سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه بررسی پینه زایی چهار نوع کنار (Ziziphus spp.) در کشت بافت

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,000

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MPSA02_051

Index date: 29 October 2014

مقایسه بررسی پینه زایی چهار نوع کنار (Ziziphus spp.) در کشت بافت abstract

کنار (Ziziphus) ضمن این که گیاه دارویی مهم در صنایع دارویی و آرایشی است یک میوه گرمسیری با خواص فراوان است. دلیل توجه به جنبه های مختلف کشت بافت این گیاه، بهینه نمودن روش ها به عنوان ابزار مهم جهت مطالعات بعدی مربوط به عوامل موثر در بیوسنتز متابولیت های ثانویه و هم چنین کاربرد آنها در اصلاح آن است. به دست آوردن بهترین روش انگیزش پینه در 4 نوع کنار شامل دو رقم کنار بنگالی (Ziziphus Mauritania) بیضی درشت و بی هسته درشت و دو رقم کنار ایرانی (Ziziphus spina Christi) معمولی گرد و بی هسته ریز مورد مقایسه قرار گرفت. در این پژوهش که در قالب طرح کامل تصادفی به اجرا درآمد قطعات جوانه پس از گندزدایی سطحی، با توجه به هدف آزمایش، در محیط کشت حاوی تنظیم کننده های رشد گیاهی شامل بنزیل آدنین (BA) و ایندول استیک اسید (IAA) در تیمارهای مختلف برای انگیزش پینه کشت شدند. میزان انگیزش پینه در تمام محیط های کشت پس از 5 هفته ثبت شد. طبق نتایج به دست آمده کنار معمولی گرد ایرانی نسبت به 3 نوع دیگر جهت تولید پینه واکنش بهتری نشان داد. همچنین بهترین تیمار برای این گونه شامل 6 میلی گرم در لیتر BA به همراه 0/03 میلی گرم در لیتر IAA برای انگیزش پینه، از نظر کیفیت پینه و میزان پینه زایی تشخیص داده شد. در گونه کنار ایرانی گرد معمولی تنظیم کننده های BA همراه با IAA باعث ایجاد پینه های متراکم شد. بیشترین تراکم پینه در همین گونه مشاهده شد.

مقایسه بررسی پینه زایی چهار نوع کنار (Ziziphus spp.) در کشت بافت Keywords:

مقایسه بررسی پینه زایی چهار نوع کنار (Ziziphus spp.) در کشت بافت authors

سکینه جوکاری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه خلیج فارس بوشهر دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

محمد هدایت

اسادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

ساسان راستگو

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

فرشته بیات

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
تراهی، ع. 1385. معرفی درخت کنار. فصل نامه نخل. انتشارات ...
عصاره، ح. 1387. ویژگی های زیستی دختان کنار در ایران ...
Ahmadi, E., S. Mohammad Hoseini Nasr, H. Jalilvand. 201 Callus ...
Abass, H. 2010. Rapid in vitro multiplication and ex vitro ...
Al-Sulaiman, M.A., M.N. Barekat. 2010 In vitro shoot multiplication of ...
3- Bagheri, A., Ziaratnia, M., and Hossaini, M. 2004. Tissue ...
kim, Y.W., W. K. Oh, H. K. Moon and S. ...
. Sudhersan, C. and J. Hussain. 2003 In vitro clonal ...
Dengke, L., D. Xuemei, W. Yongkang, S. Chuanling and H. ...
Rathore, T. S., R. P Singh, N. S. Dora; N. ...
Ibrahim M. A., A. M. Jasim, M. F. Abbas. 2011. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه بررسی پینه زایی چهار نوع کنار (Ziziphus spp.) در کشت بافت" توسط سکینه جوکاری، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه خلیج فارس بوشهر دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی؛ محمد هدایت، اسادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی؛ ساسان راستگو، استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی؛ فرشته بیات، استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پینه، کشت بافت، کنار ایرانی، کنار بنگالی، گندزدایی هستند. این مقاله در تاریخ 7 آبان 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1000 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کنار (Ziziphus) ضمن این که گیاه دارویی مهم در صنایع دارویی و آرایشی است یک میوه گرمسیری با خواص فراوان است. دلیل توجه به جنبه های مختلف کشت بافت این گیاه، بهینه نمودن روش ها به عنوان ابزار مهم جهت مطالعات بعدی مربوط به عوامل موثر در بیوسنتز متابولیت های ثانویه و هم چنین کاربرد آنها در اصلاح آن است. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه بررسی پینه زایی چهار نوع کنار (Ziziphus spp.) در کشت بافت با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.