سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدیریت سطح ایستابی در راستای کاهش آلودگی نیترات منابع آبی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 730

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CEE07_057

Index date: 2 January 2015

مدیریت سطح ایستابی در راستای کاهش آلودگی نیترات منابع آبی abstract

امروزه مصرف فراوان کود و سموم شیمیایی در کشاورزی باعث افزایش آلودگی در آب های سطحی و زیرزمینی شده است. در این میان کود نیتروژن یکی از پرمصرف ترین کودها و از علل اصلی آلودگی منابع آبی شرب می باشد. پژوهشگران جهت کاهش این ترکیب شیمیایی در آب راهکارهای مختلفی ارائه نموده اند که یکی از جدیدترین و کاربردی ترین روش ها مدیریت سطح ایستابی است. در این مطالعه لایسیمتری که در استان خوزستان انجام شد اثر کنترل سطح ایستابی روی تغییرات غلظت نیترات در زه آب خروجی از لایسیمتر بررسی شد. در این تحقیق، طرح آزمایشی فاکتوریل (در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی )، شامل سه سطح آبیاری ( 100، 75 و 50 درصد نیاز آبیاری) و سه سطح کود نیتروژن (300، 375 و 450 کیلوگرم در هکتار) در سه تکرار اجرا شد. سطح ایستابی اعمال شده در این طرح در عمق 70 سانتی متری ثابت نگه داشته شد. نتایج نشان داد با مدیریت سطح ایستابی میزان زه آب خروجی و غلظت نیترات (در زه آب) نسبت به زهکشی معمول منطقه به ترتیب حدود14 تا 60 و 22 تا 39 درصد کاهش یافت. همچنین با کنترل سطح ایستابی میزان تلفات نیترات به مقدار 5/7 تا 5/11 کیلوگرم در هکتار نسبت به روش زهکشی معمول منطقه کاهش یافت. بر اساس نتایج این تحقیق مدیریت و کنترل سطح ایستابی می تواند موجب کاهش غلظت و تلفات نیترات در آب های زیرزمینی و سطحی و کاهش خسارات زیست محیطی گردد.

مدیریت سطح ایستابی در راستای کاهش آلودگی نیترات منابع آبی Keywords:

لایسیمتر , زهکشی , مدیریت سطح ایستابی , زه آب خروجی و تلفات نیترات

مدیریت سطح ایستابی در راستای کاهش آلودگی نیترات منابع آبی authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
صادقی لاری، عدنان، 1391. بررسی اثرات کنترل سطح ایستابی بر ...
کریمی، غلامحسین، 1390. بررسی میزان مشارکت آب زیرزمینی کم عمق ...
مشعل، محمود، کامرانی، جمشید و میرزایی اصلی، فرهاد، تاثیر مدیریت ...
مولوی، حسین. پارسی نژاد، مسعود و لیاقت، عبدالمجید، کنترل شوری ...
Almasri, M. N. and J... Kaluarachchi Assessment and management of ...
Arbat, G., Rosello, A., Domingo Olive, F., Puig Bargues, J., ...
Fang, Q. X., Malone, R. W., Mad, L., Jaynes, D. ...
Karimov, A.Kl. Simunek, _ Hanjra, M.A., Avliyakulov , M. and ...
Noory, H. and A. Liaghat. Water Table Management to Improve ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدیریت سطح ایستابی در راستای کاهش آلودگی نیترات منابع آبی" توسط جواد رمضانی مقدم؛ عبدالرحیم هوشمند؛ عبدعلی ناصری؛ موسی مسکرباشی نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله لایسیمتر، زهکشی ، مدیریت سطح ایستابی، زه آب خروجی و تلفات نیترات هستند. این مقاله در تاریخ 12 دی 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 730 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه مصرف فراوان کود و سموم شیمیایی در کشاورزی باعث افزایش آلودگی در آب های سطحی و زیرزمینی شده است. در این میان کود نیتروژن یکی از پرمصرف ترین کودها و از علل اصلی آلودگی منابع آبی شرب می باشد. پژوهشگران جهت کاهش این ترکیب شیمیایی در آب راهکارهای مختلفی ارائه نموده اند که یکی از جدیدترین و کاربردی ترین ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مدیریت سطح ایستابی در راستای کاهش آلودگی نیترات منابع آبی با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.