سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

توزیع مکانی آرسنیک در منابع آب زیر زمینی دشت رزن استان همدان

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 910

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CEE07_023

Index date: 2 January 2015

توزیع مکانی آرسنیک در منابع آب زیر زمینی دشت رزن استان همدان abstract

ایران در کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته و %90 درصد آب شیرین مورد نیاز در کشور از منابع آب زیر زمینی تأمین می شود. با توجه به افزایش روزافزون آلودگی و کاهش کیفیت منابع آب زیرزمینی در اثر فعالیت های کشاورزی، صنعتی و توسعه ی شهری، در این پژوهش نسبت به بررسی غلظت عنصر آرسنیک در منابع آب زیر زمینی دشت رزن و تهیه نقشه پهنه بندی در طی فصول بهار و تابستان 1391 اقدام شد. بدین منظور به طور تصادفی از 20 حلقه چاه در سطح دشت، نمونه برداری و پارامترهای pHو دما در محل اندازه گیری شد. غلظت آرسنیک در نمونه ها بعد از طی مراحل آماده سازی آزمایشگاهی توسط دستگاه نشر اتمی قرائت شد. نتایج نشان داد که میانگین غلظت عنصر آرسنیک نمونه ها در فصول بهار و تابستان به ترتیب برابر با 69/0±86/5، و 68/0±83/6 قسمت در میلیارد است. نتایج مقایسه میانگین غلظت عنصر مورد مطالعه با رهنمود WHO بیانگر آن است که میانگین غلظت این عنصر کم تر از استاندارد می باشد. نتایج مقایسه تغییرات میانگین غلظت آرسنیک بین فصول، بیانگر فقدان اختلاف معنی دار است (05/0منابع آب زیرزمینی دشت رزن در معرض آلودگی بیش از حد مجاز به فلزات سنگین آرسنیک نیست، اما استفاده بی رویه و بلندمدت از نهاده های کشاورزی و همچنین استقرار صنایع آلاینده می تواند ضمن تهدید منابع آب زیرزمینی این منطقه، تبعات غیر قابل جبرانی را نیز به دنبال داشته باشد.

توزیع مکانی آرسنیک در منابع آب زیر زمینی دشت رزن استان همدان Keywords:

توزیع مکانی آرسنیک در منابع آب زیر زمینی دشت رزن استان همدان authors

سهیل سبحان اردکانی

استادیار گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

مریم جمالی

دانش آموخته کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حسن زاده، رضا و همکاران؛ ارزیابی آلودگی آب های زیرزمینی ...
دهقانی، مژگان و عباس نژاد، احمد؛ آلودگی سفره آب زیرزمینی ...
رجایی، قاسم و همکاران؛ ارزیابی ریسک سلامت فلزات سنگین منابع ...
رهنما، صنم و همکاران؛ پهنه‌بندی آلودگی فلزات سنگین آب های ...
سازمان آب منطقه ای استان همدان، 1390. اطلاعات منابع آب ...
سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی جمهوری اسلامی ایران، 1383. دستور العمل ...
سالک، سامی و همکاران؛ _ غلظت آرسنیک، آنتیموان و کادمیوم ...
طیبی، لیما و سبحان اردکانی، سهیل؛ سنجش پارامترهای کیفی آب ...
کرباسی، مهدی و همکاران؛ بررسی میزان غلظت عناصر سنگین در ...
Alloway, B.J. (1990). Heavy metals in soils. Lead, Blackie and ...
Assubaie, F.N., (2011). "Assessment of the levels of some heavy ...
Homonick, S.C., MacDonald, A.M., Heal, K.V., Dochartaigh, B.E.O., Ngwenya, B.T., ...
Sanders, A.P., Messier, K. P., Shehee, M., Rudo, K., Serre, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "توزیع مکانی آرسنیک در منابع آب زیر زمینی دشت رزن استان همدان" توسط سهیل سبحان اردکانی، استادیار گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان؛ مریم جمالی، دانش آموخته کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فلز سنگین، منابع آب زیرزمینی، نقشه پهنه بندی، دشت رزن هستند. این مقاله در تاریخ 12 دی 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 910 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ایران در کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته و %90 درصد آب شیرین مورد نیاز در کشور از منابع آب زیر زمینی تأمین می شود. با توجه به افزایش روزافزون آلودگی و کاهش کیفیت منابع آب زیرزمینی در اثر فعالیت های کشاورزی، صنعتی و توسعه ی شهری، در این پژوهش نسبت به بررسی غلظت عنصر آرسنیک در منابع ... . برای دانلود فایل کامل مقاله توزیع مکانی آرسنیک در منابع آب زیر زمینی دشت رزن استان همدان با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.