که بالاترین مقدار هر کدام از این صفات در تیمار شاهد و کمترین آن ها در تیمار تنش شدید بوده است . همچنین مشاهده گردید که تنش شوری تاثیر معنی داری بر شاخص برداشت دارد . اثر متقابل شوری × رقم در مورد هیچ یک از صفات رویشی و زایشی معنی دار نشد.

اثر تنش شوری بر عملکرد و برخی صفات زراعی و فیزیولوژیک دو رقم ذرت در منطقه کرمان Keywords:

ذرت , شوری , رشد , عملکرد و اجزای عملکرد

اثر تنش شوری بر عملکرد و برخی صفات زراعی و فیزیولوژیک دو رقم ذرت در منطقه کرمان authors

حسن فرح بخش

استادیار بخش زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان,

محدثه شمس الدین سعید

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید باهنر کرمان

مقاله فارسی "اثر تنش شوری بر عملکرد و برخی صفات زراعی و فیزیولوژیک دو رقم ذرت در منطقه کرمان" توسط حسن فرح بخش، استادیار بخش زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان,؛ محدثه شمس الدین سعید، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید باهنر کرمان نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ذرت، شوری، رشد، عملکرد و اجزای عملکرد هستند. این مقاله در تاریخ 25 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 561 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور مطالعه اثر تنش شوری بر رشد وعملکرد دو رقم ذرت ، آزمایشی در سال ۱۳۸۴ در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باه نر کرمان به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی به اجرا در آمد . تیمار های آزمایش شامل دو رقم ذرت (سینگل کراس 647 و تری وی کراس ۶۴۷ ) و چهارسطح شوری ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی ذرت و تنش شوری طبقه بندی شده است.