سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی دو گونه بابونه

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 875
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NABATAT09_1139

Index date: 17 October 2014

بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی دو گونه بابونه abstract

بابونه (Matricaria spp) از قدیمی ترین گیاهان داروئی است که طی سال های اخیر در برخی مناطق ایران کشت می گردد . برخی منابع این گیاه را به عنوان گیاه هالوفیت(شورپسند) مطرح نموده اند. با توجه به وجود آب و زمین های شور و نیم ه شوری در ایران ، دستیابی به منابع جدید ژنتیکی دارای تحمل بالای شوری ضروری به نظر می رسد . در این زمینه، طی دو آزمایش جداگانه میزان و سرعت جوانه زنی دو گونه از بابونه که در سال های مختلف و از مناطق متفاوت جمع آوری شده بودند در سطوح شوری مختلف مورد بررسی قرار گرفت . در آزمایش اول از گونه M. chamomilla سه ژنوتیپ از اصفهان، کشورهای ایتالیا و مجارستان در ۵ سطح شوری صفر(شاهد)، 4، 8، 12 و 16 دسی زیمنس بر متر و در آزمایش دوم از گونه M. aurea بذور سه ژنوتیپ از مناطق اصفهان، خوزستان و مشهد تحت چهار تیمار شوری صفر(شاهد) ، 6، 12 و 18 دسی زیمنس بر متر بررسی گرد یدند. هر یک از آزمایشات در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد . بر اساس نتایج بدست آمده در آزمایش مربوط به گونه M. aurea ، اثر شوری و اثر متقابل ژنوتیپ و شوری و همچنین در آزمایش مربوط به گونه M. chamomilla علاوه بر اثرات قبلی ، ژنوتیپ نیز بر صفات میزان جوانه زنی و سرعت جوانه زنی در سطح ١% معنی دار بود . با افزایش سطح شوری در هر دو گونه ودر صفات مورد مطالعه کاهش معنی داری ایجاد گردید . این کاهش بو یژه در بالاترین سطح شوری در هر دو گونه بسیار شدید بود . هرچند بر اساس نتایج حاصل از ژنوتیپ های مورد مطالعه نمی توان به هالوفیت بودن این گیاه اشاره داشت، اما برای بیان دقیقتر بایست و اکنش آن در مراحل بعدی رشد مورد مطالعه قرار گیرد.

بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی دو گونه بابونه Keywords:

بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی دو گونه بابونه authors

مهدی قنواتی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه شهرکرد

سعدا. . . هوشمند

عضوهیات علمی دانشگاه شهرکرد

حسین زینلی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مقاله فارسی "بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی دو گونه بابونه" توسط مهدی قنواتی، دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه شهرکرد؛ سعدا. . . هوشمند، عضوهیات علمی دانشگاه شهرکرد؛ حسین زینلی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شوری, بابونه, جوانه زنی هستند. این مقاله در تاریخ 25 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 875 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بابونه (Matricaria spp) از قدیمی ترین گیاهان داروئی است که طی سال های اخیر در برخی مناطق ایران کشت می گردد . برخی منابع این گیاه را به عنوان گیاه هالوفیت(شورپسند) مطرح نموده اند. با توجه به وجود آب و زمین های شور و نیم ه شوری در ایران ، دستیابی به منابع جدید ژنتیکی دارای تحمل بالای شوری ضروری ... .