بررسی سازگاری و ویژگی های زراعی گیاه کینوا در منطقه ایرانشهر
Publish place: 13 Iranian Crop Sciences Congress & 3rd Iranian Seed Science and Technology Conference
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,566
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0421
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
Abstract:
یکی از وظایف تحقیقات کشاورزی بررسی گیاهان جدید و مناسب برای تولید مواد غذایی و ایجاد امنیت غذایی در کشور است. گیاه کینوا که دارای دانه با ارزش غذایی بالایی است بومی کوه های آند در بولیوی ، شیلی و پرو است . پروتین کینوا از نظر کمی و کیفی بهتر از دانه غلات متداول است. جهت بررسی سازگاری و پتانسیل تولید محصول گیاه کینوا بذر سه نمونه زراعی کینوا به نام های Sajama ,Santamaria و Sajama-Iranshar براساس طرح بلوک های کامل تصادفی در 6 تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی ایرانشهر کشت شدند. تجزیه واریانس صفات نشان داد عملکرد بذر نمونه ها تفاوت خیلی معنی دار و ازنظر ارتفاع بوته و قطر ساقه اختلاف معنی داری بین ارقام مختلف کینوا وجود داشت. مقایسه میانگین نشان داد که ژنوتیپ Sajama با میانگین عملکرد بذر 929/8 کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد بذر را داشت و ژنوتیپ Santamaria با میانگین بذر 824/5 و Sajama-Iranshahr با 730/3 کیلوگرم در هکتار در رده های بعدی قرار گرفتند. میزان پروتئین نمونه ها تفاوت زیادی نداشتند و در حدود 12/4 درصد بود. نتایج این تحقیق نشان داد که کینوا محصولی مناسب برای تولید در منطقه است اگرچه تحقیقات بیشتری در آینده لازم است.
Authors
نیازعلی سپهوند
استادیار موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
علیرضا پرکاسی
کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :