سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر تراکم بر قدرت رقابتی ژنوتیپ های جو با علف های هرز در شرایط دیم

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 590
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NABATAT09_903

Index date: 17 October 2014

اثر تراکم بر قدرت رقابتی ژنوتیپ های جو با علف های هرز در شرایط دیم abstract

بررسی اثر تر اکم به عنوان ی ک عام ل زراعی بر توانایی رقابت ژنوتیپ های جو، هدف اساسی این تحقیق بوده است . این تحقیق در قالب آزمایش فا کتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با ٤ تکرار در دو منطقه کرمانشاه و مراغه در سال 84-1383 اجرا شد . فاکتورها شامل (V: چهار ژنوتیپ پیشرفته جو و رقم شاهد، D: تر اکم با ٣ سطح 350، 400 و 450 بوته در متر مربع، و W: تداخل علف هرز با ٢ سطح وجود و عدم وجود علف هرز) بودند. برای اینکه اثر علف ها ی هرز مشخص شود، در زمین محل اجرای طرح بعد از تهیه بستر بذر و قبل از کاشت، بذر علف های هرز منطقه که قبلا جمع آوری شده است، در سطح زمین بطور یکنواخت پخش شد . طبق نتایج تجزیه واریانس داده ها در کرمانشاه مشخص شد که اثرهای اصلی علف هرز (W)، تراکم (D) و اثر متقابل علف هرز و ژنوتیپ (WV) بر عمل کرد دانه معنی دار نبوده، و اثر اصلی ژنوتیپ (V) و اثرات متقابل علف هرز وتر اکم (WD) ، تر اکم و ژنوتیپ (DV) و علف هرز، تر اکم و ژنوتیپ (WDV) معنی دار می باشد. ژنوتیپ شماره ٢ (Alpha/Gumhuriybt//Sonja) با تراکم ٤٥٠ بوته در متر مربع و شرایط بدون علف هرز با اختلاف معنی دار نسبت به بقیه تیمارها دارای بالاترین عمل کرد بود. تجزیه داده های مراغه نشان داد که از لحاظ عمل کرد دانه بین ارقام جو، تر اکم، اثرات متقابل رقم در تر اکم، کنترل یا عدم کنترل علف های هرز، اثرات متقابل رقم و کنترل یا عدم کنترل علف هرز، اثرات متقابل تر اکم و کنترل یا عدم کنترل علف هرز اختلاف معنی دار نبود، ولی اثرمتقابل این سه فاکتور معنی دار بو ده که ژنوتیپ Iebew-838 با تر اکم ٤٠٠ بوته در متر مربع و شرایط بدون علف هرز با ١٦٢٣ کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد دانه را داشت . رسم نمودار اثر تر اکم در حضور و عدم حضور علف هرز نشان داد وقتی که علف هرز وجود ندارد تر اکم ٣٥٠ بوته در متر مربع بیشرین عمل کرد را حاصل می سازد و حتی کمتر از آن هم شاید مناسب باشد ( ٣٥٠ بوته در متر مربع کمترین تر اکم استفاده شده در این تحقیق بود ) و هرچه تراکم بیشتر می شود عمل ک رد هم ک اهش می یابد. ولی در حضور علف های هرز تر اکم مناسب کمی بیشتر از ٤٠٠ بوته در متر مربع و کمتر از ٤٥٠ بوته در متر مربع بود.

اثر تراکم بر قدرت رقابتی ژنوتیپ های جو با علف های هرز در شرایط دیم Keywords:

اثر تراکم بر قدرت رقابتی ژنوتیپ های جو با علف های هرز در شرایط دیم authors

عبدالوهاب عبدالهی

عضو هیات علمی معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کرمانشاه

داریوش بزازی

کارشناس ارشد موسسه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه

محمد علی باغستانی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی

مقاله فارسی "اثر تراکم بر قدرت رقابتی ژنوتیپ های جو با علف های هرز در شرایط دیم" توسط عبدالوهاب عبدالهی، عضو هیات علمی معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کرمانشاه؛ داریوش بزازی، کارشناس ارشد موسسه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه؛ محمد علی باغستانی، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جو، علف هرز، تراکم، رقابت، دیم هستند. این مقاله در تاریخ 25 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 590 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بررسی اثر تر اکم به عنوان ی ک عام ل زراعی بر توانایی رقابت ژنوتیپ های جو، هدف اساسی این تحقیق بوده است . این تحقیق در قالب آزمایش فا کتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با ٤ تکرار در دو منطقه کرمانشاه و مراغه در سال 84-1383 اجرا شد . فاکتورها شامل (V: چهار ژنوتیپ پیشرفته جو ... .