سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تلفیق سوانح طبیعی در طرح ریزی کالبدی ملی

Publish Year: 1372
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,966

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ISEP08_017

Index date: 12 April 2007

تلفیق سوانح طبیعی در طرح ریزی کالبدی ملی abstract

نقطه عزیمت طرح ریزی کالبدی ملی، مشاهده این واقعیت بود که در ایران توسعه شهرهاچنان است که ظرف نه بیشتر از سه دهه ، جمعیت شهری کشور از حدود 33 میلیون نفر کنونی به نزدیک 100 میلیون نفر در سال 1400 رسیده ، سه برابر خوهد شد. این پیش بینی خواب خیال نیست زیرا که در سی سال میان دو سرشماری 1335 و 1365 هم جمعیت شهری کشور از 6 میلیون نفر به 28/3 میلیون نفر ارتقاء یافته، 4/7 برابر و در همین دوره عدد شهرهای ایرن – به معنای نقاط دارای 5 هزار نفر سکنه و بیشتر – از 186 شهر به 606 شهر افزایش یافته، 3/3 برابر شده است. در گذشته گسترش شهری عمدتا به صورت توسعه شهرهای موجود (نقشه توسعه شهر قم) همراه با تبدیل روستاهای بزرگ به شهر بوده است. نوشهرها نیز در این تحول داشته اند. نتیجه آنچه گذشت این است که در چند دهه اینده در ایران بایستی دو برابر آنچه تاکنون شهرسازی شده، شهر جدید به معنای گسترش شهرها وروستاهای موجود و یا ایجاد نوشهرها، ساخته شود. سترش خود به خود و ارتجالی شهرها نتیجه درخشانی نداشته، ازجمله موجب از بین رفتن زمین های مرغوب کشاورزی پیرامون شهرها شده است.زیرا معمولا شهرهای مادرمیان دشتهای حاصلخیز با قابلیت خوب برای کشت آبی قراردارند (نگاه شود به نقشه موقعیت چند شهری روی قابلیت ارضی) حال اگرنقشه مراکز شهری یکی از مناطق طرح ریزی کالبدی، آذربایجان را روی نقشه پهنه بندی خطر نسبی زلزله بیندازیم، مشاهده خواهیم کرد که در اینجا نیز رشد طبیعی شهرها به پراکنش مطلوب نینجامیده است. درست به عکس، بسیاری از شهرهای مهم منطقه، ازجمله شهر میلیونی تبریز، در ناحیه خطر بالای زلزله قرار دارد.

تلفیق سوانح طبیعی در طرح ریزی کالبدی ملی authors

فیروز توفیق

مرکز مطالعات معماری و شهرسازی - وزارت مسکن و شهرسازی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مثلا درمطالعات طرح کالبدی ملی ارتفاعات بالای 2500 متر، از ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تلفیق سوانح طبیعی در طرح ریزی کالبدی ملی" توسط فیروز توفیق، مرکز مطالعات معماری و شهرسازی - وزارت مسکن و شهرسازی نوشته شده و در سال 1372 پس از تایید کمیته علمی هشتمین سمینار بین المللی پیش بینی برای زلزله پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 23 فروردین 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1966 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نقطه عزیمت طرح ریزی کالبدی ملی، مشاهده این واقعیت بود که در ایران توسعه شهرهاچنان است که ظرف نه بیشتر از سه دهه ، جمعیت شهری کشور از حدود 33 میلیون نفر کنونی به نزدیک 100 میلیون نفر در سال 1400 رسیده ، سه برابر خوهد شد. این پیش بینی خواب خیال نیست زیرا که در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تلفیق سوانح طبیعی در طرح ریزی کالبدی ملی با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.