بررسی ترکیب اسیدهای چرب و مقدار روغن استخراج شده از میوه 16 رقم زیتون ایرانی و خارجی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 745

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0893

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

Abstract:

مقدار روغن موجود در میوه زیتون به عنوان یک عامل مؤثر در انتخاب رقم برای کاشت باغی زیتون بوده و کیفیت اسیدهای چرب هر رقم نیز به عنوان شاخص تعیین کیفیت به حساب می آیند. در بین انواع اسیدهای چرب زیتون، بالابودن اولئیک اسید و به خصوص نسبت اولئیک به لینولئیک اسید به عنوان شاخص کیفی اصلی برای روغن زیتون در حفظ سلامتی و جلوگیری از بیماریهای قلبی - عروقی به واسطه تنظیم میزان کلسترول خون انسان معرفی میشود. به دست آوردن زمان مناسب رسیدگی میوه که بالاترین مقدار روغن را دارا بوده و در عین حال، از بیشترین مقدار شاخص کیفی برخوردار باشد، بسیار مطلوب است . در این مطالعه، از 16 رقم زیتون، در چهار مرحله زمانی طی رسیدگی میوه، نمونه برداری صورت گرفت. سپس مقدار روغن هریک به روش NMR اندازه گیری شدند. استخراج روغن با استفاده از روش دستگاهی سوکسلت و با کمک حلال اِن-هگزان صورت گرفت. به منظور ارزیابی اسیدهای چرب روغن و تعیین کیفیت روغن، از روغنهای استخراج شده برای تعیین درصد اسیدهای چرب، با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی (GC) استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد برخی ارقام به جهت کیفیت اسیدهای چرب، مناسب و همچنین قابل رقابت با ارقام ایرانی و خارجی معروف و شناخته شده در سطح جهانی میباشند. نکته قابل توجه در تعیین شاخص سلامتی این بود که، نسبت اولئیک به لینولئیک نیز در دو مورد از ارقام هدف مورد مطالعه، حتی مناسبتر از گروه های شناخته شده قبلی بودند.

Authors

علیرضا امیری نودیجه

دانشجوی دکتری ژنتیک مولکولی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری - تهران

مهدی حسینی مزینانی

عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری - تهران

مهدی طاهری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی جهاد کشاورزی - زنجان

کریم مصطفوی

کارشناس ارشد باغبانی ایستگاه تحقیقات زیتون طارم - زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • _ Rahlk G, Farooq A., Khalid M. A., Anwarul- Hassan ...
  • Owen1 R.W, Haubner R., rtele G. Wu., Hull W. E., ...
  • Member of scientific board, zanjan Agriculture and Natural Resources Research ...
  • , 5. Researcher of Tarom Olive research Center, Zanjan, Iran. ...
  • نمایش کامل مراجع