سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

امکان سنجی وقوع سیل در مناطق خشک و نیمهخشک به روشCN مطالعه موردی : حوضه آبخیز دهبار خراسان رضوی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 820

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SDRNR01_050

Index date: 18 November 2014

امکان سنجی وقوع سیل در مناطق خشک و نیمهخشک به روشCN مطالعه موردی : حوضه آبخیز دهبار خراسان رضوی abstract

سیل یکی از پدیدههای موجود در طبیعت بوده که از دیر باز، بشر شاهد وقوع آن میباشد. در ایران به دلیل وسعت زیاد، اقالیم متعدد، تراکم زمانی و مکانی بارشها در اکثر حوضههای آبخیز، همه ساله شاهد سیلابهای عظیمی هستیم. در این پژوهش بهبرآورد ضریب روانآب و حداکثر دبی سیل، شناخت عوامل و عناصر موثر در سیلخیزی، پهنهبندی مناطق بر اساس شدت پتانسیل سیلخیزی در حوضه آبخیز دهبار با استفاده از روش شماره منحنیCN پرداخته شد. برای این منظور ابتدا دادهها و اطلاعات مورد نیاز شامل آمار وضعیت اقلیم منطقه، تصاویر ماهوارهای جمعآوری و در محیطGIS آنالیزگردید. با تلفیق این دادهها واطلاعات، بر اساس روشSCSنقشهCNحوضه، میزان نفوذ و مقدار روانآب تهیه شد. در نهایت با استفاده از مدل وزنی و باتلفیق نقشههای میزان بارندگی منطقه، گروههای هیدرولیک خاک، شیب، کاربری زمین و ... نقشه پهنهبندی پتانسیل سیلخیزی سالانه حوضه تهیه گردید. حوضه مورد مطالعه به پنج طبقه از لحاظ پتانسیل سیلخیزی تقسیم شد که بر اساس آن44/9درصد حوضه دارای پتانسیل سیلخیزی بسیار بالا9/87درصد حوضه با پتانسیل بالا،8/73درصد حوضه با پتانسیل متوسط5/5درصد حوضه با پتانسیل کم، 33 درصد حوضه با پتانسیل خیلی کم است.

امکان سنجی وقوع سیل در مناطق خشک و نیمهخشک به روشCN مطالعه موردی : حوضه آبخیز دهبار خراسان رضوی Keywords:

امکان سنجی وقوع سیل در مناطق خشک و نیمهخشک به روشCN مطالعه موردی : حوضه آبخیز دهبار خراسان رضوی authors

جواد مومنی دمنه

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی دانشگاه کاشان

فاطمه پناهی

استادیار بخش بیابانزدایی دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه کاشان

رضا اسماعیل نیاطالمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه فردوسی مشهد.

خدیجه الکوتی

فارغ التحصیل کارشناسی مرتع و آبخیزداری دانشکده کشاورزی داراب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اجاقلو، 1385، کاربرد GIS درمدیریت سوانح طبیعی، پایان نامه کارشناسی ...
ثروتی، محمدرضا، احمدی، محمود، نصرتی، کاظم، مزبانی، مهدی، (1392)، پهنه‌بندی ...
ثروتی، محمدرضا، رستمی، اکبر، خدادادی، فاطمه، (1390)، امکان سنجی وقوع ...
حیدری ژاله، علی و همکاران، (1387) بررسی قابلیت بهینه سازی ... [مقاله کنفرانسی]
طاهری، م و لندی، ا، (1384) کاربرد تکنیک های سنجش ...
قهرودی تالی، منیژه، (1385) ارزیابی مدل CN در تخمین رواناب، ...
مهدوی، محمد، (1384) هیدرولوژی کاربردی (جلد اول، دوم)، انتشارات دانشگاه ...
نیک نژاد، داود و علیزاده، عزت ...، (1385) مطالعه سیلاب ...
Sinnakauda S. K. Ghani A. A. Ahmad S. S. and ...
Soil Conservation Service, (2005): A Guide to Hydrologic Analysis using ...
Chow Vent e, Maidment Davidr, Mays Larry W, (1988): Applied ...
Mollayi, A. 2001. Assessment of curve number for estimation of ...
N. T. Kottegoda L. Natale E. Raiteri (2000): Statistical modeling ...
Pramod kumar K N. Tiwar and D K pal (1991): ...
Sangjun Im, Seungwoo park and Taeil Jang (2007): Application of ...
Singh, V. P., (1998): Hydrologic System, Rainfall Runoff Modeling, Vol. ...
Msc student, Desertification department of Natural Res ources desertification university ...
Assistant Professor, School of Natural Resources Desertification and land Sciences, ...
Graduate of Rangeland and Watershed Management, Darab University. E- mail: ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "امکان سنجی وقوع سیل در مناطق خشک و نیمهخشک به روشCN مطالعه موردی : حوضه آبخیز دهبار خراسان رضوی" توسط جواد مومنی دمنه، دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی دانشگاه کاشان؛ فاطمه پناهی، استادیار بخش بیابانزدایی دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه کاشان؛ رضا اسماعیل نیاطالمی، دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه فردوسی مشهد. ؛ خدیجه الکوتی، فارغ التحصیل کارشناسی مرتع و آبخیزداری دانشکده کشاورزی داراب نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی توسعه پایدار منابع طبیعی تجدید شونده پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پتانسیل سیلخیزی ، SCS ، شماره منحنیCN ، ارتفاع روانآب، حوضه آبخیز دهبار هستند. این مقاله در تاریخ 27 آبان 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 820 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سیل یکی از پدیدههای موجود در طبیعت بوده که از دیر باز، بشر شاهد وقوع آن میباشد. در ایران به دلیل وسعت زیاد، اقالیم متعدد، تراکم زمانی و مکانی بارشها در اکثر حوضههای آبخیز، همه ساله شاهد سیلابهای عظیمی هستیم. در این پژوهش بهبرآورد ضریب روانآب و حداکثر دبی سیل، شناخت عوامل و عناصر موثر در سیلخیزی، پهنهبندی مناطق بر ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله امکان سنجی وقوع سیل در مناطق خشک و نیمهخشک به روشCN مطالعه موردی : حوضه آبخیز دهبار خراسان رضوی با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.