سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر تلقیح ازتوباکتر و میکوریزا درسطوح نیتروژن و فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه گلرنگ بهاره

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 650
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NABATAT10_936

Index date: 17 October 2014

اثر تلقیح ازتوباکتر و میکوریزا درسطوح نیتروژن و فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه گلرنگ بهاره abstract

به منظور بررسی اثر تلقیح دوگانه ازتوباکتر و میکوریزا با سطوح ازت و فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه گلرنگ بهاره رقم IL-111 در بهار سال زراعی 86-1385 این آزمایش اجرا گردید . آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد . طول هر کرت آزمایشی 5 متر و شامل چهار خط کشت به فاصله 50 سان تی متر و فاصله بوته ها روی ردیف 5 سانتیمتر درنظر گرفته شد . تیمار های بکار رفته دراین آزمایش شامل ازتوباکتر و میکوریزا هر کدام در دو سطح به ترتیب شامل (A0 M0 بدون تلقیح ) و (A1 M1 با تلقیح)و مصرف کودهای نیتروژن و فسفر در چهار سطح شامل F0= N0 P0 (kg/ha) ] ، F1= N50 P25(kg/ha)، F2= N100 P50(kg/ha)،: [ F3= N150 P75 (kg/ha) صفاتی از قبیل ارتفاع گیاه، تعداد شاخه های فرعی درهر گیاه، تعداد غوزه در گیاه، تعداد دانه در غوزه، وزن هزار دانه و عملکرد دانه اندازه گیری شدند. بیشترین مقدار عملکرد دانه مربوط به تیمار A1M1F2 (تلقیح با ازتوباکتر و میکوریزا با سطح سوم مصرف کود های ازته و فسفره ) با 1239 کیلوگرم در هکتارو کمترین مقدار عملکرد دانه در تیمار A0M1F0 (تلقیح بامیکوریزا و عدم تلقیح با ازتوباکتر با سطح صفر مصرف ازت و فسفر) با 723/7 کیلوگرم در هکتارتولید گردید. هدف از انجام این تحقیق تامین بخشی از عناصر غذایی مورد نیاز گیاه با استفاده از عوامل بیولوژیکی ، کاهش مصرف بی رویه کودهای شیمیایی و کاهش آلودگی زیست محیطی می باشد.. در این بررسی طبق محاسبات انجام شده می توان گفت که تلقیح گیاه گلرنگ بهاره ، با باکتری آزاد زی ازتوباکتر و قارچ همزیست میکوریزا باعث افزایش حدود 6/13 درصدی عملکرد دانه شده است . توصیه می شود با صرف هزینه کمی که برای تهیه و تلقیح بذور با ازتوباکتر و میکوریزاو همچنین سهولت کاربرد، بذور گلرنگ با این عوامل بیولوژیک آغشته شود تا علاوه بر افزایش عملکرد دانه، باعث افزایش مقاومت گیاهان در برابر عوامل نامساعد محیطی وکیفیت محصولات نیز ارتقاء یابد . البته درصورت تکرار این آزمایش نتایج با قطعیت بیشتری قابل بررسی و تجزیه و تحلیل خواهد بود.

اثر تلقیح ازتوباکتر و میکوریزا درسطوح نیتروژن و فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه گلرنگ بهاره Keywords:

اثر تلقیح ازتوباکتر و میکوریزا درسطوح نیتروژن و فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه گلرنگ بهاره authors

محمد میرزا خانی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان

محمد رضا اردکانی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

امیر آینه بند

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز

امیر حسین شیرانی راد

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات، تهیه و اصلاح بذر و نهال کرج

مقاله فارسی "اثر تلقیح ازتوباکتر و میکوریزا درسطوح نیتروژن و فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه گلرنگ بهاره" توسط محمد میرزا خانی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان؛ محمد رضا اردکانی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج؛ امیر آینه بند، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز؛ امیر حسین شیرانی راد، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات، تهیه و اصلاح بذر و نهال کرج نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گلرنگ، تلقیح ازتوباکترو میکوریزا، عملکرددانه، ازت و فسفر هستند. این مقاله در تاریخ 25 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 650 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور بررسی اثر تلقیح دوگانه ازتوباکتر و میکوریزا با سطوح ازت و فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه گلرنگ بهاره رقم IL-111 در بهار سال زراعی 86-1385 این آزمایش اجرا گردید . آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد . طول هر کرت آزمایشی 5 متر و شامل ... .