بررسی اثر هورمون استیل سالسلیک اسید (ASA) و شوری بر جوانه زنی، رشد و قدرت گیاهچه بذر گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgaer L.)
Publish place: 13 Iranian Crop Sciences Congress & 3rd Iranian Seed Science and Technology Conference
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 560
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_1148
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
Abstract:
رازیانه ،(Foeniculum vulgare)، یکی از مهمترین گیاهان دارویی خانواده چتریان می باشد. که اسانس حاصل از بذر آن در صنایع مختلف دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. این آزمایش به صورت فاکتوریل درقالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار انجام شد.بذر ها در سه سطح (0، 0.3، 0.6 میلی مولار) اسید سالسلیک پرایم شدند و سپس با آب دارای چهار سطح شوری (0، 2/5، 5 و 7/5 دسی زیمنس بر متر) مورد آزمایش قرار گرفتند. با توجه به نتایج بدست آمده از تجزیه واریانس سالسلیک اسید و تنش شوری تاثیر معنی داری (0.01>P) بر درصد جوانه زنی نشان دادند. به عبارت دیگر غلظت بالای شوری آب توانسته محیطی نامناسب را برای جوانه زنی بذور فراهم آورد. کاهش درصد و سرعت جوانهزنی بذور در محیط شور اغلب می تواندناشی از کاهش جذب آب و افزایش سمیت ویژه آنها در اطراف پوسته بذور به علت غلظت بالای نمک باشد. شوری با کاهش قابلیت دسترسی به آب یا تداخل با برخی از مواد تنظیم کننده رشد از جوانه زنی بذرها جلوگیری می کند. اگر چه غلظت های بالای اکسین مانع جوانه زنی میشود، اما غلظت های پایین معمولا محرک است. بر اساس نتایج حاصل از تحقیق حاضر، به نظر می رسد افزایش اکسین در نتیجه تاثیر سالسلیک اسید در حدی است که افزایش جوانه زنی را در پی دارد.
Keywords:
Authors
حامد حسن زاده دلویی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد
حشمت امیدی
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد
علی شکوهیان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد
نرگس علیرحیمی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :